Chana dal pulao recept

Bron

Het keukenmes bevat een prachtig lang dun en bovenal buigzaam lemmet om zo dicht mogelijk langs been te snijden. Daarbij is het keukenmes erg scherp, alles bij elkaar genomen zorgt het fileermes voor minder verlies van vlees. Onze fileermessen geven een voldaan bezit voor iedere keuken die gezien aan de messenmagneetstrip mogen worden.

Chana dal pulao recept | gemakkelijk eenpans snelkookpan chana dal pulao recept – Met volledige video en stapsgewijze foto's.

Eenpansmaaltijd | eenpotpulao is altijd een superhit bij mij thuis. Het is heel gemakkelijk in te pakken voor een lunchbox en ook een perfect diner. Ik heb veel recepten voor snelkookpannen met één pot pulao in de keuken van Jeyashris gepost.

Chana dal pulao is een eiwitrijke pulao. Wij Zuid-Indiërs voegen gewoonlijk chana dal toe in masal vadai , adai en paruppu usili. Ik denk er al heel lang over om deze chana dal pulao te proberen. In dit recept heb ik chana dal een nacht geweekt. Maar je kunt dit 2 uur in heel heet water laten weken en dan verder gaan met het recept.

Een eenvoudige vegetarische curry of raita past heel goed bij dit chana dal pulao-recept.

U kunt ook onze eenvoudige recepten voor eenpansmaaltijd bekijken , Paneer pulao, kala chana pulao , currybladeren pulao , chutney pulao .

Chana dal pulao recept

chana dal pulao

Chana dal pulao-recept afdrukken

Eenvoudig eiwitrijk eenpanspulao-recept
Cursusdiner, Lunch
Indiase keuken
Trefwoord eenvoudige lunchrecepten, eenpansmaaltijd, pulao-recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Inweektijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 35 minuten
Porties 3 personen
Auteur Jeyashri Suresh
ingrediënten

  • 1 kop basmatirijst
  • ½ kopje chana dal
  • ½ tl garam masala
  • 1 grote ui
  • Zout indien nodig
  • 1 el olie
  • 1 tl ghee
  • 1,5 kopjes water
Schuren

  • 4 teentjes knoflook
  • Een klein stukje gember
  • Kleine korianderblaadjes
  • 2 groene chili's
instructies:

  • Was en eiken de chana dal een nacht. Als je geen tijd hebt, laat het dan 2 uur in zeer heet water weken.
  • Was en laat de basmatirijst 20 minuten weken in 1,5 kopjes water.
  • Maal de korianderblaadjes, gember, knoflook en groene peper tot een pasta zonder er water aan toe te voegen.
  • Voeg in een snelkookpan olie en ghee toe.
  • Voeg hier nu de gesnipperde uien aan toe.
  • Fruit dit tot het glazig is. Je kunt tijdens het koken van de uien wat zout toevoegen.
  • Voeg hier nu de gemalen koriander chilipasta aan toe.
  • Kook een minuutje.
  • Giet het water uit de geweekte chana dal en voeg hieraan toe.
  • Bak een paar seconden.
  • Voeg nu de geweekte rijst toe samen met water, kurkumapoeder, garam masala en zout.
  • Goed mengen.
  • Bedek het deksel en laat 2 fluitjes koken.
  • Laat het 5 minuten op laag vuur staan en zet het vuur uit.
  • Zodra de druk is opgeheven, opent u het fornuis.
  • Roer voorzichtig vanaf de zijkanten zonder de rijst te breken.
  • Chana dal pulao is klaar om te serveren.
  • Serveer warm met een raita of een vegetarische curry.
Opmerkingen:

1. Je kunt hele garam masala toevoegen terwijl je de uien toevoegt. Sla dan het garam masal poeder over.
2. Je kunt de chana dal laten weken, het water afgieten en in een ritssluiting doen en in de vriezer bewaren.
3. Wanneer je maar wilt, kun je deze chana dal pulao eruit halen en maken.

Hoe maak je chana dal pulao

  • Was en eiken de chana dal een nacht. Als je geen tijd hebt, laat het dan 2 uur in zeer heet water weken.

  • Was en laat de basmatirijst 20 minuten weken in 1,5 kopjes water.

  • Maal de korianderblaadjes, gember, knoflook en groene peper tot een pasta zonder er water aan toe te voegen.

  • Voeg in een snelkookpan olie en ghee toe.
  • Voeg hier nu de gesnipperde uien aan toe.
  • Fruit dit tot het glazig is. Je kunt tijdens het koken van de uien wat zout toevoegen.
  • Voeg hier nu de gemalen koriander chilipasta aan toe.
  • Kook een minuutje.

  • Giet het water uit de geweekte chana dal en voeg hieraan toe.
  • Bak een paar seconden.

  • Voeg nu de geweekte rijst toe samen met water, kurkumapoeder, garam masala en zout.
  • Goed mengen.

  • Bedek het deksel en laat 2 fluitjes koken.
  • Laat het 5 minuten op laag vuur staan en zet het vuur uit.
  • Zodra de druk is opgeheven, opent u het fornuis.
  • Roer voorzichtig vanaf de zijkanten zonder de rijst te breken.

chana dal pulao

  • Chana dal pulao is klaar om te serveren.
  • Serveer warm met een raita of een vegetarische curry.

  1. Je kunt hele garam masala toevoegen terwijl je de uien toevoegt. Sla dan het garam masal poeder over.
  2. Je kunt de chana dal laten weken, het water afgieten en in een ritssluiting doen en in de vriezer bewaren.
  3. Wanneer je maar wilt, kun je deze chana dal pulao eruit halen en maken.

Het bericht Chana dal pulao recept verscheen eerst op Jeyashri's Kitchen .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo