Broccoli Cheddar Kip

Bron

Niet erg groot is het tomatenmes, het is namelijk een mesje voor het fijne werk. Bij sommige mesjes is de mespunt gevorkt, dit is om de plakken tomaat makkelijk op te pakken. Een tomaat kan ook gesneden worden met een glad mesblad zoals een koksmes dit heeft. De tomaten schil is best taai waardoor dit alleen met een enorm scherp koksmes wilt lukken. Met dank aan de fijne kartels aan het tomatenmes is die tomaten vel moeiteloos te snijden.

Comfortfood op zijn best, deze broccoli-cheddarkip zal je helemaal vullen! Waanzinnig lekker en eenvoudig te maken, dit is een diner waar je hele gezin dol op zal zijn!

Kip is voor ons een favoriet gerecht en je kunt erop rekenen dat je minimaal één of twee keer per week op ons menu staat. Enkele andere favoriete recepten zijn voorzien van friteuse chicke n , crockpot kip , of deze fantastische kip gnocchi soep .

A casserole dish with broccoli cheddar chicken. Broccoli Cheddar Kip

Ik weet dat er een miljoen broccoli-cheddar-kiprecepten zijn die je kunt proberen, maar… Geloof me als ik je vertel hoe geweldig deze is! De saus is zo romig en heerlijk! Als je het eenmaal combineert met wat broccoli en knapperige Ritz-crackerkruimels, neemt dit recept gewoon over de top. Het is fantastisch om het alleen te eten, maar voeg het toe aan wat rijst of serveer het met wat broodjes en aardappelen , en je hebt een maaltijd!

Ik ben altijd op zoek naar manieren om makkelijke en heerlijke recepten te maken, en deze wint de jackpot! Gemaakt van eenvoudige ingrediënten die je waarschijnlijk al in je voorraadkast hebt, deze broccoli-cheddarkip duurt slechts ongeveer 10 minuten om bij elkaar te gooien, en dan kook je het. In minder dan een uur heb je een stomend warm diner op tafel, klaar om te gaan!

Ingrediënten die je nodig hebt om Broccoli Cheddar Chicken te maken

Zoals ik al zei, simpel is de naam van dit spel! De ingrediënten zijn niet ingewikkeld, en zolang je wat verse kip bij de hand hebt, ben je waarschijnlijk bijna klaar om te gaan! Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

  • Kippenborsten: gebruik kippenborsten zonder botten (ongeveer 2 lbs)
  • Zout en peper: deze kun je gebruiken om de saus op smaak te brengen.
  • Cheddar-kaassoep: één blikje van deze soep is alles wat je nodig hebt.
  • Melk: ik heb 1% melk gebruikt, maar je kunt alles gebruiken wat je bij de hand hebt, inclusief amandelmelk.
  • Cheddar kaas: Verse cheddar kaas is de beste!
  • Paprika: Dit voegt een zoete smaak toe aan de mix.
  • Uienpoeder: Dit versterkt de smaken van de andere ingrediënten en voegt ook wat meer smaak toe.
  • Broccoliroosjes: Ik gebruik bevroren broccoliroosjes. Ontdooi ze voordat je ze in dit recept gebruikt.
  • Ritz-crackers: deze worden verpletterd en er bovenop gestrooid.
  • Boter: Gebruik ongezouten boter in dit recept.

Laten we wat kip koken!

In minder dan een uur kunnen jij en je familie deze heerlijke broccoli cheddar kip verslinden! Het is geweldig voor degenen die onderweg zijn, drukke nachten en het is zo vullend dat je niet vlak voor het slapengaan hoeft te snacken!

  1. Verwarm de oven en sproeischaal voor: Verwarm de oven voor op 350 ° F. Spuit een braadpan van 9 x 13 inch in met antiaanbakspray en zet opzij.
  2. Kruid de kip: Leg de kip in de voorbereide pan en breng de kip op smaak met zout en peper.
  3. Mix: Voeg in een mengkom de melk, cheddar kaassoep, paprika en geraspte cheddar kaas toe.
  4. Giet de kaassaus: Giet de helft van het kaasmengsel over de kip.
  5. Broccoli toevoegen: Bestrooi met de ontdooide broccoliroosjes.
  6. Kaassaus schenken: Giet het resterende kaasmengsel over de broccoli.
  7. Strooi gemalen crackers : Meng in een kleine kom de gemalen crackers en gesmolten boter. Strooi over de bovenkant van alle ingrediënten.
  8. Bakken: Bak in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of tot de kip gaar is en de saus bubbelt.

4 pictures showing how to add chicken, sauce broccoli and cracker crumbs to the meal.

Koken met kip

Deze kip met broccoli-cheddar is heerlijk en ik weet zeker dat iedereen aan je tafel er dol op zal zijn! Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat het precies goed voor je is.

  • Wanneer is de kip klaar? Kip is gaar en klaar om te eten wanneer de interne temperatuur 165 graden Fahrenheit is. Je kunt er een vleesthermometer in steken om er zeker van te zijn dat het klaar is!
  • Dikke kipfilet: Als je dikke kipfilets hebt, ga je gang en snijd ze doormidden voor dit recept. Hierdoor kunnen ze sneller en gelijkmatiger koken.
  • Laat het rusten: zodra je je kip uit de oven haalt, is het bijna tijd om te eten, maar niet helemaal! Laat je kip ongeveer 5 minuten rusten. Hierdoor kunnen alle sappen en sauzen in de kip worden opgenomen, waardoor deze super vochtig en sappig wordt!

A casserole dish with a wooden spoon serving some broccoli cheddar chicken.

Restjes bewaren

Deze broccoli cheddar kip maakt fantastische restjes! Zo kun je het bewaren en de volgende dag opwarmen.

  • In de koelkast : Zodra uw kip is afgekoeld, plaatst u deze in een luchtdichte container. Zet het in de koelkast en het blijft ongeveer 3-4 dagen goed.
  • Opwarmen: Verwarm de oven voor op 350 graden. Zodra het op temperatuur is, doe je de overgebleven broccoli-cheddarkip in een braadpan en plaats je het in de oven om ongeveer 20-30 minuten te koken of tot het geheel verwarmd is. Het is klaar om te eten wanneer de kip 165 graden bereikt!

Broccoli cheddar chicken cut up on a plate with a gold fork.

Maak er een maaltijd van!

Deze broccoli-cheddarkip is op zichzelf al fantastisch. Zeker omdat je er de broccoli mee kookt. Maar voeg nog een paar kanten toe en je hebt een maaltijd om nooit te vergeten! Ik heb nog een paar beproefde recepten verzameld die perfect bij deze kip passen! Genieten van!

Brood

Copycat Olive Garden Breadsticks

Salades

Wigsalade

Bijgerechten

Knoflookboter Snijbonen

Bijgerechten

Perfect Airfryer Gebakken Aardappelen

Afdrukken Broccoli Cheddar Kip

Comfortfood op zijn best, deze broccoli-cheddarkip zal je helemaal vullen! Waanzinnig lekker en eenvoudig te maken, dit is een diner waar je hele gezin dol op zal zijn!
Cursus Diner
Keuken Amerikaans
Trefwoord broccoli cheddar kip
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 6 personen
Calorieën 121kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 4 kippenborsten zonder botten (2 lbs)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 10,5 ons cheddar kaassoep, gecondenseerd
  • 1 kopje melk (amandelmelk kan worden gebruikt)
  • 1 kopje cheddar kaas, versnipperd
  • 1/2 theelepel paprika
  • ½ theelepel gegranuleerd uienpoeder
  • 12 ons broccoliroosjes (bevroren) ontdooid
  • 1 kopje Ritz-stijl crackers (geplet)
  • 2 Eetlepels boter, gesmolten
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 ° F. Spuit een braadpan van 9 x 13 inch in met antiaanbakspray en zet opzij.
  • Leg de kip in de voorbereide pan en kruid de kip met zout en peper.
  • Voeg in een mengkom de melk, cheddar kaassoep, paprika en geraspte cheddar kaas toe.
  • Giet de helft van het kaasmengsel over de kip.
  • Garneer vervolgens met de ontdooide broccoliroosjes.
  • Giet het resterende kaasmengsel over de broccoli.
  • Meng in een kleine kom de gemalen crackers en de gesmolten boter. Strooi over de bovenkant van alle ingrediënten.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of tot de kip gaar is en de saus bubbelt.
Opmerkingen:

Als je grotere kipfilets gebruikt, snijd ze dan in dunnere plakjes zodat ze sneller gaar zijn.

Voeding

Calorieën: 121kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 16g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 58 mg | Natrium: 315 mg | Kalium: 288 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 222IU | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 7 mg | IJzer: 1 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo