Buffel Kip Gehaktballetjes

Bron

Niet super groot is het tomatenmesje, het is namelijk een mesje voor detail werk. Bij meerdere modellen tomatenmessen zit er en vork aan het uiteinde, dit maakt het oppakken van tomaten plakjes makkelijker. Een tomaat kan ook gesneden worden met een glad mesblad zoals een koksmes dit heeft. Alleen moet deze wel fantastisch scherp zijn om door de tomaten schil te komen. Met dank aan de fijne kartels aan het tomatenmesje is die tomaten schil moeiteloos te snijden.

Gehaktballetjes met buffelkip zijn pittig, mals en vol van smaak. Besprenkel deze geweldige gehaktballen met blauwe kaas en serveer met een kant van selderij.

Buffelsmaak is een klassieke smaak en voor velen een favoriete specerij. Probeer deze verschillende manieren om de buffelsmaak te gebruiken met bloemkool , dipsauzen en zelfs enchiladas .

Buffalo chicken meatballs on a white plate with celery sticks. Recept voor Buffalo Chicken Gehaktballen

Het nemen van een nota van mijn Buffalo Wings , deze buffalo kip gehaktballen hebben alle smaak, maar gemakkelijker om te eten. Ik hou van vleugels, maar af en toe wil ik gewoon het vlees eten zonder ze van het bot te hoeven plukken. Dat is waar deze kippengehaktballen het allemaal hebben. Met gehaktballen kun je ze in je mond stoppen zonder te proberen het van het bot te plukken en je krijgt alle buffelsmaak.

Door kip te gebruiken zijn ze vetarm en de buffelsaus geeft ze een lekkere kick. Deze zijn snel en supermakkelijk waardoor ze ideaal zijn voor een snel aperitief of een leuk hoofdgerecht. Serveer ze met een kant van bleekselderij, wortelen en ranchdressing. Voeg ze toe aan rijst of pasta en besprenkel met extra buffelsaus, blauwe kaas en groene uien voor een volledige maaltijd.

Ingrediënten voor Buffalo Gehaktballen

Simpele ingrediënten komen samen voor een heerlijk gerecht met buffelkip gehaktballen! Deze gehaktballen zijn zo eenvoudig te maken en perfect gebakken in de oven. Zie voor alle afmetingen onderstaande receptenkaart.

  • Gemalen kip: Zoek naar gemalen kip naast het gehakt.
  • Panko paneermeel : Deze zijn lichter en iets fijner dan paneermeel.
  • Selderij : Snij de bleekselderij fijn, je wilt hem niet te grof.
  • Gehakte knoflook : Verse knoflook geeft je de beste smaak.
  • Ei : Dit is het bindmiddel voor de gehaktballen en zorgt ervoor dat het allemaal aan elkaar blijft plakken.
  • Groene ui : Hak de groene uien fijn.
  • Uienpoeder : Dit voegt een beetje smaak toe die perfect bij de kip past.
  • Zout en peper : Naar smaak toevoegen.
  • Buffelsaus : maak je eigen buffelsaus , dat is supergemakkelijk en absoluut goddelijk.
  • Blauwe kaas verkruimelt en gesneden groene uien : Dit is optioneel, maar ik raad het ten zeerste aan.
  • Ranch voor serveren : deze zelfgemaakte ranchdressing is romig, heerlijk en past er goed bij.

Hoe Buffalo Chicken Meatballs in de oven te bakken?

Deze buffalo chicken gehaktballen zijn super makkelijk te maken en smaken heerlijk! Ze zijn licht en smakelijk met precies de juiste hoeveelheid warmte. Geniet ervan voor een game-avond, je volgende feest of samenzijn.

  1. Voorbereiden en mixen: Verwarm de oven voor op 400 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier en zet apart. Meng in een middelgrote kom gemalen kip, panko, selderij, knoflook, ei, groene ui, uienpoeder en zout en peper naar smaak en ¼ kopje buffelsaus.
  2. Vormen en bakken: Vorm balletjes van 1 inch en leg ze op het bakpapier. Bak 14-20 minuten of tot ze gaar zijn.
  3. Saus en serveer: Haal uit de oven en gooi in de resterende saus. Serveer met blauwe kaaskruimels, ranchmotregen en groene uien.

The process of making buffalo chicken meatballs.

De beste tips voor kipgehaktballen

Gebruik meer of minder saus, afhankelijk van je voorkeur. Als je hoopt dat je buffelkip-gehaktballetjes niet zo pittig of extra pittig zijn, kun je de hitte in je eigen huis regelen.

  • Kip: Kip is een magere eiwitbron en een geweldige combinatie voor de buffelsaus. Als u geen kip kunt vinden, kunt u in plaats daarvan gemalen kalkoen gebruiken.
  • Panko: Deze zijn lichter en krokanter dan paneermeel. Omdat kip vetarm is, werkt panko het beste met de kip. Het bindt de kip en zorgt voor vocht.
  • Selderij: deze voegen knapperigheid en textuur toe, wat een leuke touch is met buffelsaus
  • Buffelsaus: maak je eigen saus voor een betere smaak en controle over het kruid.
  • Zo zorg je ervoor dat ze gaar zijn: De kippengehaktballetjes moeten een interne temperatuur van 165 graden hebben.
  • Werk niet te veel: werk het kippenmengsel niet te veel, anders wordt het droog en taai.

Up close photo of a chicken meatball on a fork.

Kipbuffelgehaktballetjes koken in een instantpan en slowcooker Cook

Je kunt deze buffalo chicken gehaktballen maken en warm houden voor een potluck of diner! Hier zijn meer manieren om van gehaktballen te genieten.

  • Slow Cooker: Leg de gevormde kippengehaktballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 4-5 minuten of tot ze rondom lichtbruin zijn. De gebruinde kippengehaktballetjes in de slowcooker geplaatst. Giet de gewenste hoeveelheid buffelsaus en meng voorzichtig om te coaten. Kook op laag gedurende 2 uur en serveer. Besprenkel met ranch of blauwe kaas en garneer met groene uien.
  • Instant Pot: Vorm de ballen en zet de instant pot aan om te bakken. Doe de gehaktballetjes in de instantpan en bak ze in porties bruin tot alle gehaktballen lichtbruin zijn. Plaats vervolgens alle gehaktballen terug in de instant pot. Schenk de rest van de buffelsaus over de kipgehaktballetjes. Druk op de pouy-knop en stel de timer in op 5 minuten. Laat de druk snel los, zodra de druk is opgeheven, verwijdert u het deksel en roert u de gehaktballen voorzichtig. Serveer onmiddellijk.

Buffalo chicken meatballs with a bite out of one of them.

Meer gehaktbalrecepten om te proberen

Gehaktballen zijn makkelijk te maken en nog leuker om te eten. Ze zijn geweldig voor voorgerechten, pasta's en diners. Het beste van gehaktballen is dat ze aanpasbaar zijn en geweldig zijn met veel smaken. Eet alleen gehaktballen of serveer met noedels, rijst of groenten voor snelle verrukkelijke diners. Gehaktballen zijn leuk om te eten met tandenstokers, vingers of een vork. Breng gehaktballen naar elke maaltijd en het is meteen een feestje. Probeer deze beproefde gehaktballen de volgende keer dat je een snelle, heerlijke maaltijd nodig hebt.

Avondeten

Stekelvarken Gehaktballen

Avondeten

De beste Zweedse gehaktballen

Avondeten

Griekse Gehaktballen (Keftedes)

Deze malse gehaktballetjes zijn gevuld met melty mozzarella-kaas - serveer als aperitief of over een groot bord spaghetti!

Avondeten

Mozzarella Gevulde Gehaktballen

Print Buffalo Chicken Gehaktballen

Gehaktballetjes met buffelkip zijn pittig, mals en vol van smaak. Besprenkel deze geweldige gehaktballen met blauwe kaas en serveer met een kant van selderij.
Cursus Voorgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord buffelkip gehaktballen, kip gehaktballen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 243kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1 pond gemalen kip
  • 1 kopje Panko broodkruimels
  • 1/4 kop selderij, fijn gesneden
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels groene ui gesnipperd
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 3/4 kop buffelsaus verdeeld
  • blauwe kaas verkruimelt en gesneden groene uien voor garnering
  • zelfgemaakte ranch om te serveren
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 400 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier en zet apart. Meng in een middelgrote kom gemalen kip, panko, selderij, knoflook, ei, groene ui, uienpoeder en zout en peper naar smaak en ¼ kopje buffelsaus.
  • Vorm balletjes van 1 inch en leg ze op het bakpapier. Bak 14-20 minuten of tot ze gaar zijn.
  • Haal uit de oven en schep de resterende saus erdoor. Serveer met blauwe kaaskruimels, ranchmotregen en groene uien.

Voeding

Calorieën: 243kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 23g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 1g | Cholesterol: 144 mg | Natrium: 1581 mg | Kalium: 662 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 96IU | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 47 mg | IJzer: 2 mg

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo