
Brinjal moju is een curry in Sri Lankaanse stijl met sjalotten, groene pepers en mosterd als hoofdingrediënten. Bekijk mijn mening over dit heerlijke recept.
Brinjal moju
Brinjal kan op verschillende manieren worden gekookt als bijgerecht bij rijst, als onderdeel van uw lunch.
Dit is ook een andere geweldige vondst van mijn BIL die hij deelde, en we hadden met dit pachai puli rasam-recept . Als brinjal-liefhebber heb ik ervan genoten. Vj vertelde ook dat het te lekker was met rasam.
Om eerlijk te zijn vond ik de naam van het recept op de eerste plaats leuk, waardoor ik het moest proberen, afgezien van het feit dat ik dol ben op brinjal.
Disclaimer: ik heb het recept aangepast aan mijn eigen familievoorkeur en smaak, dus de verhouding van ingrediënten kan enorm verschillen van het authentieke recept.
[feast_advanced_jump_to] 📝 Ingrediënten
Dit zijn de ingrediënten die voor het recept zijn gebruikt
- Brinjal
- Sjalotten (Kleine ui)
- Knoflook
- Groene Chilli
- Gember-knoflookpasta
- Rode chilipoeder
- Mosterdpoeder
- Azijn
- Curry bladeren
- Suiker
Zie receptenkaart voor hoeveelheden en volledige lijst.
📸 Instructies
- Was en snij de aubergines eerst. Marineer door te bedekken met kurkuma en zout.
2. Zet opzij gedurende 15 minuten.
3. Meng daarna voorzichtig door te knijpen zonder al te veel druk. Knijp het overtollige water uit.
4. Zet de geperste brinjals opzij.
Frituren
5. Verhit intussen voldoende olie om te frituren. Gebruik een zeeflepel om de sjalotten te dippen.
6. Slechts enkele seconden, laat de olie uitlekken op een keukenhanddoek.
7. Dompel daarna knoflook en groene peper snel in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
8. Bak als laatste de aubergines in porties goudbruin.
9. Giet af over keukenpapier en zet opzij.
Samenvoegen
10. Plaats daarna alle ingrediënten onder 'Meng samen' om een kruidenpasta te krijgen.1 theelepel Gemberknoflookpasta, ½ theelepel Rode chilipoeder, ½ theelepel Azijn, ½ theelepel Mosterdpoeder
gooien
11. Verhit daarna een pan met olie. Voeg de curryblaadjes toe en bak ze knapperig.
12. Voeg vervolgens de pasta toe die is bereid met een paar eetlepels water.
13. Voeg daarna suiker en een beetje zout toe. Kook tot de olie sijpelt.
14. Dan gaan de gefrituurde items erin.
15. Meng tot de kruiden goed bedekt zijn.
16. Als alles gelijkmatig gemengd is, zet u het vuur uit.
Brinjal-moju klaar! Serveer als bijgerecht bij rijst.
Brinjal moju📖 Variaties
Nadat ik het recept kende, zag ik weinig recepten op Youtube. Er zijn vele versies beschikbaar. Je kunt iedereen naar je eigen smaak aanpassen.
- Sjalotten – voeg gesneden grote uien toe om te ruilen.
- Azijn – voeg tamarindesap of tomaten toe voor pittigheid met minder azijn
Bekijk deze authentieke versie van dit recept als je op zoek bent naar meer details.
🍶 Opslag
Brinjal-moju kan een paar dagen in de koelkast worden bewaard. Authentiek gerecht met meer azijn is bij goed hanteren tot 5 dagen houdbaar.
👩🍳 Mijn notities
- Ik heb de azijn verminderd omdat we persoonlijk niet van de smaak houden die het in het gerecht geeft. We vermijden zelfs Indiase augurken met azijn.
Dus zoals het authentieke recept suggereert, is het een augurk met een uitgebalanceerde smaak van meer azijn en suiker, samen met zout, kruiden.
Dit is een veel drogere versie die past bij mijn gezinsvoorkeur. - Zelfs de sjalotten worden in het originele recept knapperiger gehouden. Ik ging door en bakte lichtjes dan nodig was, maar behield de knapperigheid.
- 2 langwerpige brinjals zijn perfect voor het recept. Het heeft minder zaden en wordt niet snel donker zoals degene die ik heb gebruikt (Indiase paarse brinjal)
Brinjal MojuReceptenkaart

Pin afdrukken
Brinjal moju recept
Bekerafmetingen
- 8 Brinjal Ik heb kleine paarse gebruikt
- ¼ kopje Sjalotten Kleine ui
- 8 teentjes Knoflook
- 2 Groene pepers
- 1 theelepel suiker
- Zout indien nodig
- 1 takje Kerrieblaadjes
- Olie Om te frituren + om te roeren
- 1 theelepel gember-knoflookpasta
- ½ theelepel Rode chilipoeder
- ½ theelepel Mosterdpoeder
- ½ theelepel Azijn
-
Was en snijd eerst. Marineer door te bedekken met kurkuma en zout.
-
Zet 15 minuten apart.
-
Meng daarna voorzichtig door te knijpen zonder al te veel druk. Knijp het overtollige water uit.
-
Zet de uitgeknepen brinjals opzij.
-
Verhit voldoende olie om te frituren. Gebruik een zeeflepel om de sjalotten te dippen.
-
Slechts enkele seconden, laat de olie uitlekken op een keukenhanddoek.
-
Dip vervolgens knoflook en groene peper snel in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Bak tot slot de aubergines in porties goudbruin.
-
Laat uitlekken op keukenpapier en zet apart.
-
Zet alle ingrediënten onder 'Samen mengen' om een kruidenpasta te krijgen.1 theelepel Gember-knoflookpasta, ½ theelepel Rode chilipoeder, ½ theelepel Azijn, ½ theelepel Mosterdpoeder
-
Verhit een pan met 1 eetlepel olie. Voeg de curryblaadjes toe en bak ze knapperig.
-
Voeg nu de pasta toe die is bereid met een paar eetlepels water.
-
Voeg suiker en een beetje zout toe. Kook tot de olie sijpelt.
-
In gaat de gefrituurde items.
-
Meng door elkaar om goed te coaten.
-
Eenmaal gelijkmatig gemengd, zet u het vuur uit.
- Ik heb de azijn (en de verhouding van het andere ingrediënt) verminderd, omdat we persoonlijk niet van de smaak houden die het aan het gerecht geeft. We vermijden zelfs Indiase augurken met azijn.
- Omdat we de brinjal met zout marineren, voeg je later tijdens het mixen heel weinig zout toe.
Het bericht Brinjal Moju Recept verscheen eerst op Raks Kitchen .