Cannoli-cupcakes

Bron

Een mes kopen? Vanzelfsprekend kijk je het eerst op keukengerijk.nl de website met verstand van keukenmessen. Dit mes bijvoorbeeld gaat je blij maken. Met broodmessen als deze is geplet en gekruimeld brood verleden tijd.

Alle cannoli-smaken waar je van houdt in een hapklare cupcake! Cannoli cupcakes zijn smeuïg en mals met de heerlijkste mascarpone slagroom frosting!

Alles is beter in cupcakevorm! Daarna moet je churro, tres leches en appeltaart cupcakes proberen! Ze zijn allemaal zoooo goed… het is moeilijk om bij één te stoppen!

Closeup of a cupcake topped with mascarpone frosting, chocolate chips, and pistachio pieces. Cannoli Cream Cupcake Recept

Cannolis is een van mijn favoriete desserts! Ze hebben de beste crèmevulling en in combinatie met hun schilferige schaal zijn ze gewoon niet te verslaan! Ze zijn net zo goed, zo niet beter, in cupcakevorm! Cannoli-cupcakes beginnen met een superzachte en vochtige witte cupcake-basis. Wat ze echt laat glanzen, is de gladde en zijdezachte mascarpone frosting! Het is de perfecte mix van pittig en zoet! Bestrooid met poedersuiker, pistachenoten en mini-chocoladestukjes, deze zijn om voor te sterven!

Het gebruik van cannoli-room en toppings is zo'n leuke manier om normale cupcakes op smaak te brengen. De mascarpone crème frosting is niet overdreven zoet, en zo zijdezacht! Ik denk dat dit een van mijn nieuwe recepten voor cupcakes moet zijn. Ik hou van de pistachenoten en chocoladeschilfers. Elke hap is zo'n droom! Maak deze voor je volgende etentje en ik verzeker je dat ze een hit zullen zijn!

Alles wat je nodig hebt voor je cupcakes

Het mooie van deze cannoli cupcakes is dat ze veel standaard bakingrediënten gebruiken. Voor mascarpone kaas hoef je waarschijnlijk alleen maar naar de winkel! Alle maten staan in onderstaande receptenkaart.

  • Cakemeel : Cakemeel geeft je cupcakes een zeer delicate kruimel. Bloem voor alle doeleinden werkt ook, maar het zal de textuur enigszins veranderen.
  • Kristalsuiker : Witte suiker is een must om je cupcakes zoeter te maken!
  • Bakpoeder en Baking Soda : beide zijn nodig om je taarten te laten rijzen.
  • Zout : er wordt een snufje toegevoegd om de algehele smaak te verbeteren.
  • Karnemelk : De zuurgraad in karnemelk helpt om je cake mals te maken. Als je het niet in huis hebt, kun je het gemakkelijk maken met een paar eenvoudige ingrediënten. Vind hier mijn recept!
  • Melk : Ik gebruik altijd volle melk voor mijn taarten. Het vetgehalte helpt ze vochtig te houden!
  • Clear Vanilla : Om deze cupcakes zo helder wit mogelijk te houden, gebruik ik clear vanille extract. Puur vanille-extract werkt ook, maar je cupcakes zullen meer geel van kleur zijn.
  • Plantaardige olie : Plantaardige olie voegt vocht toe en helpt om vetten samen te binden.
  • Eiwitten : Om de cupcakes wit te houden, gebruik ik hier alleen eiwitten. Bovendien maken ze ze lekker luchtig!

Ingrediënten Mascarpone Glazuur

  • Mascarpone-kaas : Mascarpone-kaas is zacht en melkachtig met een vleugje smaak. Als je het niet kunt vinden, werkt crème fraîche ook, maar is iets zuurder, zodat je glazuur een pittigere smaak krijgt.
  • Sinaasappelschil : een beetje sinaasappelschil doet wonderen om je glazuur lekker aromatisch te maken!
  • Vanille-extract : voeg vanille toe om je glazuur zoeter te maken en de smaak te verdiepen.
  • Poedersuiker : Poedersuiker voegt zoetheid toe en maakt het glazuur glad.
  • Zware slagroom, gekoeld : wordt gebruikt om romigheid toe te voegen en het glazuur luchtig te maken.
  • Mini-chocoladeschilfers en pistachenoten : ik heb ze allebei gebruikt voor de topping. Ze zijn zo lekker!

Cannoli-cupcakes maken

Iedereen kan cannoli-cupcakes maken! Het is een super eenvoudig recept en ze zijn elke keer weer geweldig. Het is zo leuk om een klassiek dessert te doordrenken met een beetje Italiaanse flair. Je zult van ze houden!

  1. Oven voorverwarmen, muffinvorm voorbereiden : Ten eerste wil je de oven voorverwarmen tot 350 ° F en een muffinvorm bekleden met cupcake-voeringen. Opzij zetten.
  2. Meng de droge ingrediënten : Klop in een middelgrote kom de bloem, suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout door elkaar.
  3. Natte ingrediënten toevoegen: Voeg de karnemelk, melk, vanille en olie toe aan de droge ingrediënten en klop met de peddelbevestiging van een standmixer of een handmixer tot ze net volledig gemengd zijn.
  4. Klop het eiwit op: klop het eiwit apart tot je middelstijve pieken krijgt en spatel dit voorzichtig door het beslag.
  5. Bakken: Schep vervolgens het beslag in de cupcakevormpjes tot ze voor 2/3 vol zijn. Bak 20-22 minuten, tot een tandenstoker er schoon uitkomt en de bovenkant van de cupcakes terugveren als je er zachtjes op drukt. Laat de cupcakes volledig afkoelen voordat je ze gaat glazuur.

De mascarpone glazuur maken

  1. Koelen : Voordat u met het glazuur begint, bereidt u de kom voor door de kom te plaatsen en gedurende ten minste 20 minuten in de vriezer te bewaren. Dit zorgt ervoor dat je glazuur stijf wordt.
  2. Meng kaas, suiker en smaakstoffen: Eenmaal afgekoeld, plaats de mascarpone in de kom en gebruik de garde om op gemiddelde snelheid te kloppen. Voeg de sinaasappelschil, vanille en poedersuiker toe. Schraap langs de zijkanten en klop tot ze volledig zijn gecombineerd, ongeveer 1 minuut. Het zal in dit stadium vrij zacht zijn.
  3. Slagroom toevoegen : Met de mixer op middelhoge snelheid, voeg langzaam de slagroom toe. Eenmaal opgenomen (het zal erg vloeibaar zijn), schraap je langs de zijkanten en klop dan 1-3 minuten op de hoogste stand, tot het licht en luchtig is. Als het glazuur nog steeds vrij los zit, probeer het dan 5-10 minuten te koelen en dan opnieuw te kloppen. Het doel is om een lichte slagroomglazuur te krijgen die wordt gestabiliseerd door de mascarpone.
  4. Frost : Gebruik onmiddellijk om je cupcakes te glazuur. Bestrooi met mini-chocoladestukjes. Koel tot klaar om te serveren.

Process shots of preparing cupcake batter and frosting.

Tips en trucs voor het maken van cupcakes

Om je cannoli-cupcakes als een professional te maken, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden! Het zijn supereenvoudige oplossingen, maar geven je een bakkerijwaardig resultaat.

  • Bewaar natte ingrediënten op kamertemperatuur: Voor een cake die perfect zacht en mals is, moet u ervoor zorgen dat uw eieren en zuivelproducten op kamertemperatuur zijn voordat u ze mengt. De warmere temperaturen zorgen voor een glad beslag! Let op: dit doe je alleen voor de cake-ingrediënten. Zware room voor het glazuur moet worden gekoeld.
  • Chill Whipping Cream: Om ervoor te zorgen dat uw zware slagroom goed kan kloppen, moet deze worden gekoeld. Ik vind het ook leuk om mijn mengkom, garde of andere mixerhulpstukken voor gebruik in de vriezer te plaatsen. De koelere temperaturen helpen het om de juiste consistentie te krijgen.
  • Eiwitten bereiden: Het doel van eiwitten is om je cake lekker luchtig te maken. Daarom wil je heel voorzichtig zijn bij het bereiden ervan. Klop alleen tot je eiwitten middelgrote pieken bereiken. Als je verder mixt, zullen je eiwitten instorten en leeglopen. Spatel ze met een heel lichte hand door je cakebeslag.

Top-down shot of cannoli cupcakes on a wooden board.

Overgebleven cannoli-cupcakes bewaren

Doordat we frosting op basis van slagroom gebruiken, zijn deze cupcakes wat korter houdbaar. Hier leest u hoe u ze zo lang mogelijk vers en lekker kunt houden!

  • In de koelkast : Cannoli-cupcakes met slagroomglazuur moeten in de koelkast worden bewaard. Maximaal 3 dagen bewaren in een luchtdichte verpakking.

Closeup of cannoli cupcake cut in half.

Meer beproefde cupcake-recepten

Cupcakes zijn een geweldige aanvulling op elk evenement! Je kunt mixen en matchen met zoveel soorten cake, vullingen en glazuur! Hier zijn een paar van mijn favoriete cupcake-recepten die je kunt proberen. Ik hoop dat je ze allemaal net zo leuk vindt als ik! Het zijn hapklare stukjes geluk.

Een vanille cupcake met witte glazuur en sterretjes

Desserts

De Beste Vanille Cupcakes

Citroen Bosbessen Cupcakes

Desserts

Citroen Bosbessen Cupcakes

Desserts

De BESTE Red Velvet Cupcakes met Cream Cheese Frosting

Desserts

Chocolade Cupcakes

Cannoli-cupcakes afdrukken

Alle cannoli-smaken waar je van houdt in een hapklare cupcake! Cannoli cupcakes zijn smeuïg en mals met de heerlijkste mascarpone slagroom frosting!
Natuurlijk Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord cannoli cupcakes
Voorbereidingstijd 40 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 12 Cupcakes
Calorieën 253kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

Cupcakes

  • 1 kop plus 2 eetlepels cakemeel
  • ¾ Kopje kristalsuiker
  • 1 ½ Theelepel Bakpoeder
  • ¼ Theelepel Baking Soda
  • ¼ Theelepel Zout
  • ½ Beker Karnemelk
  • 2 Eetlepels Melk
  • 1 theelepel heldere vanille
  • ¼ Kopje Plantaardige Olie
  • 2 Eiwitten
Mascarpone Glazuur

  • 8 Ons Mascarpone Kaas gekoeld
  • 1 Eetlepel verse sinaasappelschil
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 kop poedersuiker
  • 1 kop zware slagroom gekoeld
  • Mini-chocoladestukjes als topping
instructies:

Taart

  • Verwarm de oven voor op 350° en bekleed een muffinvorm met cupcakevormpjes. Opzij zetten.
  • Klop in een middelgrote kom de bloem, suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout door elkaar.
  • Voeg de karnemelk, melk, vanille en olie toe aan de droge ingrediënten en klop met de peddelbevestiging van een standaardmixer of een handmixer tot ze net volledig zijn gecombineerd. Klop in een aparte kom de eiwitten tot middelstijve pieken en spatel deze voorzichtig door het beslag.
  • Schep het beslag in de cupcakevormpjes tot ze voor 2/3 vol zijn. Bak 20-22 minuten, tot een tandenstoker er schoon uitkomt en de bovenkant van de cupcakes terugveren als je er zachtjes op drukt. Laat de cupcakes volledig afkoelen voordat je ze gaat glazuur.
Mascarpone Glazuur

  • Voordat je met het glazuur begint, bereid je het voor door de kom te plaatsen en minimaal 20 minuten in de vriezer te laten staan. Dit zorgt ervoor dat je glazuur stijf wordt.
  • Eenmaal afgekoeld, plaats de mascarpone in de kom en gebruik de garde om op gemiddelde snelheid te kloppen. Voeg de sinaasappelschil, vanille en poedersuiker toe. Schraap langs de zijkanten en klop tot ze volledig zijn gecombineerd, ongeveer 1 minuut. Het zal in dit stadium vrij zacht zijn.
  • Voeg met de mixer op middelhoge snelheid langzaam de slagroom toe. Eenmaal opgenomen (het zal erg vloeibaar zijn), schraap je langs de zijkanten en klop dan 1-3 minuten op de hoogste stand, tot het licht en luchtig is. Als het glazuur nog steeds vrij los zit, probeer het dan 5-10 minuten te koelen en klop dan opnieuw. Het doel is om een lichte slagroomglazuur te krijgen die wordt gestabiliseerd door de mascarpone.
  • Gebruik direct om je cupcakes mee in te vriezen. Bestrooi met mini-chocoladestukjes. Koel tot klaar om te serveren.

Voeding

Calorieën: 253kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 3g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 10g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Cholesterol: 47 mg | Natrium: 110 mg | Kalium: 92 mg | Vezel: 1g | Suiker: 23g | Vitamine A: 577IU | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 76 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo