Burrata Perziksalade

Bron

Het tomatenmes is klein van stuk maar doet groot werk. Tomatenmesjes kunnen een vorkje aan de punt bezitten maar dat is geen vaste regel. Een tomaat kan ook bewerkt worden met een glad mesblad zoals een koksmes dit heeft. Alleen moet deze wel enorm scherp zijn om door de tomaten vel te komen. Met dank aan de fijne kartels van het tomatenmes is die tomaten vel kinderspel.

Rijpe perziken opmaken? Deze Burrata Perziksalade van 5 minuten is the way to go! Gemengde groenten gegarneerd met verse perziken, basilicum, burrata en een eenvoudig balsamico-glazuur creëren dit lichte en frisse saladerecept.

gemengde groenten op een schotel met gesneden perziken en burrata kaas

Ik zou niet meer geobsedeerd kunnen zijn door deze perziksalade als ik het probeerde! Ik heb het ongeveer acht keer gemaakt en ben van plan er nog een aantal te maken totdat de perziken niet meer in het seizoen zijn.

Terwijl ik dol ben op het gebruik van perziken in mijn boerenkool-smoothie en deze heerlijke ceviche van steenfruit , neemt deze perziksalade de kroon op mijn favoriete manier om ze te gebruiken. Perziken worden gecombineerd met burrata, verse basilicum en een eenvoudig balsamico-glazuur voor een salade in caprese-stijl.

Functies van het recept

  • Het is licht, vers en klaar in 5 minuten
  • Een geweldige manier om perziken op te maken
  • Eenvoudig naar wens aan te passen

sla op een schaal met tekst overlay Ingrediënt notities:

  • Perziken – Vers is het beste! Ik raad het gebruik van ingeblikte, ingeblikte of bevroren perziken in dit recept niet aan.
  • Burrata – Burrata is mijn favoriete romige kaas die heel goed samengaat met perziken. Maar als je een vervanging nodig hebt, probeer dan in plaats daarvan verse mozzarella.
  • Gemengde greens – De greens worden gebruikt als basis van deze salade. Als je niet van gemengde groenten houdt of op zoek bent naar iets anders, probeer dan rucola.
  • Basilicum – Verse basilicum geeft smaak aan deze salade! Dompel gedroogde basilicum niet onder, en ik zou het eerlijk gezegd ook niet weglaten – het is een noodzakelijk ingrediënt.
  • Zonnebloempitten – Meestal gebruikt voor extra textuur. Je kunt ook pompoenpitten, geschaafde amandelen of walnoten gebruiken als je dat liever hebt.
  • Balsamico glazuur – Ja, je kunt je eigen glazuur maken, maar ik koop er meestal een fles van en het gaat lang mee. De meeste supermarkten zouden kant-en-klaar balsamico-glazuur moeten verkopen. Zie de details hieronder als je er zelf een wilt maken!

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Voeg sla toe aan een kom/bord. Begin met het toevoegen van de sla – gemengde groenten of rucola – aan een grote schaal of verdeel het over een paar kommen. Sprenkel er vervolgens een beetje olijfolie over.

Stap 2: Snijd de perziken in plakjes. Snijd vervolgens de perziken in dunne plakjes en leg ze op het bord met de sla.

Stap 3 Voeg de overige ingrediënten toe . Voeg als laatste de burrata, basilicum en zonnebloempitten toe en besprenkel alles met de balsamico glazuur.

witte schotel gegarneerd met salade naast een paars linnen Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Wil je deze salade naar een hoger niveau tillen? Probeer de perziken te grillen! Leg ze met de vleeskant naar beneden op een grill en gril ze 2-3 minuten tot je duidelijke grillstrepen ziet.
  • Als je deze salade van tevoren maakt, wacht dan met het toevoegen van de balsamico-glazuur tot je klaar bent om te eten/dienen.
  • In dezelfde lijn, als je deze salade meerdere dagen achter elkaar wilt eten, raad ik aan om parelmoer mozzarella te gebruiken in plaats van burrata. Zo kun je de kaas in porties verdelen in plaats van de hele bol burrata in één keer te gebruiken.
  • Als je een fan bent van deze salade, kijk dan zeker eens naar mijn caprese gegrilde kaas – ik garandeer je dat je er dol op zult zijn!

Kan ik nog iets toevoegen aan deze salade?

Ja! Probeer vers brood (zoals in deze panzanella met steenfruit ), prosciutto, gegrilde kip, avocado en/of druiventomaten toe te voegen om deze salade een beetje dikker te maken.

Kan ik mijn eigen balsamico glazuur maken?

Ja. Balsamico glazuur is in wezen gewoon balsamico azijn en suiker. Dus, om je eigen zelfgemaakte balsamico-glazuur te maken, breng 1 kopje balsamico-azijn en ¼ kopje suiker aan de kook. Zet het vuur lager en laat het op laag vuur 10 minuten sudderen of tot het mengsel dikker wordt.

Kan ik dit van tevoren maken?

Ja, maar eerlijk gezegd, dat hoeft niet! Geloof me, ik ben dol op een goede maaltijdbereiding, maar deze salade duurt slechts 5 minuten om te bereiden. Bovendien smaken de perziken het lekkerst als ze vers gesneden zijn.

sla, perziken en burrata kaas besprenkeld met balsamico Meer zomerse recepten

  • Nectarine en Bosbessen Chia Pudding
  • Aardbeienchips
  • Kersen Smoothie

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

gemengde groenten op een schotel met gesneden perziken en burrata kaas

Burrata Perziksalade afdrukken

Rijpe perziken opmaken? Deze Burrata Perziksalade van 5 minuten is the way to go! Gemengde groenten gegarneerd met verse perziken, basilicum, burrata en een eenvoudig balsamico-glazuur creëren dit lichte en frisse saladerecept.
Cursuslunch, bijgerechten
Keuken Amerikaans
Dieet Glutenvrij, Vegetarisch
Trefwoord perzik salade
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 2
Calorieën 246kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 5 oz. gemengde groenten
  • 1 el olijfolie
  • 3 perziken in plakjes
  • 1 bol burrata kaas
  • 2 el verse basilicum in reepjes
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 eetlepels balsamico glazuur of meer
instructies:

  • Voeg de gemengde groenten toe aan een grote schaal of verdeel het over 2 kommen. Besprenkel het dan met de olijfolie en voeg de perziken, burrata, basilicum en zonnebloempitten toe.
  • Besprenkel als laatste de salade met balsamicoglazuur en geniet ervan!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per portie en zijn een schatting*Wil je deze salade ophopen? Probeer croutons, gegrilde kip, prosciutto en/of druiventomaten toe te voegen.

Voeding

Calorieën: 246kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwit: 5g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Cholesterol: 1 mg | Natrium: 20 mg | Kalium: 620 mg | Vezel: 4g | Suiker: 22g | Vitamine A: 1653IE | Vitamine C: 32 mg | Calcium: 37 mg | IJzer: 2 mg

Het bericht Burrata Perziksalade verscheen eerst op The Almond Eater .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo