Buffel Kip Pasta

Bron

Waar je veel plezier aan zult hebben is een fonkelnieuw mes, wat zou je denken van een broodmes? Met deze zal je zoveel beter kunnen snijden, je doet jezelf en anderen versteld staan. Zonder moeite door je vis en dat met een enkele snijbeweging. Na gebruik berg je jouw gloednieuwe keukenmes weer op aan een magneetstrip. Zorg er wel voor dat het keukenmes goed schoon is, iedereen met een kokshart verzorgt keukenmessen onder de keukenkraan en zal het nooit in de afwasmachine leggen.

Deze Buffalo Chicken Pasta is een leuke twist op een van de beste party dips. Een geweldige manier om overgebleven kip op te maken, dit kaasachtige en vullende pastadiner kan in slechts 15 minuten worden gemaakt!

een koekenpan gevuld met pasta, kip en buffelsaus

Romige, beladen dips, zoals buffelkip-dip en spinazie-artisjokkendip , zijn altijd een hit op feestjes. Hoe blij zou je zijn als ik je zou vertellen dat je de magie van een klassieke feestdip kunt vangen in een romig, rijk en pittig pastadiner?

Deze Buffalo Chicken Pasta is een leuke, vullende en gemakkelijke manier om te genieten van alle smaken van buffalo chicken dip voor het avondeten. Het is een eenvoudig recept dat in één pot is gemaakt, dus je kunt je verheugen over de eenvoud, het gemakkelijke opruimen en de GROTE smaken zodra het klaar is.

Elke hap van dit pastarecept met buffelkip zit boordevol geraspte kip, een pittige en kaasachtige buffelsaus, pastanoedels en blauwe kaasdressing. Als je weinig tijd hebt, gebruik dan gerust overgebleven kip of voorgekookte pasta om het kookproces echt te versnellen!

Functies van het recept

  • Een pittig en geruststellend pastadiner dat smaakt naar buffelkip-dip.
  • Het zit boordevol verslavende pittige en pittige smaken.
  • Een eenpansmaaltijd die in slechts 15 minuten klaar is.
  • Super makkelijk glutenvrij of vegetarisch te maken!

pasta en kip in een koekenpan besprenkeld met ranch Ingrediënt notities:

  • Geraspte kip – Ik gebruik meestal kipfilet zonder vel om geraspte kip te maken, maar dijen of ossenhaas werken ook. Als je haast hebt, koop dan een voorgekookte rotisserie-kip en versnipper deze met twee vorken.
  • Pasta – Gebruik in plaats daarvan je favoriete korte pastanoedels of glutenvrije pasta.
  • Groene paprika – Sub dit voor een in blokjes gesneden jalapeño als je van extra pittig houdt.
  • Buffelsaus – Je favoriete in de winkel gekochte buffelvleugelsaus is hier de beste keuze; het is snel, gemakkelijk, perfect pittig en heerlijk.
  • Roomkaas en yoghurt – Deze zijn nodig om de zelfgemaakte buffelsaus extra romig en pittig te laten worden, en ook om het vuur zachter te maken. Je kunt de roomkaas weglaten en desgewenst in extra yoghurt doen.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Bereid je ingrediënten voor. Snijd de groenten, kook en rasp de kip en kook en giet de pasta af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Reserveer zeker 1 kopje pastawater!

Stap 2: Fruit de groenten. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paprika en gehakte knoflook toe en kook tot ze zacht en geurig zijn.

Stap 3: Maak je buffelkaassaus. Klop het gereserveerde pastawater en de maizena samen in een kleine kom. Giet het in de pan en roer er dan de cheddarkaas, buffelsaus, roomkaas, yoghurt en zout door. Breng de saus zachtjes aan de kook en laat een paar minuten indikken.

romige buffelsaus in een koekenpan

Stap 4: Meng alles door elkaar. Haal de saus van het vuur en gooi de geraspte kip en gekookte pasta erdoor. Roer om te coaten, garneer met een scheutje groene ui en blauwe kaas, serveer en geniet ervan!

geraspte gekookte kip en gekookte pasta in een koekenpan met buffelsaus Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Als je nog nooit gekookte kip hebt versnipperd, zal mijn Whole 30 Chicken Salad- recept je laten zien hoe.
  • Dit recept kan gemakkelijk worden verdubbeld om een menigte te voeden – zorg er wel voor dat je een zeer grote koekenpan gebruikt om je buffelkaassaus te maken.
  • Voeg desgewenst meer groenten toe aan dit recept. In blokjes gesneden bleekselderij, broccoli, diepvrieserwten of bloemkool zouden elke hap extra substantie en voeding geven.
  • Wil je het naar een hoger niveau tillen? Om een pasta met buffelkip te bakken, voegt u de met saus bedekte pasta en kip toe aan een braadpan en bestrooit u deze met paneermeel en cheddar- of mozzarellakaas. Rooster hem 5 minuten in de oven en smullen maar!
  • Houd je niet van blauwe kaasdressing? Bestrooi de buffelpasta met ranchdressing, caesardressing , hete saus, barbecuesaus of chipotle aioli .

Kun je dit recept met buffelkip maken in de Instant Pot?

Absoluut! Gebruik de Saute-modus om de paprika en knoflook in olie te bakken. Voeg 2 kopjes melk toe (in plaats van pastawater), buffelsaus, roomkaas, zout, rauwe kip in kleine stukjes gesneden en ongekookte pasta. Zorg ervoor dat de pasta volledig onder staat.

Annuleer de Saute-modus en kook 6 minuten op hoge druk. Laat de druk snel ontsnappen, open het deksel en roer je kaas en yoghurt erdoor. Voeg een maizena-brij toe als je saus aan de dunnere kant is, garneer, serveer en geniet!

Kun je buffelpasta maken met ander vlees?

Verwissel de gekookte kip gewoon voor gekookte worst, overgebleven biefstuk, garnalen of rundergehakt.

Wat gaat er goed samen met buffelkip pasta?

Gezondere, groente-voorwaartse kanten zoals Instant Pot-broccoli , tomaat-bacon-sperziebonensalade of gebakken asperges zijn altijd welkom naast deze rijke en goedkope pasta. U kunt het ook geruststellend houden en uw pasta serveren met gekarameliseerde ui-quinoa of aardappelpartjes .

Hoe bewaar je buffelkip pasta?

Je kunt de overgebleven buffelkip pasta in een luchtdichte verpakking maximaal 4 dagen in de koelkast bewaren.

buffelkip pasta op een bord gegarneerd met groene uien Makkelijkere pastadiners

  • Pasta met zongedroogde tomatenpesto
  • Italiaanse Kip Worst Pasta
  • Truffel Mac en Kaas

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

een koekenpan gevuld met pasta, kip en buffelsaus

Print Buffalo Chicken Pasta

Deze Buffalo Chicken Pasta is een leuke twist op een van de beste party dips. Een geweldige manier om overgebleven kip op te maken, dit kaasachtige en vullende pastadiner kan in slechts 15 minuten worden gemaakt!
Cursus diner
Keuken Amerikaans
Dieet glutenvrij
Trefwoord buffelkip pasta, buffelpasta
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2
Calorieën 703kcal
Auteur Erin
ingrediënten

  • 0,5 pond kipfilet gekookt en versnipperd
  • 8 Oz. pasta gekookt; kan glutenvrije pasta gebruiken
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 groene paprika in blokjes gesneden; (of sub jalapeño om het pittig te maken)
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 kopje pastawater of melk naar keuze
  • 1 theelepel maizena
  • 1/2 kop geraspte cheddarkaas
  • 1/2 kop buffelsaus
  • 1/4 kopje roomkaas verzacht
  • 1/4 kopje yoghurt
  • 1/2 theelepel zout
  • zwarte peper naar smaak
  • groene ui en/of blauwe kaas voor garnering
instructies:

  • Als je dat nog niet hebt gedaan, kook dan de kip en de pasta; opzij zetten. Volg deze instructies voor het snel koken/koken van kip.
  • Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg dan de paprika en knoflook toe en bak 2-3 minuten of tot de peper zacht is. Klop ondertussen het pastawater (of de melk) en de maizena samen in een kleine kom.
  • Giet het water/melkmengsel in de pan en breng het aan de kook. Voeg vervolgens de kaas toe en klop continu totdat deze is gesmolten. Voeg vervolgens de buffelsaus, roomkaas, yoghurt en zout toe en klop om te combineren. Breng de saus aan de kook en laat 3-5 minuten sudderen tot hij dikker wordt.
  • Haal de pan van het vuur. Voeg de geraspte kip en gekookte pasta toe aan de pan en roer zodat ze allebei bedekt zijn met de saus. Strooi er voor het serveren gesnipperde groene ui en/of blauwe kaas over. Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per portie en zijn een schatting*Hou je niet van kip? Probeer in plaats daarvan gekookte worst, gemalen varkensvlees of kippenworst*Bewaren: bewaar restjes tot 4 dagen in een afgesloten bak in de koelkast

Voeding

Calorieën: 703kcal | Koolhydraten: 91g | Eiwit: 48g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 8g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Transvet: 1g | Cholesterol: 106 mg | Natrium: 2757 mg | Kalium: 864 mg | Vezel: 5g | Suiker: 6g | Vitamine A: 568IE | Vitamine C: 50 mg | Calcium: 286 mg | IJzer: 2 mg

Het bericht Buffalo Chicken Pasta verscheen eerst op The Almond Eater .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo