Chocolate Chip Kaneel Pannenkoeken

Bron

Je huidige broodmes is aan vervanging toe? Wij van keukengerijk.nl weten wat jij nodig hebt. Kijk eens naar dit broodmes, zoiets moois hoort toch in jouw keuken thuis. Er is geen tijgerbrood meer dat zal pletten of kruimelen dankzij dit kartelmes.

Kaneel en chocolade samen maken deze Cinnamon Chocolate Chip Pancakes extra speciaal en geruststellend. Ze zijn gemaakt met wit volkoren meel, yoghurt en honing, waardoor ze een gezond ontbijt of ontbijt-voor-diner-optie zijn.

pannenkoeken op een bord belegd met chocoladeschilfers, plakjes banaan en ahornsiroop

Kaneel en chocolade samen in hetzelfde recept leidt altijd tot heerlijke resultaten. Neem bijvoorbeeld mijn kaneelchocolade overnight oats . Elke hap is super lekker, geruststellend en zoet!

Ik zal je een geheim verklappen: alles wat je nodig hebt is een scheutje kaneel om de dagelijkse chocolate chip pancakes naar een hoger niveau te tillen. Daarom kan ik geen genoeg krijgen van deze Cinnamon Chocolate Chip Pancakes. Ze zijn ook heel gemakkelijk te maken en waarschijnlijk het meest perfecte ontbijt, dus het is een totale overwinning!

Het beslag (gemaakt van bloem, yoghurt, honing, kaneel en eieren) komt gemakkelijk samen in een blender. Laat wat chocoladeschilfers bovenop terwijl elke pannenkoek kookt, en voila! Je hebt het meest perfect zoete, vochtige, luchtige en zachte ontbijt of diner ooit.

Functies van het recept

  • Kaneel maakt deze zoete pannenkoeken extra warm en geruststellend.
  • Opruimen is een fluitje van een cent als je het pannenkoekenbeslag in een blender maakt.
  • Ze zijn zo flexibel! Makkelijk veganistisch, glutenvrij of met alle ingrediënten die je lekker vindt te maken.

iemand die ahornsiroop over een stapel pannenkoeken giet Ingrediënt notities:

  • Meel – Ik gebruik graag wit volkoren meel of volkoren meel. Gewone bloem voor alle doeleinden is prima of je kunt een 1: 1 glutenvrije melange gebruiken om glutenvrije pannenkoeken te maken.
  • Kaneel – Gewone gemalen kaneel of Ceylon kaneel is voldoende.
  • Honing – In plaats van kristalsuiker! Ahornsiroop werkt net zo goed, of vervang deze door 2 eetlepels witte of rietsuiker.
  • Yoghurt – Voor extra vocht en smaak. Gebruik in plaats daarvan elke gewone yoghurt waar je van houdt, of het nu zuivelvrij of Grieks is.
  • Chocoladeschilfers – Voor die heerlijke chocoladeachtige afdronk!

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Doe alles in een blender. Doe alle ingrediënten (behalve de chocoladeschilfers) in een blender en mix tot een gladde massa.

pannenkoekenbeslag in een blender

Stap 2: Bak de pannenkoeken. Giet wat pannenkoekenbeslag op een warme bakplaat. Als de randen beginnen te stollen, bestrooi je de pannenkoek met wat chocoladeschilfers. Draai om en klaar met koken.

chocolate chip pancakes op een bakplaat

Stap 3: Serveer en geniet! Serveer de stapels kaneelpannenkoekjes met gesneden bananen en ahornsiroop en geniet ervan!

Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Zorg ervoor dat je bakplaat niet te heet is (middelhoog vuur is het beste) anders verbranden de pannenkoeken heel gemakkelijk.
  • Als je een grote partij pannenkoeken maakt, kun je de afgewerkte pannenkoeken in een oven van 200 ° F bewaren totdat ze allemaal klaar zijn.
  • Om dubbele chocoladepannenkoekjes te maken, voeg je 2 eetlepels cacaopoeder toe aan het beslag.
  • Voel je vrij om de chocoladeschilfers te wisselen met frambozen, aardbeien, bananen of bosbessen.
  • Serveer deze met alles wat je lekker vindt! Slagroom, ahornsiroop, karamelsaus , honing, chocoladeschilfers, zelfgemaakte nutella , bananen, yoghurt, bessen of jam zijn allemaal heerlijke toppings voor pannenkoeken.

Wat is de beste manier om chocoladeschilfers toe te voegen aan pannenkoeken?

Ik strooi de chocoladeschilfers graag op de pannenkoeken wanneer ze op de bakplaat koken (voordat ze worden omgedraaid), zodat ik weet dat ze gelijkmatig worden verdeeld. Ze kunnen ook rechtstreeks in het gemengde pannenkoekenbeslag worden toegevoegd.

Kunnen ze veganistisch gemaakt worden?

Ja! Gebruik gewoon ahornsiroop in plaats van honing, 2 lijnzaadeieren in plaats van eieren, gewone veganistische yoghurt, zuivelvrije melk en veganistische chocoladeschilfers.

een stapel pannenkoeken beladen met chocoladeschilfers Opslag

  • Koelkast : Bewaar de afgewerkte pannenkoeken in een luchtdichte verpakking of verpakt in plastic 3 tot 5 dagen in de koelkast.
  • Diepvriezer : Wikkel de pannenkoeken afzonderlijk in plastic. Bewaar ze tot 30 dagen in een grote, diepvriesbestendige zak.

Meer recepten voor zoete pannenkoeken

  • Bananenpannenkoeken zonder bloem
  • Kaneel Tahini Pannenkoeken
  • Veganistische Havermoutpannenkoeken

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

een stapel pannenkoeken beladen met chocoladeschilfers

Afdrukken Kaneel Chocolade Chip Pannenkoeken

Kaneel en chocolade samen maken deze Cinnamon Chocolate Chip Pancakes extra speciaal en geruststellend. Ze zijn gemaakt met wit volkoren meel, yoghurt en honing, waardoor ze een gezond ontbijt of ontbijt-voor-diner-optie zijn.
Cursus Ontbijt
Keuken Amerikaans
Dieet Vegetarisch
Trefwoord chocolate chip pannenkoeken, kaneel pannenkoeken, pannenkoeken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 8 pannenkoeken
Calorieën 116kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 1 kopje wit volkoren meel
  • 1 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1/2 kopje amandelmelk of melk naar keuze
  • 1/4 kop chocoladeschilfers
instructies:

  • Voeg alle ingrediënten, BEHALVE de chocoladeschilfers, toe aan een blender en mix tot een gladde massa, ongeveer 1 minuut, schraap de zijkanten indien nodig.
  • Spuit een bakplaat of grote koekenpan met anti-aanbaklaag in met anti-aanbakspray en verwarm deze op middelhoog vuur. Giet het pannenkoekenbeslag op de bakplaat en laat de pannenkoeken 2-3 minuten bakken aan de eerste kant tot de randen gestold zijn.
  • Bestrooi elke pannenkoek met een paar chocoladeschilfers en gebruik een spatel om ze voorzichtig om te draaien. Bak ze 1-2 minuten aan de tweede kant.
  • Serveer pannenkoeken met gesneden banaan en ahornsiroop en geniet ervan!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn voor 1 pannenkoek en zijn een schatting*Je kunt desgewenst volkorenmeel gebruiken in plaats van wit volkorenmeel*Bewaren: wikkel de pannenkoeken afzonderlijk in plasticfolie en bewaar ze maximaal 5 dagen in de koelkast; of plaats ze maximaal 30 dagen in een diepvriesbestendige zak.

Voeding

Calorieën: 116kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 4g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 42 mg | Natrium: 252mg | Kalium: 44 mg | Vezel: 2g | Suiker: 8g | Vitamine A: 78IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 52 mg | IJzer: 1 mg

OPMERKING BIJWERKEN: Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in juli 2016. Het is in september 2021 bijgewerkt met nieuwe tekst en foto's.

Het bericht Chocoladeschilferkaneelpannenkoeken verscheen eerst op The Almond Eater .

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo