Chantilly-bessencake

Bron

Presenteer verse zomerbessen met een uiterst vochtig biscuitgebak en luchtige Chantilly-crème! Deze prachtige Chantilly Berry Cake is een lichte, luchtige traktatie die zeker indruk zal maken!

Bessen en room is een klassieke combinatie die zo absoluut heerlijk is! Voor meer perfect zoete en romige fruitdesserts, probeer citroenbessentrifle , galette en fruitpizza !

Piece cut out of Chantilly Berry Cake. Het beste recept voor Chantilly-cake

Hoe graag ik ook van een goede chocoladetaart houd, de smaken van deze Chantilly-cake met bessen zijn ZO verfrissend en heerlijk, met de perfecte balans tussen romig en zoet! Lagen van een verbazingwekkend vochtige witte spons, Chantilly-crème en verse bessen maken van deze cake een showstopper. Het heeft niet alleen de perfecte zomerse smaak, maar de heldere, witte kleur van de cake en de heldere bessenkleuren geven het ook een mooie, zomerse presentatie!

Deze Chantilly-cake smaakt echt alsof je een heerlijke, met bessen gevulde wolk eet. En het beste is: hoe luxe deze cake er ook uitziet, hij is gemakkelijk en ongecompliceerd in elkaar te zetten! Ik weet dat je net zoveel van deze Chantilly-taart zult houden als ik! Het is perfect voor elke gelegenheid en heeft een overheerlijke smaak en textuur die een hit zal zijn bij iedereen op je bijeenkomst!

Bessen Chantilly Cake Ingrediënten

  • All-Purpose Meel: Voor structuur en een lichte, pluizige textuur. Je kunt ook cakemeel gebruiken. Vermijd het gebruik van meel met een hoog eiwitgehalte, omdat deze je cake dik kunnen maken.
  • Bakpoeder en Baking Soda: Help je cake te rijzen en een perfecte textuur te krijgen.
  • Zout : Om de smaak te verbeteren.
  • Boter: Verzacht.
  • Kristalsuiker : Voor zoetheid en om de cake-ingrediënten samen te laten smelten.
  • Eiwitten: Voor gebruik als bindmiddel, op kamertemperatuur bewaren voor het beste resultaat. Gebruik eiwitten en geen dooiers om een heldere, witte kleur te behouden.
  • Vanille-extract: voor smaak. Het is het beste om helder vanille-extract in deze cake te gebruiken om te voorkomen dat deze lichtgeel wordt.
  • Amandelextract: Optioneel, voor extra smaak.
  • Volle Melk: Voor vocht- en vetgehalte.
  • Sour Cream : Het geheime ingrediënt voor een perfect smeuïge cake! Voegt vetgehalte toe aan uw cake.
  • Witte azijn: Creëert een chemische reactie met zuiveringszout; helpt je cake te rijzen.

Chantilly-vulling

  • Mascarpone-kaas: Mascarpone-kaas is een zachte, zoete kaas die als basis dient voor uw Chantilly-crème.
  • Roomkaas: Voor smaak en textuur. Bewaar op kamertemperatuur voordat u het aan uw mengsel toevoegt.
  • Heavy Cream : Gebruikt voor het maken van slagroom. Dit voegt de perfecte, lichte textuur toe aan je vulling.
  • Poedersuiker: Voor zoetheid en een gladde textuur.
  • Vanille-extract: voor smaak. Gebruik helder vanille-extract om de crème helderwit te houden.
  • Amandelextract: Voor extra smaak.
  • Verse Bessen: Ik gebruik frambozen, aardbeien en bosbessen in dit recept.

Hoe maak je Chantilly Berry Cake Recept?

Ik heb dit recept opgedeeld in 3 eenvoudige delen om het proces te vereenvoudigen. Dit is een cake die iedereen kan maken en die elke keer weer een heerlijk luchtig resultaat geeft!

  1. Oven voorverwarmen en pannen voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 350 °. Spuit drie ronde bakvormen van 8 inch in met kookspray en bestuif met bloem. Opzij zetten.
  2. Meng droge ingrediënten: Zeef in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout. Opzij zetten.
  3. Eiwitmengsel maken: Klop in de kom van je mixer de boter romig. Voeg de suiker toe en klop opnieuw ongeveer 3-5 minuten op middelhoge snelheid tot het wit en luchtig wordt. Voeg één voor één de eiwitten toe en mix op medium tot ze allemaal volledig zijn opgenomen.
  4. Natte ingrediënten mengen : Voeg de extracten, melk, zure room en azijn toe aan het botermengsel en mix op middelhoge snelheid tot een geheel. Voeg de droge ingrediënten toe en mix tot alles gemengd is.
  5. Giet in vormpjes: Verdeel het cakebeslag gelijkmatig over de drie cakevormen en bak ongeveer 30-35 minuten, tot een tandenstoker er schoon uitkomt en het midden van de cake terugveert als je er zachtjes op drukt.

Romige Chantilly Crème

  1. Mix Kaas en Room: Voeg in de kom van een mixer/keukenrobot de mascarpone kaas en roomkaas toe. Gebruik het peddelhulpstuk om de kazen samen te kloppen tot ze goed romig zijn. Voeg de zware slagroom langzaam toe terwijl je op laag mixt, zodat het mengsel romig blijft en niet klonterig wordt.
  2. Meng suiker en extracten: Zodra alle slagroom is toegevoegd, voeg je de poedersuiker en extracten toe. Klop op medium tot glad en gecombineerd. Als de room nog redelijk vloeibaar is, kun je overschakelen naar het gardeopzetstuk en een paar minuten op medium kloppen om het in te dikken. Je kunt de room ook een dag van tevoren maken en voor gebruik laten afkoelen en steviger in de koelkast laten opstijven.

Hoe Chantilly Cake met Bessen te layeren

  1. Layer Cream and Berries on Cake: Voeg op een taartplateau of bord een van de afgekoelde taartlagen toe. Verdeel een gelijkmatige laag Chantilly-crème over de bovenkant van de laag en leg er een laag bessen op. Voeg de volgende laag cake toe en herhaal totdat de derde laag erop is aangebracht.
  2. Frost: Frost de zijkanten van de cake en de bovenkant gelijkmatig. Spuit desgewenst de resterende room rond de boven- en onderkant van de cake. Voeg naar wens bessen toe voor de garnering.
  3. Chill: Koel de cake in de koelkast tot hij klaar is om te serveren.

A frosted Chantilly Berry Cake. Wat is Chantilly-crème?

Het klinkt misschien alsof het moeilijk te maken is, maar Chantilly Cream is gewoon een mooie naam voor slagroom die is gezoet met vanille. In dit recept gebruik ik mascarpone en roomkaas om mijn room te verdikken voor stabielere cakelagen. Voor een boozy, traditionele kijk op Chantilly Cream, voeg een scheutje Brandy of Irish Cream toe aan je mengsel. Andere smaken kunnen ook worden toegevoegd – in dit recept gebruik ik amandelextract omdat ik van subtiele noten houd. Citroen, chocolade, koffie, karamel en aardbei zijn andere smaken waarvan ik denk dat ze geweldig zouden smaken als ze worden toegevoegd aan deze smelt-in-je-mondcrème!

Chantilly Berry Cake-tips

Als je een paar eenvoudige tips en trucs onder de knie hebt, kun je elke keer bakkerij-waardige taarten maken! Chantilly cake is altijd een favoriet en zo makkelijk te maken.

  • Niet overmixen: Zorg ervoor dat u uw slagroom niet te lang mengt. Na harde pieken verandert slagroom in boter.
  • Gebruik room met een hoog vetpercentage: zorg ervoor dat uw zware room ten minste 36% vol vet is om de beste Chantilly Cream-textuur te bereiken.
  • Likeuren toevoegen: Voeg een scheutje Brandy of Irish Cream toe voor extra smaak en een boozy versie van dit recept.
  • Andere smaken toevoegen: U kunt andere extracten aan uw Chantilly Cream toevoegen voor een vleugje smaak tussen de lagen. Aardbei, chocolade en koffie zijn heerlijke variaties. Je kunt citroenaroma aan je room toevoegen en zelfs een klodder citroengestremde melk tussen de lagen voor een pittige draai aan dit bessendessert.
  • Houd slagroom koud: Houd uw slagroom, mengkom en eventuele mixerhulpstukken koud voordat u uw slagroom maakt. Het vet in zware room smelt beter bij een koudere temperatuur, waardoor je de perfecte textuur en dikte krijgt als je het eenmaal hebt opgeklopt.
  • Egaliseer cakelagen: Besteed een paar extra minuten aan het egaliseren van je cakelagen met een gekarteld mes zodra ze volledig zijn afgekoeld. Dit zorgt er niet alleen voor dat je cake perfect rechtop staat, maar laat je cake ook vocht en smaak opnemen van je fruit- en roomlagen.
  • Chill Before Assembly: Koel je cakelagen af voordat je ze in elkaar zet. Het helpt je cake stabieler te houden en helpt bij het glazuur.

Slice of Chantilly Berry Cake.

Overgebleven Chantilly-cake bewaren

  • In de koelkast: Aangezien het glazuur en de laagjes op slagroom zijn gebaseerd, kunt u uw Chantilly-cake het beste in de koelkast bewaren. Het is maximaal 2 dagen houdbaar.
  • In de vriezer: U kunt ongeglazuurde cakelagen in de vriezer, stevig verpakt in plasticfolie, 3-6 maanden bewaren. Chantilly Cream kan ook op zichzelf tot een week worden bewaard in een luchtdichte verpakking. Gewoon ontdooien en opkloppen voor gebruik.

Close up of a slice of Chantilly Berry Cake.

Meer Bessen- en roomdesserts

Bessen en room is een klassieke combinatie die zorgt voor de meest decadente lekkernijen. De combinatie van zoete room en vers, sappig fruit is ongeëvenaard. Het is zo heerlijk en verfrissend voor de zomer! Ik weet dat je dol zult zijn op deze andere bessen- en roomdesserts!

Desserts

No Bak Chocolade Aardbeien en Cream Pie

Desserts

Handtaartjes met bosbessen en room

Desserts

Bevroren Aardbeien en Roomdessert

Desserts

No Bake Romige Pecannootblokjes met Bosbessen

Chantilly-bessentaart afdrukken

Presenteer verse zomerbessen met een uiterst vochtig biscuitgebak en luchtige Chantilly-crème! Deze prachtige Chantilly Berry Cake is een lichte, luchtige traktatie die zeker indruk zal maken!
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord bessen chantilly cake, chantilly cake, chantilly cake recept
Voorbereidingstijd 40 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 10 personen
Calorieën 1235kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

Taart

  • 2 1/3 kopjes bloem voor alle doeleinden
  • 2 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 1 ½ kopjes boter verzacht
  • 1 ¾ kopje kristalsuiker
  • 6 grote eiwitten op kamertemperatuur
  • 2 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel amandelextract optioneel
  • 1 kopje volle melk
  • ½ kopje zure room
  • 2 eetlepels witte azijn
Chantilly-vulling

  • 16 ons Mascarpone Kaas
  • 16 ons Roomkaas kamertemperatuur
  • 1 kop zware room
  • 5 kopjes poedersuiker
  • 1 ½ theelepel vanille
  • ½ theelepel amandelextract
  • 2 kopjes verse frambozen, aardbeien en bosbessen
instructies:

Taart

  • Verwarm de oven voor op 350°. Spuit drie ronde bakvormen van 8 inch in met kookspray en bestuif met bloem. Opzij zetten.
  • Zeef in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout. Opzij zetten.
  • Klop in de kom van je mixer de boter romig. Voeg de suiker toe en klop opnieuw ongeveer 3-5 minuten op middelhoge snelheid tot het wit en luchtig wordt. Voeg één voor één de eiwitten toe en mix op medium tot ze allemaal volledig zijn opgenomen.
  • Voeg de extracten, melk, zure room en azijn toe aan het botermengsel en mix op middelhoge snelheid tot een geheel. Voeg de droge ingrediënten toe en mix tot het net gemengd is.
  • Verdeel het cakebeslag gelijkmatig over de drie cakevormen en bak ongeveer 30-35 minuten, tot een tandenstoker er schoon uitkomt en het midden van de cake terugveert als je er zachtjes op drukt.
Chantilly Crème

  • Voeg in de kom van een standmixer de mascarpone en roomkaas toe. Gebruik het peddelhulpstuk om de kazen samen te kloppen tot ze goed romig zijn. Voeg de zware slagroom langzaam toe terwijl je op laag mixt, zodat het mengsel romig blijft en niet klonterig wordt.
  • Als alle slagroom is toegevoegd, voeg je de poedersuiker en extracten toe. Klop op medium tot glad en gecombineerd. Als de room nog redelijk vloeibaar is, kun je overschakelen naar het gardeopzetstuk en een paar minuten op medium kloppen om het in te dikken. Je kunt de room ook een dag van tevoren maken en voor gebruik laten afkoelen en steviger in de koelkast laten opstijven.
bijeenkomst

  • Voeg op een taartplateau of bord een van de afgekoelde taartlagen toe. Verdeel een gelijkmatige laag Chantilly-crème over de bovenkant van de laag en leg er een laag bessen op. Voeg de volgende laag cake toe en herhaal totdat de derde laag erop is aangebracht.
  • Frost de zijkanten van de cake en de bovenkant gelijkmatig. Spuit desgewenst de resterende room rond de boven- en onderkant van de cake. Voeg naar wens bessen toe voor de garnering.
  • Koel de cake in de koelkast tot hij klaar is om te serveren.

Voeding

Calorieën: 1235kcal | Koolhydraten: 126g | Eiwit: 13g | Vet: 76g | Verzadigd vet: 46g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 15g | Transvet: 1g | Cholesterol: 211 mg | Natrium: 1004mg | Kalium: 339 mg | Vezel: 2g | Suiker: 99g | Vitamine A: 2584IE | Vitamine C: 7 mg | Calcium: 234 mg | IJzer: 2 mg

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo