CHOCOLADE-HAZELNOOT TOFFEE

Bron

Het doet er niet toe of je nu een perfecte keukenprinses bent of niet, het beste keukenmateriaal zorgt voor het beste resultaat. Elk keukenmes heeft zo z’n eigen specialiteit, neem bijvoorbeeld het gregmes dit snijdt deze productgroep als de beste. Voor het betere snijresultaat is het handig dat je goed kan snijden, dan komt het keukenmes extra goed tot haar recht.

Het is een druk kookboekenseizoen geweest! Ik heb gisteravond doorgebracht met het lezen van het Ottolenghi Test Kitchen Cookbook en bekijk alles wat ik heb gemarkeerd in Aran's Cannelle et Vanille Bakes Simple, terwijl het deze week regenachtig is en we aan wat bakprojecten kunnen werken. Als je glutenvrij eet, naar behoefte of keuze, is Aran jouw gal. Je kent haar misschien van haar gf zuurdesem tutorials op instagram.

Aran is een van mijn favoriete voedselmensen. Het belangrijkste is dat ze een lief en genereus persoon is. Net zo nederig en charmant als haar foto's je doen geloven. Haar foto's zijn romantisch, de recepten zijn duidelijk en ongecompliceerd en ze biedt subs aan voor allerlei voedingsproblemen. Zij is de glutenvrije bakmeester en altijd waar ik heen ga voor referentie. Het boek vraagt om een aantal speciale meelsoorten, maar als je glutenvrij kookt en een paar dingen uit haar boek maakt, gaan ze niet verloren. Mijn favorieten zijn de Lemon Curd, Lemon Pound Cake, Double Chocolate Crinkle Cookies en deze toffee! Ik hou ervan hoe kort de lijst met ingrediënten is, misschien heb je zelfs alles om vandaag een batch te maken.

Gefeliciteerd, Aran!

CHOCOLADE-HAZELNOOT TOFFEE

Maakt één 9×13 pan

Dit is een uitstekend cadeau rond de feestdagen. We hebben het in de koelkast bewaard voor als je na een maaltijd gewoon een zoete knabbel nodig hebt. Als je geen noten hebt, kun je er wat gekonfijte pepita's of wat geplette snoeprietjes en cacaonibs bovenop doen.

© 2021 door Aran Goyoaga. Een uittreksel uit Cannelle et Vanille Bakes Simple met toestemming van Sasquatch Books.

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo