Brood van wolbroodje

Bron

Wil je een goed chef’s knife? Dit exemplaar, is een prachtig chef’s knife. Deze ligt prettig in de hand dat maakt snijden makkelijker en prettiger. Als je dit chef’s knife besteld heeft je messenset een mooie uitbreiding erbij.

Voedseltrends zoals mode veranderen vaak van seizoen tot seizoen. Door de pandemie brachten meer mensen veel tijd thuis en in de keuken door. Thuis brood bakken zag ook een nieuw hoogtepunt. Cloud Bread, Banana Bread , Focaccia "kunst- of "designer" -broden, Sourdough Breads, Pane Incamiciato en Wool Roll Bread waren enkele van hen.

Judy koos het Wool Roll Bread voor de Bread Baking Babes omdat niemand van ons het nog had gedaan. Haar recept is gebaseerd op het Japanse melkbrood van King Arthur Baking Company. Als je ooit met Tangzhong hebt gebakken, weet je dat het een van de meest luchtige broden produceert die er zijn.

Ik kwam Wool Roll Bread voor het eerst tegen op het Maleisische bakkerskanaal Apron , eerder dit jaar. Velen noemen dit brood de bakker, maar een Vietnamese blogger plaatste eerder medio 2020 hetzelfde brood (Bánh Mì Cuộn Len). Sommige Midden-Oosterse en Oost-Europese broden hebben een vergelijkbare stijl van vormgeven van brood.

Dus wat is Wool Roll Bread? Het is een zacht en luchtig rond brood. Het deeg is zo gevormd dat het bakt tot iets dat eruitziet als een rol wol. Wool Roll Bread wordt meestal gemaakt met zacht en elastisch deeg zoals melkbrooddeeg of met Tangzhong, maar er zijn ook zuurdesemversies. Het kan worden gemaakt met of zonder eieren of gewoon of met een vulling.

De vormgeving van het deeg is wat dit brood anders maakt en zich onderscheidt van de rest. Het deeg wordt in vijf gelijke porties verdeeld. Elke portie wordt in een langwerpige vorm gerold en tweederde ervan wordt in de lengte in dunne reepjes gesneden. De vulling wordt op het ongesneden derde deel geplaatst en strak van dat uiteinde naar het andere gerold. Dit geeft je vijf korte gestreepte rollen. Deze zijn van begin tot eind in een cirkel langs de buitenrand van de taartvorm gerangschikt. Wanneer het deeg rijst en bakt, vult het en ziet het eruit als een nogal dikke en mooie bol wol.

Je kunt creatiever zijn door het deeg in te kleuren met voedingskleurstof. Gebruik voor het onderstaande recept een cakevorm van 8 of 9 inch. Als je cakevorm te klein is, zal het deeg strak zitten en er rommelig uitzien. Het deeg zal bakken in vrij magere "wollen" rollen als je cakevorm te groot is.

Als je dit brood vult, kun je groene uien, kerrie-aardappel, groente en paneer, kaas of kaasachtige knoflookpasta of ui en champignons voor hartige vullingen proberen. Enkele ideeën voor zoete vullingen zijn gehakte chocolade of chocoladepasta, chocolade-hazelnootpasta, gedroogd fruit en noten, dikke vla (gewoon of gearomatiseerd), kaneelsuiker of melk en kokosnoot.

Dit is mijn aangepaste versie van Judy's recept. Ik gebruikte een mix van universeel en volkoren meel. Je kunt het ei weglaten voor een eivrije versie. Ik gebruikte gehakte pure chocolade als vulling. Het smelt prachtig en blijft zacht in het brood.

Afdrukken Wolbroodje Brood

Een mooi, luchtig, met chocolade gevuld brood dat eruitziet als een opgerolde bol wol en is gemaakt volgens de Tangzhong-methode.
Natuurlijk brood
Keuken wereldwijd vegetarisch
Voorbereidingstijd 2 uur 30 minuten
Kooktijd 25 minuten
Porties 1 Wool Roll Bread Loaf
Ingrediënten

Voor de Tangzhong:

 • 3 el water
 • 3 el melk
 • 2 el bloem voor alle doeleinden
Voor het deeg:

 • 1 kopje volkoren meel
 • 1 1/2 kopjes bloem voor alle doeleinden
 • 2 eetlepels melkpoeder
 • 1/4 kop suiker
 • 1 tl zout
 • 1 1/2 tl gedroogde gist of 1 tl instantgist
 • 1 ei
 • 60 g ongezouten boter gesmolten
 • 1/2 kopje melk
Voor de vulling:

 • 3/4 kop gehakte donkere chocolade
instructies:

Maak de Tangzhong:

 • Combineer alle ingrediënten in een kleine steelpan en klop tot een gladde massa. Zet de pan op laag vuur en kook het mengsel, onder voortdurend roeren, tot het dik is en de garde lijnen op de bodem van de pan laat, ongeveer 3 tot 5 minuten. Laat afkoelen tot lauw.
Maak het deeg:

 • Controleer de gist als je dat doet, voeg anders de instantgist toe aan de kom. Doe alle Tangzhong, het meel, de poedermelk, de suiker, het zout, de gist of de gerezen gist, het ei en de gesmolten boter in de kom van je machine. Draai een paar keer om alles goed te mengen.
 • Voeg zoveel melk toe als nodig is en kneed tot een soepel, elastisch deeg. Vorm het deeg tot een bal en laat het rusten in een licht ingevette kom. Dek losjes af en laat 60 tot 90 minuten rijzen, tot ze gezwollen zijn, maar niet noodzakelijkerwijs in volume verdubbeld zijn.
 • Laat het deeg voorzichtig leeglopen en verdeel het in 5 gelijke stukken. Maak elk stuk deeg plat of rol het lichtjes uit tot een rechthoek van 5 "x 8" en vouw de korte uiteinden naar elkaar toe als een letter. Maak de gevouwen stukken weer plat in rechthoeken (dit keer ongeveer 3 "x 6").
 • Snijd met een pizzawielsnijder of een scherp mes of schraper ongeveer 2/3e in de lengte in dunne reepjes van elk ongeveer 1/8-inch breed. Je rechthoek deeg moet er ongeveer uitzien als een "kwal", maar scheid de reepjes niet. Leg je vulling op het ongesneden 1/3e deel van het deeg.
 • Vouw de zijranden om en rol ze vervolgens strak op, van de ongesneden rand naar de gesneden rand. Je zou een goed afgesloten deegrol moeten hebben met strepen erop. Herhaal met de resterende vier porties deeg.
 • Vet een cakevorm van 8 of 9 inch licht in. Leg de deegrollen, met de naden naar beneden, van begin tot eind langs de buitenomtrek van de cakevorm. Het deeg vormt een opgerolde cirkel met een "gat" in het midden. Dek het losjes af en laat het ongeveer 45 minuten rusten/rijzen, tot het gezwollen is.
 • Bestrijk het brood met melk en bak het 30 tot 35 minuten op 180C (350F), tot het goudbruin is en gaar is. Haal het brood uit de oven en laat het in de vorm ongeveer 10 minuten afkoelen. Breng het vervolgens over naar een rek om volledig af te koelen.
 • Bewaar overgebleven brood, goed verpakt, op koele kamertemperatuur gedurende 5 tot 7 dagen; bevriezen voor langere opslag.

De broodbakbabes zijn –

Bak mijn dag – Karen

Brood bakken Babe Bibliothécaire – Katie

Blog uit ONZE keuken – Elizabeth

Mijn enthousiasme voeden – Elle

Girlichef – Heather

Een rommelige keuken – Kelly

Mijn keuken in halve kopjes – Tanna

Broodervaring – Cathy

Karen's keukenverhalen – Karen

Judy's bruto eten – Judy

De post Wool Roll Bread verscheen eerst op My Diverse Kitchen – A Vegetarian Blog .

   Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
   Logo