Chocoladeroomkaasglazuur

Bron

Een fonkelnieuw keukenmes bestellen? Voor iedere keukenprinses is een scherp mes het eerste benodigde. Deze ligt prettig in de hand waardoor snijden soepel en veilig gaat. Als je dit chef’s knife kiest hebben je keukenmessen een professionele uitbreiding erbij.

Deze chocoladeroomkaasglazuur is rijk, zacht en klaar om al je desserts te verbeteren! Het kost slechts 15 minuten voorbereiding en een paar supereenvoudige ingrediënten om chocoladeachtige perfectie te creëren.

Eerlijk gezegd is dit glazuur de droom van elke chocoholic. Het is zacht en romig en smaakt absoluut ongelooflijk wanneer het wordt aangebracht op andere desserts zoals chocoladecupcakes , chocoladetaart en brownies ! Het is de kers op de taart van elk dessert.

Mixing frosting with an icing spatula. Het ultieme recept voor chocoladeroomkaasglazuur

Chocoladeliefhebbers, bereid je voor om je nieuwe beste vriend te ontmoeten. Deze supereenvoudige chocoladeroomkaasglazuur is een van mijn laatste obsessies geweest. Het is zo snel en gemakkelijk! Het enige wat je nodig hebt is roomkaas, cacaopoeder en een paar andere basisingrediënten om deze zachte en romige traktatie te maken! Het eindresultaat is echt zo geweldig, het smaakt alsof het rechtstreeks uit een bakkerij komt. Vind je chocoladebotercrème iets te zoet? Dit is het glazuur voor jou! De toevoeging van roomkaas geeft deze frosting het minste vleugje smaak. Het balanceert de zoetheid perfect. Zowel botercrèmes als glazuur op basis van roomkaas zijn heerlijk, afhankelijk van het soort dessert dat je wilt maken! Je zult ze allemaal geweldig vinden!

Deze frosting smelt in je mond! Het is ook stevig genoeg voor piping en werkt vooral goed voor cupcakes! Als dubbele chocolade niet jouw ding is, past de smaak van deze frosting heel goed bij vanille- en cappuccino- cupcakes. Het resultaat is absoluut goddelijk! Dit glazuur krijgt altijd complimenten, waar het ook gaat. Als ik om het recept vraag, vertel ik graag aan vrienden en familie hoe gemakkelijk het is om te maken! Het is een basisrecept waarvan ik weet dat je er keer op keer naar terug zult gaan. Met chocoladeglazuur zo lekker, is het te moeilijk om te weerstaan! Ga je gang en eet het rechtstreeks uit de kom. Ik vertel het aan niemand!

Ingrediënten voor chocoladeroomkaasglazuur

Wat ik het leukste vind aan dit recept, is dat er geen fancy ingrediënten voor nodig zijn! Soms is simpel het beste! Hieronder vindt u de afmetingen voor elk ingrediënt.

  • Roomkaas: Dit is de MVP in dit recept. Het is verantwoordelijk voor de zachte consistentie en onweerstaanbare pittige smaak in het glazuur! Je kunt hier je favoriete merk gebruiken, maar ik kies altijd voor Philadelphia. Ik zorg ervoor dat mijn roomkaas zacht wordt. Zo mengt alles soepel door elkaar.
  • Boter: Ik gebruik ongezouten, zachte boter. Dit draagt bij aan de smakelijke rijkdom van het glazuur.
  • Vanille-extract : vanille helpt de algehele smaak van het glazuur te verdiepen. Kies indien mogelijk voor puur vanille-extract in plaats van imitatie! Het geeft je glazuur een betere smaak.
  • Zout : toegevoegd om de smaak te verbeteren.
  • Poedersuiker : Poedersuiker geeft je chocoladeroomkaasglazuur zijn verbazingwekkende zoetheid. Eenmaal gemengd, voegt het ook een gladde textuur toe!
  • Ongezoet Cacaopoeder : Sommige mensen zweren bij Nederlandse cacao vanwege de zachte smaak. Ik heb zowel Hershey's als Ghiradelli cacaopoeder gebruikt en vond het net zo lekker! Welke cacao je ook gaat gebruiken, zorg ervoor dat deze ongezoet is, aangezien we poedersuiker aan de mix zullen toevoegen.

Hoe maak je je glazuur

Omdat je hier alleen maar alles hoeft te mixen, kan het niet fout gaan! Deze frosting is even lekker als makkelijk. Optionele stap: smaaktest één keer … twee keer … of misschien een tiental keer. Laten we wat glazuur maken!

  1. Klop boter en roomkaas : Om te beginnen, in de kom van een mixer, gebruik je het peddelhulpstuk om de roomkaas en ongezouten boter samen te kloppen tot een gladde massa. Schraap de kom leeg en klop nogmaals ongeveer 10 seconden om ervoor te zorgen dat alles volledig is opgenomen.
  2. Meng de droge ingrediënten : Voeg vervolgens de vanille, het zout en de poedersuiker toe. Mix op laag totdat de poedersuiker voldoende bevochtigd is om de snelheid te verhogen tot middelhoog zonder er een puinhoop van te maken. Klop tot opgenomen.
  3. Cacaopoeder toevoegen : Schraap de kom weer schoon en voeg het cacaopoeder toe. Mix op laag tot ze grotendeels gemengd zijn en verhoog dan de snelheid tot middelhoog en klop 1-2 minuten tot de kleur lichter wordt en het glazuur mooi luchtig is.
  4. Frost : En je bent klaar! Frost volledig afgekoelde cupcakes of cake en geniet ervan!

Process shots of mixing cocoa powder together with cream cheese.

De beste tips voor het glazuur van chocoladeroomkaas

Ga nog een stap verder met de verrukkingen van traditionele roomkaasglazuur met de toevoeging van chocolade! Deze combinatie is de beste. Het past goed bij zoveel desserts. Hier zijn een paar handige tips om deze frosting elke keer weer perfect te maken!

  • Ingrediënten op kamertemperatuur: Zorg ervoor dat je begint met roomkaas en boter op kamertemperatuur. Dit zal de twee helpen combineren. Het resultaat? Een gladde, romige frosting zonder klontjes.
  • Gebruik volvette roomkaas: het is misschien niet de gezondste, maar volvette roomkaas is super belangrijk bij het maken van glazuur. Hoe hoger het vetgehalte, hoe gladder en romiger je glazuur zal zijn! Probeer magere roomkaas te vermijden in recepten zoals deze.
  • Langzaam mengen: Let er bij het toevoegen van de poedersuiker op dat je langzaam begint! Ga langzaam totdat het vochtig is. Vervolgens kunt u beginnen met het verhogen van de snelheid. Zo krijg je geen wolkje poedersuiker in de lucht die alles in je keuken bedekt!
  • Dikker glazuur: Als je besluit dat je het glazuur iets dikker wilt hebben, voeg dan 2 eetlepels poedersuiker per keer toe tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
  • Zeef poedersuiker : zie je klontjes suiker in je glazuur? Zeef je poedersuiker voordat je het in je roomkaas mengt. Dit is vooral belangrijk als u uw glazuur aan het spuiten bent. Klonten kunnen vast komen te zitten in je spuitmondjes en een hoop rommel veroorzaken!
Uw chocoladeroomkaasglazuur bewaren

Helaas is chocoladeroomkaasglazuur gevoelig voor hitte en smelten. Daarom moet het in de koelkast worden bewaard totdat het klaar is voor gebruik. Wat je ook hebt ingevroren, het moet ook in de koelkast worden bewaard!

  • In de koelkast: Maximaal 7 dagen bewaren in een luchtdichte verpakking. Voor gebruik op kamertemperatuur brengen.
  • In de vriezer: U kunt chocoladeroomkaasglazuur tot 3 maanden in een luchtdichte verpakking invriezen. Laat in de koelkast ontdooien voordat je het op kamertemperatuur op het aanrecht zet. Als het een beetje te zacht is, meng er dan meer poedersuiker door tot het zo stijf is als je zou willen!

A white bowl filled with chocolate cream cheese frosting.

Beproefde chocoladedesserts

Chocolade is de koning van de desserts. De rijke smaak van chocolade is zo heerlijk en onweerstaanbaar. Hier zijn enkele van mijn favoriete recepten voor chocoladedesserts! Ze zijn super makkelijk te maken en zullen zeker in de smaak vallen.

Desserts

Chocolade Lasagne

Desserts

Coca-Cola Taart

Desserts

Nanaimo Bars

Desserts

Chocoladetaart

Chocoladeroomkaasglazuur afdrukken

Deze chocoladeroomkaasglazuur is rijk, zacht en klaar om al je desserts te verbeteren! Het kost slechts 15 minuten voorbereiding en een paar supereenvoudige ingrediënten om chocoladeachtige perfectie te creëren.
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord chocolade roomkaas glazuur
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 20 Ons
Calorieën 178kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 8 ons roomkaas verzacht
  • ½ Kopje ongezouten Boter verzacht
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • ½ Theelepel Zout
  • 4 kopjes poedersuiker
  • ½ Kopje ongezoet cacaopoeder
instructies:

  • Gebruik in de kom van een mixer het peddelhulpstuk om de roomkaas en de ongezouten boter samen te kloppen tot een gladde massa. Schraap de kom leeg en klop nogmaals ongeveer 10 seconden om ervoor te zorgen dat alles volledig is opgenomen.
  • Voeg de vanille, het zout en de poedersuiker toe. Mix op laag totdat de poedersuiker voldoende bevochtigd is om de snelheid te verhogen tot middelhoog zonder er een puinhoop van te maken. Klop tot opgenomen.
  • Schraap de kom weer naar beneden en voeg het cacaopoeder toe. Mix op laag tot ze grotendeels gemengd zijn en verhoog dan de snelheid tot middelhoog en klop 1-2 minuten tot de kleur lichter wordt en het glazuur mooi luchtig is.
  • Vorst volledig afgekoelde cupcakes of cake.

Voeding

Calorieën: 178kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 1g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 5g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 25 mg | Natrium: 96 mg | Kalium: 50 mg | Vezel: 1g | Suiker: 24g | Vitamine A: 294IE | Calcium: 16 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo