Cloud Bread

Bron

Het fileermes is een mes met een lang buigzaam lemmet om zo dicht als mogelijk langs graat te snijden. De scherpte is aanzienlijk, alles bij elkaar genomen zorgt het fileermes voor het minste product verlies. Onze fileermessen zijn een trots bezit voor iedere keuken die gezien aan de messenmagneet mogen worden.

Opgeklopt en luchtig, dit wolkenbrood past echt bij zijn naam! Het is zo lekker en hartig dat het bij bijna alles past. Bak dit op en kijk hoe het van je tafel vliegt!

Zelfgebakken brood is een van mijn favoriete dingen om te eten. Probeer dit zelfgebakken brood , dit perfecte lookbrood en dit naanbrood eens . Bij elke maaltijd wordt u voorzien van heerlijk brood!

A stack of cloud bread. Wat is Wolkenbrood?

Oké, als je nog nooit van wolkenbrood hebt gehoord of het hebt geprobeerd, moet je dit recept eens proberen! Wolkenbrood is nu een rage en met een goede reden! Het bevat weinig koolhydraten, veel eiwitten EN het smaakt heerlijk. Het is zo goed. Het is vergelijkbaar met de meringue en maakt gebruik van eiwitten om het zo zacht en luchtig te houden (zoals een wolk). Dit recept maakt van het wolkenbrood een hartig brood zodat je het kunt gebruiken voor sandwiches of voor lunch of diner.

Dit recept is niet alleen ZOO GOED, maar het is ook nog eens super makkelijk te maken. Het is geweldig voor beginners, want het duurt maar een paar minuten om te bereiden en er komt geen gist bij kijken! Bovendien is de lijst met ingrediënten kort en krachtig, dus ik noem dat een overwinning in mijn boek! Ik hou er ook van hoe deze in afzonderlijke stukken worden gemaakt en niet in een heel brood . Hierdoor zijn ze super makkelijk te bewaren en in te vriezen voor later. Probeer dit recept eens, je zult er dol op zijn!

Ingrediënten voor Cloud Bread

Deze lijst is kort en krachtig, wat betekent dat je waarschijnlijk alles al in huis hebt om dit in je keuken te maken! Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

  • Eieren: Voor dit recept heb ik grote eieren gebruikt.
  • Cream of Tartar: Dit werkt als stabilisator in dit recept.
  • Roomkaas: Haal je roomkaas eruit om zacht te worden voordat je hem mengt. Hierdoor wordt het beslag gladder.
  • Zout: Het zout zal de smaak van alle andere ingrediënten versterken.
  • Knoflookpoeder en Uienpoeder: Deze twee smaakmakers voegen een hartig element toe aan het brood.

Laten we wat brood bakken!

Dit wolkenbrood is perfect als je snel iets nodig hebt! Het is eenvoudig en gemakkelijk en zo lekker dat je nu net zo goed twee porties kunt maken om extra te hebben… Je zult zo blij zijn dat je het gedaan hebt!

  1. Voorverwarmen en voorbereiden: Verwarm de oven voor op 300° en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Opzij zetten.
  2. Eiwit toevoegen en kloppen: Splits de eieren. Voeg de room van wijnsteen toe aan het eiwit en klop met een staafmixer of handmixer tot zich zeer stijve pieken vormen. Opzij zetten.
  3. Magnetron roomkaas en mengen met andere ingrediënten: Magnetron de roomkaas voor ongeveer 20-30 seconden, totdat het glad kan worden geroerd. Roer glad en voeg een eidooier per keer toe, roer tot het helemaal glad is. Voeg het zout, knoflookpoeder en uienpoeder toe.
  4. Vouw de eidooiers erdoor: Spatel het eidooiermengsel door de eiwitten tot het volledig gemengd is. Schep ⅓ kopjes porties op het perkamentpapier en spreid in cirkels van 4-5 inch, zorg ervoor dat het vrij lang blijft, ongeveer ¾ inch. Laat 2 centimeter tussen de cirkels.
  5. Bakken: Bak gedurende 20-22 minuten tot ze stevig en goudbruin zijn. Laat afkoelen op de bakplaat voordat je het op een koelrek of serveerschaal legt.

6 pictures showing steps on how to make the bread batter.

Cloud Bread Tips en manieren om het te eten

Als je dit nog niet eerder hebt gemaakt, wacht je een traktatie. Ik heb een paar tips bedacht om dit perfect te laten verlopen!

  • Klop het: Als je het eiwit en de slagroom opklopt, moet je STIJVE pieken maken. Dus als je de kloppers uit de kom trekt, moet het mengsel die vorm behouden. Onderschat het belang van deze stap niet! Het moet super stevig zijn om dit brood goed te laten uitkomen.
  • Dip it: Gebruik dit wolkenbrood om in soepen te dippen! Probeer het eens met deze Groente Rundvleessoep !
  • Maak er pizza van: deze kleine wolkbroodjes maken de individuele perfecte pizzabodem! Mijn kinderen zijn dol op het maken van kleine pizza's en vinden het geweldig dat ze precies de perfecte maat hebben.

Baked cloud bread on parchment paper.

Restanten bewaren (en invriezen!)

Je kunt dit van tevoren maken en invriezen voor later. Het is zo lekker, dus verdubbel het recept en maak er een paar om helemaal voor jezelf te houden!

  • Koel bewaren: Zodra het brood is afgekoeld, plaatst u het in een luchtdichte verpakking en zet u het in de koelkast. Het duurt 3-4 dagen.
  • Diepvriezer: plaats het wolkenbrood in een luchtdichte container of een ritssluitingszak en label het met de datum. Ze kunnen maximaal 2 maanden worden ingevroren.
  • Opwarmen: Haal het brood uit de koelkast of vriezer en stop het gewoon in de broodrooster! Je hoeft ze niet te ontdooien!

A sandwich made with cloud bread.

Waarmee wolkbrood te serveren?

Dit wolkenbrood heeft de perfecte textuur en smaak. Het is zacht en luchtig en kan met zoveel verschillende dingen worden gegeten! Hier zijn een paar van mijn favoriete beproefde recepten waarmee je dit wolkenbrood kunt serveren. Of eet het gewoon op zijn eigen. Het is in ieder geval superlekker!

Soep Recepten

Slow Cooker Geladen Aardappelsoep

Avondeten

Crockpot Olijven Tuinkip Met Pasta

Avondeten

Honing Geglazuurde Zalm Met Gebruinde Boter Limoensaus

Avondeten

De beste Zweedse gehaktballen

Wolkenbrood afdrukken

Opgeklopt en luchtig, dit wolkenbrood past echt bij zijn naam! Het is zo lekker en hartig dat het bij bijna alles past. Bak dit op en kijk hoe het van je tafel vliegt!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 6 Broodjes
ingrediënten

  • 4 Grote Eieren gescheiden
  • ½ Theelepel Crème van Tartaar
  • 4 eetlepels roomkaas verzacht (ongeveer 2 ons)
  • ¼ Tl Zout
  • ¼ Tl Knoflookpoeder
  • ¼ Tl Uienpoeder
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 300° en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Opzij zetten.
  • Scheid de eieren. Voeg de room van wijnsteen toe aan het eiwit en klop met een staafmixer of handmixer tot zich zeer stijve pieken vormen. Opzij zetten.
  • Magnetron de roomkaas ongeveer 20-30 seconden, totdat het glad kan worden geroerd. Roer glad en voeg een eidooier per keer toe, roer tot het helemaal glad is. Voeg het zout, knoflookpoeder en uienpoeder toe.
  • Spatel het eidooiermengsel door de eiwitten tot het volledig gemengd is. Schep ⅓ kopjes porties op het perkamentpapier en spreid in cirkels van 4-5 inch, zorg ervoor dat het vrij lang blijft, ongeveer ¾ inch. Laat 2 centimeter tussen de cirkels.
  • Bak 20-22 minuten tot ze stevig en goudbruin zijn. Laat afkoelen op de bakplaat voordat je het op een koelrek of serveerschaal legt.
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo