Chocoladebrownies zonder bloem

Bron

Een fonkelnieuw keukenmes kopen? Voor iedere kokin is een scherp mes een echte must have. Deze ligt prettig in de hand dat maakt snijden makkelijker en prettiger. Als je dit koksmes koopt heeft je messenset een prachtige uitbreiding erbij.

Deze bloemloze chocolade brownies zijn absoluut hemels! De dunne, taaie textuur en zoete smaak zijn zo heerlijk dat ik wed dat je er niet zomaar bij kunt stoppen!

Als je nog meer geweldige chocoladedesserts nodig hebt, MOET je deze chocoladetaart , de beste fantasy- fudge ooit en deze lekkere cake met Texas-blad proberen!

A stack of flourless chocolate brownies. Wat ZIJN Bloemloze Chocolade Brownies?

Zoals je van de naam mag verwachten, bevatten deze brownies geen bloem! DUS betekent dat niet alleen dat deze brownies perfect zijn voor al je glutenvrije vrienden, maar… het betekent dat ze taai en rijk zijn en waanzinnig lekker! Ik weet zeker dat je dit soort brownies al een miljoen keer uit een doos hebt gemaakt, maar ik ben hier om je te vertellen dat je die dozen moet weggooien. Deze zelfgemaakte versie is zoveel lekkerder.

Het is niet eens alsof je veel extra tijd opgeeft om deze bloemloze brownies helemaal opnieuw te maken. Ze hebben nog steeds maar 10 minuten voorbereidingstijd nodig voordat je ze in de oven doet! Zelfgemaakte taarten , brownies en koekjes kunnen gewoon niet kloppen en dit recept is daarop geen uitzondering. Het zal snel naar de top van uw lijst gaan. Geef ze een kans en je zult nooit meer teruggaan. Zelfs als je normaal gluten eet, zul je deze brownies geweldig vinden!

Ingrediënten in Bloemloze Chocolade Brownies

Zoals je misschien al vermoedt, zal er één ingrediënt ontbreken in deze lijst en dat is de bloem! Al het andere is zo eenvoudig en je hebt waarschijnlijk de meeste van deze dingen al in je keuken. Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

  • Boter: Je smelt deze boter (ongezouten) om de brownies vochtig te maken.
  • Semi Sweet Bakers Chocolate: je hakt dit in stukjes om in de brownies te doen en ook om er bovenop te garneren.
  • Kristalsuiker: De suiker maakt deze zoeter.
  • Zout: Het zout zal alle smaken versterken.
  • Vanille: Vanille brengt alle zoete smaken in dit recept naar voren.
  • Eieren: Voor deze brownies heb ik grote eieren gebruikt.
  • Donker Cacaopoeder: Dit is wat je gebruikt om die diepe chocoladesmaak te krijgen!
  • Maïszetmeel : dit wordt gebruikt om die taaie textuur te krijgen.
  • Chocoladeschilfers: je kunt deze of andere extra chocoladestukjes gebruiken die je al hebt gesneden.

Laten we wat brownies maken!

Deze bloemloze chocolade brownies duren slechts 40 minuten van start tot finish. En het meeste daarvan is baktijd! Daarom moet je je afkeren van de boxed-mix en nooit meer achterom kijken!

  1. Verwarm en bereid de pan voor: Verwarm de oven voor op 350° en bekleed een 8×8 pan met bakpapier. Spray lichtjes met panspray en zet apart.
  2. Boter en chocolade smelten: Gebruik een magnetron om de boter en de gehakte chocolade zachtjes te smelten in intervallen van 30 seconden tot ze volledig gesmolten en gecombineerd zijn.
  3. Klopper: Klop de suiker, vanille en zout erdoor. Klop de eieren een voor een erdoor tot ze net gemengd zijn. Voeg het cacaopoeder en de maizena toe tot het volledig gemengd is en er geen klontjes meer zijn.
  4. Gieten en bakken: Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strooi de chocoladeschilfers of stukjes erover. Bak 25-30 minuten, tot het midden net gestold is en een tandenstoker er schoon uitkomt. Pas op dat je het niet te lang bakt, het moet nog maar net doorbakken zijn.
  5. Koelen en snijden: Laat de brownies volledig afkoelen voordat u ze uit de pan haalt en in plakjes snijdt.

4 pictures showing how to mix and pour chocolate brownie batter.

Wat doet het maïszetmeel?

Laat de maizena niet weg! Het is een geheim ingrediënt om deze bloemloze chocoladebrownies te maken met die dunne, glanzende korst aan de bovenkant. Je weet wel, degene die afbladdert als je de brownie eet? Het maizena is nodig om de textuur van de brownie echt te verbeteren en onthoud, omdat de brownies geen bloem bevatten, zullen ze niet cakeachtig zijn. Ze horen taai te zijn en heerlijk te smelten in je mond!

A zoomed in shot of 2 flourless chocolate brownies.

Restjes bewaren

Zodra je brownies zijn afgekoeld, doe je ze in een luchtdichte bak. Bij kamertemperatuur kun je ze 3-4 dagen bewaren!

A flourless chocolate brownie with a bite taken out of it.

Meer Brownie-recepten om te proberen

Als je door dit recept trek kreeg in brownies, wacht dan maar tot je deze andere beproefde recepten probeert. Dit zijn enkele van mijn favorieten en hoewel er een grote verscheidenheid aan smaken is, hebben ze allemaal één ding gemeen: ze vliegen van je tafel omdat ze zo lekker zijn!

Desserts

Chocolate Chip Cheesecake Brownies

Desserts

Gezouten Caramel Brownies

Frosted Turtle Brownies

Desserts

Frosted Turtle Brownies

Desserts

Red Velvet Brownies met Roomkaasglazuur

Chocolade brownies zonder bloem afdrukken

Deze bloemloze chocolade brownies zijn absoluut hemels! De dunne, taaie textuur en zoete smaak zijn zo heerlijk dat ik wed dat je er niet zomaar bij kunt stoppen!
Natuurlijk Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord bloemloze brownies
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 9 Brownies
Calorieën 280kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 1/3 kop gesmolten boter
  • 8 ons halfzoete bakkerschocolade gehakt
  • ¾ Kopje kristalsuiker
  • 1/4 theelepel Zout
  • 1 theelepel vanille
  • 2 grote eieren geklopt
  • 3 Eetlepels Donker Cacaopoeder
  • 2 Eetlepels Maïszetmeel
  • 1/4 kop chocoladeschilfers of chocoladestukjes
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350° en bekleed een 8×8 bakvorm met bakpapier. Spuit licht met panspray en zet apart.
  • Gebruik een magnetron om de boter en de gehakte chocolade voorzichtig te smelten in intervallen van 30 seconden tot ze volledig zijn gesmolten en gecombineerd.
  • Klop de suiker, vanille en zout erdoor. Klop de eieren een voor een erdoor tot ze net gemengd zijn. Voeg het cacaopoeder en de maizena toe tot het volledig gemengd is en er geen klontjes meer zijn.
  • Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strooi de chocoladeschilfers of stukjes erover. Bak 25-30 minuten, tot het midden net gestold is en een tandenstoker er schoon uitkomt. Pas op dat je het niet te lang bakt, het moet nog net doorbakken zijn.
  • Laat de brownies volledig afkoelen voordat je ze uit de pan haalt en in plakjes snijdt.

Voeding

Calorieën: 280kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwit: 3g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 10g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 1g | Cholesterol: 59 mg | Natrium: 145 mg | Kalium: 117 mg | Vezel: 2g | Suiker: 30g | Vitamine A: 270IU | Kalium: 17 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo