Chocoladeschilfermuffins met amandelmeel

Bron

Koken kent heerlijke momenten in de keuken, bijvoorbeeld een gerecht uitproberen en daarna met z’n allen beoordelen. In kookboeken kom je de lekkerste gerechten tegen, dit zou jij toch ook wel willen? Met grootse passie je gerecht alle liefde geven die je hebt. Alles met de juiste dosis toevoegen , als laatste afmaken met peper en zout en klaar is Kees. Dan de kruiden goed fijn snijden met een koksmes om over je gerecht te strooien. Waar zal je ze morgen mee verwennen?

Deze muffins met amandelmeel en chocoladeschilfers zijn zo decadent en heerlijk dat het moeilijk te geloven is dat ze gemaakt zijn met glutenvrije ingrediënten. Klaar in slechts 30 minuten, deze smakelijke muffins zijn het perfecte keto- en glutenvrije ontbijt, tussendoortje of dessert!

chocoladeschilfermuffins op een marmeren snijplank

Zoek niet verder voor de beste glutenvrije chocolate chip muffins. Deze amandelmeel-chocolade-muffins zijn vochtig, luchtig en barsten van de kleverige chocoladeachtige goedheid. Ze zijn geweldig voor een on-the-go ontbijt of tussendoortje, maar zijn nog steeds zoet en bevredigend genoeg om een gezond dessert te zijn!

Net als mijn bananenmuffins en bosbessenmuffins , is het geheim van deze chocolate chip muffins amandelmeel. Dit glutenvrije meel geeft gebakken goederen een zachte en luchtige kruim, een stevige en bevredigende smaak, en is lang niet zo kieskeurig als andere glutenvrije meelsoorten.

Functies van het recept

  • Een gezonde manier om van chocolade te genieten als ontbijt!
  • Amandelmeel is van nature koolhydraatarm en graanvrij
  • Het recept is van nature zuivelvrij, keto en makkelijk te maken paleo .
  • Amandelmeel gebakken goederen bevriezen echt goed. Bak een grote batch, vries in en geniet later!

ingrediënten met tekstoverlay Ingrediënt notities:

  • Amandelmeel – Ultrafijn gemalen amandelmeel geeft de meest luchtige muffins, terwijl korreliger amandelmeel een grovere crumble geeft. Je kunt beide gebruiken, maar amandelmeel heeft een aangenamere textuur.
  • Amandelmelk – Gebruik voor een extra laag smaak vanille-amandelmelk. Zorg ervoor dat u melk op kamertemperatuur gebruikt om klonterig beslag te voorkomen.
  • Boter – Of gebruik in plaats daarvan gesmolten en afgekoelde kokosolie.
  • Vanille – Voor smaak. Je kunt hier ook een combinatie van amandelextract en vanille-extract gebruiken voor meer smaak en nootachtigheid.
  • Rietsuiker – Ik heb dit recept gemaakt met rietsuiker, maar je zou zonder problemen kristalsuiker of kokossuiker moeten kunnen gebruiken.
  • Chocoladeschilfers – U kunt elke soort chocoladeschilfer gebruiken die u maar wilt, of het nu pure chocolade, melkchocolade, zuivelvrij, suikervrij, enz. is.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Klop natte ingrediënten. Klop de eieren, melk, boter en vanille in een kom tot ze net gemengd zijn.

Stap 2: Roer droge ingrediënten. Roer het amandelmeel, suiker, bakpoeder en zout door elkaar in een aparte kom.

geklopte eieren in een mengkom

Stap 3: Combineer en voeg chocoladeschilfers toe. Giet het droge mengsel in de kom met het natte mengsel en klop met een elektrische mixer. Als je een licht en luchtig deeg hebt, spatel je de chocoladeschilfers erdoor met een spatel.

Stap 4: Bak de muffins . Verdeel het beslag tussen de voorbereide voeringen in een muffinvorm, plaats nog een paar chocoladeschilfers op de bovenkant, en bak.

muffinbeslag in een kom en in een muffinvorm

Stap 5: Serveer en geniet! Zodra een tandenstoker die in het midden van een muffin is gestoken er schoon uitkomt, haal je ze uit de oven en laat je ze rusten. Breng ze over naar een koelrek om volledig af te koelen, serveer en geniet!

Tips en veelgestelde vragen

  • Als je amandelmeel gekoeld bewaard wordt, moet je het op kamertemperatuur brengen voordat je het met de rest van de ingrediënten mengt.
  • Je eieren, boter en melk moeten ook op kamertemperatuur zijn.
  • Amandelmeel is tussen de 3 en 6 maanden houdbaar. In plaats van het te verspillen, bak je meer heerlijke lekkernijen zoals mijn amandelmeel pannenkoeken , amandelmeel cupcakes en amandelmeel chocoladetaart !

Wat kan ik toevoegen aan amandelmeel muffins?

The sky is the limit voor heerlijke ingrediënten om toe te voegen aan de muffinmix. Naast chocoladeschilfers, kunt u voorzichtig een ½ kopje tot een ⅓ kopje van een van deze mix-ins vouwen:

  • Cacaobonen
  • Ongezoete geraspte kokos
  • Gehakte walnoten
  • Karamelchips
  • Gedroogd fruit
  • Verse of bevroren bessen
  • Gesneden amandelen

Kan ik eiervrije muffins van amandelmeel maken?

Hoewel ik dit recept niet zonder eieren heb getest, kun je in plaats daarvan proberen de 2 hele eieren te vervangen door lijnzaadeieren of chiazaadeieren. (Laat het me weten als je dit probeert in de reacties hieronder!).

Wat kan ik vervangen door amandelmeel bij graanvrij bakken?

Ik raad niet aan om dit recept met een ander soort meel te maken. Amandelmeel houdt meer vocht vast dan de meeste en is niet altijd een 1:1-ruil. Als je een ander meel gebruikt, moet je de hoeveelheid aanpassen.

een chocolate chip muffin in een voering variaties

  • Zuivelvrij – Gebruik in plaats van boter gesmolten kokosolie en zorg ervoor dat u zuivelvrije chocoladeschilfers gebruikt.
  • Keto – Vervang de kristalsuiker door je favoriete keto-zoetstof (zoals erythritol, allulose of monniksvrucht) en gebruik suikervrije chocoladeschilfers.
  • Paleo-vriendelijk – Vervang voor paleo muffins de boter door gesmolten kokosolie en de suiker door je favoriete geraffineerde suikervrije zoetstof (dadel-, kokos- of ahornsuiker). Gebruik paleochocolade of conforme gehakte donkere chocolade.

Opslag

  • Kamertemperatuur en koelkast: Je kunt je muffins 2 tot 3 dagen in een luchtdichte bak op kamertemperatuur bewaren of 4 tot 5 dagen in de koelkast.
  • Diepvriezer: bak er nu een dozijn en een dozijn om in te vriezen en later van te genieten. Je kunt individuele muffins in een laag plasticfolie wikkelen en ze vervolgens 4 tot 5 maanden in een hersluitbare zak invriezen. Wanneer je trek hebt in een gezonde zelfgemaakte muffin, pak er dan een uit de vriezer, ontdooi op kamertemperatuur en geniet ervan!

een stapel van drie muffins met chocoladeschilfers Meer glutenvrije snoepjes

  • Amandelmeel Pruim Quinoa Muffins
  • Glutenvrije Appel Cupcakes
  • Chocolade Avocado Taart

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

chocoladeschilfermuffins op een marmeren snijplank

Afdrukken Amandelmeel Chocolade Chip Muffins

Deze muffins met amandelmeel en chocoladeschilfers zijn zo decadent en heerlijk dat het moeilijk te geloven is dat ze gemaakt zijn met glutenvrije ingrediënten. Klaar in slechts 30 minuten, deze smakelijke muffins zijn het perfecte keto- en glutenvrije ontbijt, tussendoortje of dessert!
Cursus Ontbijt, snacks
Keuken Amerikaans
Dieet Glutenvrij, Vegetarisch
Trefwoord amandelmeel chocolate chip muffins, amandelmeel chocolade muffins, amandelmeel muffins
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 12 muffins
Calorieën 231kcal
Auteur Erin
ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1/3 kopje amandelmelk
  • 2 eetlepels boter gesmolten en afgekoeld tot kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 1/2 kopjes amandelmeel gezeefd
  • 1/2 kopje rietsuiker
  • 2 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 kopje chocoladeschilfers plus meer voor topping
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 °. Bekleed een muffinvorm met muffinvormpjes en spuit ze elk in met anti-aanbakspray; opzij zetten.
  • Klop de eieren, melk, boter en vanille samen in een kom.
  • Roer in een aparte kom het amandelmeel, suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout door elkaar. Giet de droge ingrediënten bij de natte en gebruik vervolgens een elektrische mixer om alles door elkaar te roeren. Roer als laatste de chocoladeschilfers met de hand erdoor (het beslag moet licht en luchtig zijn).
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes en leg er dan nog een paar chocoladeschilfers bovenop. Zet de pan in de oven en bak de muffins in 20 minuten gaar. Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten in de vorm staan voordat je ze voorzichtig uitneemt en op een afkoelrek legt. Wacht tot de muffins een beetje zijn afgekoeld voordat je ze eet. Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per muffin en zijn een schatting*Bewaren: bewaar muffins in een afgesloten bak bij kamertemperatuur gedurende 2-3 dagen of in de koelkast gedurende 4-5 dagen *Om zuivelvrij te maken: gebruik zuivelvrije boter en zuivelvrije chocolade chips, of gebruik kokosolie in plaats van boter

Voeding

Calorieën: 231kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 6g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 33 mg | Natrium: 224 mg | Kalium: 12 mg | Vezel: 3g | Suiker: 14g | Vitamine A: 115IU | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 120 mg | IJzer: 1 mg

Het bericht Amandelmeel Chocolade Chip Muffins verscheen eerst op The Almond Eater .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo