Cashew Pakoda, Munthiri Pakoda

Bron

Het tomatenmesje is 1 van de verfijnde mesjes in de keuken. Het mespunt is bij sommige tomatenmessen een vork, dit is om de plakken tomaat makkelijk op te pakken. Een tomaat kan ook bewerkt worden met een glad mesblad zoals een koksmes dit heeft. Alleen moet deze wel erg scherp zijn om door de tomaten vel te komen. Dankzij de fijne kartels aan het mesje is die tomaten schil moeiteloos te snijden.

Cashew pakoda is een populaire snack in Tamil Nadu, vooral in snackbars. Munthiri pakoda, zoals we het in het Tamil noemen, is ook een speciaal item voor een theetijdsnack.

mundiri pakoda / cashew pakoda Cashew pakoda met thee

Perfect voor speciale gelegenheden, bij het ontvangen van gasten of als traktatie voor uw gezin als snack.

Dit is vergelijkbaar met mijn Onion Pakoda-recept op deze site, en past goed bij dit Masala- theerecept en deze gember-kardemomthee .

[feast_advanced_jump_to]

Deze doet me denken aan mijn FIL die voor het eerst thuiskwam toen ik pas getrouwd was. Ik denk dat het zijn favoriet is, ook Vj is er dol op.

Meestal koopt hij een snack bij A2B. Elk jaar als we hem bezoeken, koopt hij dit voor Vj samen met mijn favoriete snacks.

Ik wou dat ik dit eerder had geprobeerd! Nooit gedacht dat ik het thuis zou kunnen maken en het bleek ook nog eens erg lekker.

Het was hetzelfde als degene die we in snoep- en snackstalletjes kopen. Ik heb dit recept gedeeltelijk uit deze video aangepast.

Ingrediënten

Voor dit recept staan hieronder ingrediënten die gemakkelijk thuis verkrijgbaar zijn.

cashew, rijstmeel, grammeel, kruiden Cashewnoten, grammeel, rijstmeel, koriander en muntblaadjes

  • Cashewnoten
  • Gram bloem
  • Rijstmeel
  • Munt & korianderblaadjes

Zie receptenkaart voor volledige lijst, hoeveelheden.

wissels

Dit recept is van nature glutenvrij .

  • Ghee – in plaats van ghee kun je dezelfde hoeveelheid olie (1 eetlepel) gebruiken om het vegan te maken
  • Korianderblaadjes – Je kunt het overslaan en gewoon muntblaadjes gebruiken.
  • Venkelzaad – Sommige mensen houden niet van venkelzaad (zoals Vj), dus net als ik kun je poeder toevoegen of komijnzaad gebruiken.

Variatie

Het recept komt zo het beste tot zijn recht. Hier zijn enkele variaties die u kunt maken om een beetje te tweaken.

  • Pittig – voeg chilipoeder toe om het extra pittig en een diep gouden tint te geven.
  • Ui – voeg gesneden of gesnipperde ui (1 middelgroot) toe voor een smaakvolle.
  • Kindvriendelijk – Hoewel we fijngehakte groene peper toevoegen en je zult het niet eens zo pittig vinden, kun je ook groene peper en gember fijnmalen/malen en aan het deeg toevoegen.
  • Smaakvol – Net als de a2b cashew pakoda kun je in dit recept grof gemalen korianderzaad en venkelzaad toevoegen. In dat geval kun je korianderblaadjes overslaan.

Zie dit Pinda pakoda recept op mijn website!

cashew pakoda Mundiri pakoda Video

Is video meer jouw ding? Bekijk hoe je cashew pakoda maakt in mijn Youtube kanaal.

Opslag

Bewaar de pakoda in een luchtdichte container in de plank. Goed voor 2-3 dagen.

Het deeg is het lekkerst als het wordt bereid en direct wordt gebruikt, omdat het anders de kleur kan aantasten.

Het wordt te snel rood voordat het knapperig wordt als we het in de koelkast of vriezer bewaren vanwege de baking soda.

Top Tip

  • Als je minder water toevoegt dan nodig is, kan de gefrituurde pakoda een beetje verbrand smaken als ze knapperig worden. Voeg dus voldoende water toe.
  • Te veel water in het deeg kan ook de knapperigheid beïnvloeden. Dit is bedoeld om krokant te zijn en een paar dagen goed te blijven.
  • De sleutel in dit recept is om hete olie en ghee te gebruiken voor het knapperige eindresultaat. Gebruik ook bakpoeder zoals vermeld, wat helpt bij een zacht en krokant resultaat.
  • Koken op laag vuur is een must. Anders wordt deze textuur niet bereikt.

Gerelateerde berichten

  • Maïs pakoda recept
  • Moong dal pakoda chaat
  • Semiya pakoda recept

Receptkaart

Cashew pakoda | snacks

Pin afdrukken

Nog geen beoordelingen

Cashew pakoda recept

Cashew pakoda is een populaire snack in Tamil Nadu, vooral in snackbars. Munthiri pakoda zoals we het in het Tamil noemen, het is een vrij speciaal item voor een theetijdsnack.
Cursus Snack
Keuken Indiaas, Zuid-Indiaas
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Porties 3 personen
1x2x3x

Bekerafmetingen

Ingrediënten

  • ½ kopje cashewnoten
  • ¾ kopje grammeel
  • 2 eetlepels Rijstmeel
  • 1 eetlepel hete ghee
  • 1 eetlepel hete olie
  • 2 eetlepels korianderblaadjes
  • 2 eetlepels muntblaadjes
  • 1 takje Kerrieblaadjes
  • 1 eetlepel gember
  • 2 Groene pepers
  • 1 theelepel venkelzaad
  • ⅛ theelepel Asafoetida Optioneel
  • 3 snufjes soda
  • Zout
  • Olie om te frituren
KookmodusVoorkom dat je scherm donker wordt
instructies:

  • Neem beide meelsoorten, cashewnoten eerst in een mengkom.
    ¾ kopje grammeel, 2 eetlepels rijstmeel, ½ kopje cashewnoten
  • Voeg hieraan alle andere ingrediënten toe.
    1 eetlepel hete ghee, 1 eetlepel hete olie, 2 eetlepels korianderblaadjes, 2 eetlepels muntblaadjes, 1 takje kerrieblaadjes, 1 eetlepel gember, 2 groene pepers, 1 theelepel venkelzaad, ⅛ theelepel Asafoetida, 3 snufjes baking soda, Zout
  • Meng goed om op een crumble te lijken.
  • Voeg beetje bij beetje water toe, besprenkeld, zodat je een licht plakkerig deeg krijgt.
  • Verhit olie in een kadai. Eenmaal warm zet je het vuur laag.
  • Neem een klein deel van het deeg (zeg 1 eetlepel) en druk het grof. Laat het voorzichtig in olie vallen.
  • Herhaal dit om de kadai te vullen. Laat het 2 minuten ongestoord staan.
  • Roer daarna af en toe om het gelijkmatig te laten bakken. Het kan 9-10 minuten duren.
  • Hoe weet je dat het klaar is? Controleer de cashewnoten of deze goudgeel van kleur zijn.
  • Ook zal er een aangename geur zijn van grammeel, cashewnoten en muntwafting.
  • Laat de munt, koriander nooit zwart worden. Het zal ervoor zorgen dat pakoda over gefrituurd ruikt.
  • Laat uitlekken in keukenpapier en herhaal om het deeg af te maken.
Video

Opmerkingen:

  • Als je pakoda tijdens het frituren in olie wordt opgelost, betekent dit dat je meer ghee/olie in deeg hebt toegevoegd en minder water. Om problemen op te lossen, kunt u wat meer water sprenkelen en opnieuw mengen.
  • Zorg ervoor dat u verse bouillon gebruikt.
  • Bak niet te lang totdat de koriander, muntblaadjes zwart worden. Het geeft een verbrande geur omdat grammeel te lang wordt gebakken.
  • Ik bakte in twee porties. De tweede batch maakte de olie schuimig, dit is heel normaal (vooral als je arachideolie gebruikt)
YoutubeHoud je van korte video's? Abonneer nu!
InstagramVermeld @rakskitchen of tag #rakskitchen als je dit recept hebt geprobeerd.

instructies:

1. Neem beide meelsoorten, cashewnoten eerst in een mengkom. – ¾ kopje grammeel, 2 eetlepels rijstmeel, ½ kopje cashewnoten

meel, cashewnoten muntiri pakoda mix

2. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe:

1 eetlepel hete ghee, 1 eetlepel hete olie, 2 eetlepels korianderblaadjes, 2 eetlepels muntblaadjes, 1 takje kerrieblaadjes, 1 eetlepel gember, 2 groene pepers, 1 theelepel venkelzaad, ⅛ theelepel Asafoetida (indien toegevoegd), 3 snufjes soda

voeg alle ingrediënten toemengenhete olie, gheeafbrokkelen

3. Voeg dan beetje bij beetje water toe, besprenkeld om een licht plakkerig deeg te krijgen.

water sprenkelendeegsamenhang

4. Verhit olie in een kadai. Eenmaal warm zet je het vuur laag.

Neem daarna een klein deel van het deeg (zeg 1 eetlepel) en druk het ongeveer plat.

vorm

5. Laat het voorzichtig in olie vallen.

druppel in olie

6. Ga door met het vullen van de kadai. Laat het 2 minuten ongestoord staan.

meer bubbels

7. Daarna af en toe roeren om het gelijkmatig te laten bakken. Het kan 9-10 minuten duren.

minder bubbels

8. Hoe weet je dat het klaar is? Controleer de cashewnoten of deze goudgeel van kleur zijn.

Ook zal er een aangename geur zijn van grammeel, cashewnoten en muntwafting.

Laat de munt, koriander nooit zwart worden. Het zal ervoor zorgen dat pakoda over gefrituurd ruikt.

gouden cashewnoten Mundiri pakoda

9. Laat ten slotte uitlekken in keukenpapier en herhaal om het deeg af te maken.

uitlekken in keukenpapier Munthiri pakoda klaar

Hint : Als je wilt, kun je het vuur (gemiddeld) tegen het einde verhogen om de gewenste gouden kleur te krijgen.

Lekker bij thee/koffie. Ik had met melkthee.

cashew pakoda close-up shot Cashew pakodaVoedselveiligheid

Hieronder vindt u enkele veiligheidstips, vooral als u nieuw bent in de keuken.

  • Laat het koken van voedsel nooit onbeheerd achter.
  • Gebruik oliën met een hoog rookpunt zoals zonnebloemolie om schadelijke verbindingen te vermijden (ik gebruikte koudgeperste arachideolie).
  • Zorg altijd voor een goede ventilatie bij het gebruik van een gasfornuis.
  • Rol het deeg nooit te strak op tot een bal, deze kan barsten.

Het bericht Cashew Pakoda, Munthiri Pakoda verscheen eerst op Raks Kitchen .

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo