Brownie Cupcakes

Bron

Wat een plezierige ervaring om voor het eten in de keuken te mogen staan en gebruik te maken van alle ingrediënten. In kookboeken kom je de mooiste gerechten tegen, dit zou jij toch ook wel willen? Met grootse passie de gerechten van al je liefde voorzien. En die harmonie van smaken die bij elkaar passen, als laatste afmaken met peper en zout voor de best mogelijke smaak. Met de eigen geteelde groente van je dochtertje. Krijg je er al zin in?

Brownie Cupcakes zijn de BESTE manier om brownies te maken! Ze zijn perfect zoet en de textuur is ideaal: krokanter aan de buitenkant, maar zacht aan de binnenkant, net als de hoekplak van een typische brownie.

een stapel brownies op perkamentpapier

Wat? Heb je nog nooit gehoord van brownie cupcakes?! Laat me je vertellen: ze zijn de BESTE manier om brownies te maken (serieus!).

Als je een normaal mens bent, ben je waarschijnlijk dol op alle brownies. Ik ben een voorstander van mijn bloemloze zoete aardappel brownies als ik iets veganistisch wil, mijn paleo brownies als ik iets glutenvrij/zuivelvrij wil, of mijnzwarte bonen brownies als ik iemand wil verleiden tot het eten van bonen!

Maar deze brownie-cupcakes pakken echt de kroon, want ze zijn net een klassiek brownierecept, maar gemaakt in een cupcakevorm in plaats van in een bakvorm.

Functies van het recept

  • Ze zijn knapperig aan de buitenkant, maar zacht en taai aan de binnenkant – eigenlijk de perfecte textuur.
  • Gemaakt met de ideale verhouding van chocolade tot suiker.
  • Nog beter als je er een beetje zeezout overheen strooit voor de zoutig-zoete goedheid.

een brownie op bakpapier bestrooid met zeezout Ingrediënt notities:

  • Bloem voor alle doeleinden – Mijn favoriete bloem voor het maken van klassieke brownies. Je kunt glutenvrij 1:1 bakmeel gebruiken als je dat liever hebt.
  • Cacaopoeder – Een must voor alle brownierecepten!
  • Boter – Ongezouten; hoewel je waarschijnlijk weg kunt komen met het gebruik van kokosolie, denk ik dat het de algehele smaak / textuur zal beïnvloeden, dus ik raad het niet aan.
  • Chocolade – De chocolade is een belangrijk onderdeel van dit recept, dus zorg ervoor dat je je favoriete soort gebruikt! Persoonlijk ben ik dol op pure chocolade, dus ik gebruikte 72% chocolade – ik zou niet lager dan 60% gaan en iets hoger dan 80% zou naar mijn mening een beetje te bitter kunnen zijn.
  • Rietsuiker – Nogmaals, deze brownies zijn niet bedoeld om gezond te zijn, maar je kunt kokossuiker gebruiken als je wilt dat ze wat minder zoet zijn.
  • Eieren – Eieren zijn essentieel om de juiste textuur te krijgen! Ik heb dit recept niet zonder eieren getest, dus ik raad aan ze NIET te vervangen.
  • Vanille-extract – Nog een noodzakelijk ingrediënt dat helpt om alles samen te brengen en de smaken in balans te brengen.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Smelt de chocolade. Smelt eerst de boter en donkere chocolade in een pan, blijf voortdurend kloppen tot een gladde massa, zet het dan opzij.

Stap 2: Klop de natte ingrediënten. Voeg de eieren, suiker en vanille toe aan een grote kom en klop ze vervolgens 45 seconden met de hand door elkaar, zodat er een gekreukte bovenkant van de brownie ontstaat.

gesmolten chocolade in een pan

Stap 3: Roer de droge ingrediënten erdoor. Voeg de bloem, cacaopoeder en zout toe aan dezelfde kom en gebruik een rubberen spatel om ze ongeveer 20 seconden door de natte ingrediënten te vouwen. Giet vervolgens de gesmolten chocolade erin en vouw tot alles is gecombineerd.

Stap 4: Bak de cupcakes. Doe het beslag in je cupcakevormpje en bak de cupcakes vervolgens 23-26 minuten of tot een tandenstoker eruit komt met maar een paar kruimels erop.

browniebeslag in een muffinvorm Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Zorg ervoor dat je de eieren en suiker met de gesmolten chocolade en boter snel ongeveer 45 seconden opklopt; dit zorgt ervoor dat de brownies die mooie gebarsten bovenkant hebben.
  • Als je de voorkeur geeft aan brownies met glazuur, probeer dan een klodder van mijn favoriete chocoladeboterroomglazuur toe te voegen.
  • Om de gaarheid te controleren, wil je dat de tandenstoker er grotendeels schoon uitkomt, maar het is oké als er een paar kruimels op zitten.

Kunnen ze veganistisch/glutenvrij gemaakt worden?

Hoewel ik de meeste van mijn recepten gezond probeer te maken, heb je soms gewoon een ouderwetse brownie cupcake nodig! Dit recept gebruikt meer traditionele brownie-ingrediënten, zoals boter, eieren en suiker, dus ik denk niet dat ze veganistisch kunnen worden gemaakt. Om ze glutenvrij te maken, gebruik je in plaats daarvan gewoon glutenvrij bloem voor alle doeleinden.

Hoe lang moet ik deze bakken?

Over het algemeen is de baktijd tussen de 23-26 minuten. Als je wilt dat ze aan de zachtere kant zijn, is 23 minuten de juiste keuze. Wil je dat de buitenkant extra krokant/krokant is, kies dan voor 26 minuten.

Opslag

  • Kamertemperatuur : Brownies smaken het lekkerst als ze binnen 24-48 uur worden geconsumeerd. Bewaar ze 1-2 dagen in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur.
  • Diepvriezer : Als je ze niet allemaal binnen 1-2 dagen opeet, is het de beste keuze om ze in te vriezen! Wikkel ze afzonderlijk in plasticfolie en plaats ze vervolgens maximaal 4 maanden in een diepvriesbestendige zak.

een brownie cupcake met een hap eruit Meer recepten voor chocoladedesserts

  • Chocoladecake met amandelmeel
  • Pecantaart met chocoladeschilfers
  • Chocolade Avocado Taart

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

een stapel brownies op perkamentpapier

Brownie Cupcakes afdrukken

Brownie Cupcakes zijn de BESTE manier om brownies te maken! Ze zijn perfect zoet en de textuur is ideaal: krokanter aan de buitenkant, maar zacht aan de binnenkant, net als de hoekplak van een typische brownie.
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Dieet Vegetarisch
Trefwoord brownie cupcakes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 12 brownies
Calorieën 294kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 3/4 kop ongezouten boter
  • 2 oz. chocolade gehakt; donker of halfzoet (ongeveer 1/3 kop)
  • 1 1/2 kopjes rietsuiker
  • 2 eieren
  • 1 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 1/4 kopjes bloem voor alle doeleinden
  • 3/4 kop cacaopoeder
  • 1 tl zout
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 ° en vet een muffinvorm in met anti-aanbakspray of kokosolie; opzij zetten.
  • Smelt boter en chocolade samen in de magnetron en roer om de 30 seconden, of op de kookplaat op laag tot middelhoog vuur tot een gladde massa; opzij zetten.
  • Klop de eieren, suiker en vanille samen in een grote kom gedurende 45 seconden; Spatel vervolgens de droge ingrediënten (bloem, cacaopoeder, zout) erdoor en roer met de hand (met een houten lepel of rubberen spatel) ongeveer 30 seconden. Giet vervolgens de gesmolten chocolade erin en blijf vouwen tot alles is gecombineerd (het beslag zal dik zijn).
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvorm, gebruik je handen of de achterkant van een lepel om het naar beneden te drukken. Zet de vorm in de oven en bak de brownies 23-26 minuten, of tot een tandenstoker er grotendeels schoon uitkomt. Het is prima om een paar kruimels te hebben – dat betekent dat de brownies van binnen vochtig zijn.
  • Haal uit de oven en wacht 10 minuten voordat je het voorzichtig uit de vorm haalt en op een koelrek legt. Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per brownie en zijn een schatting*Recepten voor 12-14 brownie cupcakes *Bewaren: brownies smaken het lekkerst als ze binnen 48 uur worden geconsumeerd; bewaar ze in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur. OF, als je ze niet allemaal binnen die tijd gaat opeten, wacht dan tot ze zijn afgekoeld en breng ze dan tot 4 maanden over in een diepvriesbestendige zak.

Voeding

Calorieën: 294kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 4g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 9g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Transvet: 1g | Cholesterol: 58 mg | Natrium: 308 mg | Kalium: 124 mg | Vezel: 2g | Suiker: 28g | Vitamine A: 394IE | Calcium: 18 mg | IJzer: 2 mg

OPMERKING BIJWERKEN: Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in maart 2017. Het is in augustus 2021 bijgewerkt met nieuwe tekst en foto's.

Het bericht Brownie Cupcakes verscheen eerst op The Almond Eater .

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo