Braziliaans Kaasbrood (Pão de Queijo)

Bron

Het tomatenmes is 1 van de kleinere mesjes in de keuken. Bij sommige messen zit er en vork aan het uiteinde, dit is om de plakken tomaat makkelijk op te pakken. Een tomaat kan met vele messen worden bewerkt, zelfs die geen ribbels hebben zoals een koksmes dit heeft. Alleen moet deze wel enorm scherp zijn om door de tomaten vel te komen. Het mesje is fijn gekarteld waardoor het moeiteloos en zonder beschadigingen door de schil snijdt.

Dit heerlijke Braziliaanse kaasbrood heeft een perfecte combinatie van heerlijke smaak en textuur. Gevuld met zakken met luchtige goedheid die zo kaasachtig smaken dat je er niet bij kunt stoppen bij slechts één!

Ik ben dol op Braziliaanse kaashapjes omdat ze de perfecte kant of aperitief zijn! Maak er een maaltijd van door deze te serveren met wat biefstuk, geroosterde knoflookbroccoli en een klassieke rucolasalade.

A stack of Brazilian cheese bread with the top on broken in half so that you can see inside. Wat is Braziliaans Kaasbrood?

Dit recept voor Braziliaans kaasbrood is er een dat je altijd bij de hand wilt hebben nadat je het hebt gekookt! Braziliaans kaasbrood is een heerlijk luchtig brood in de vorm van hapklare broodjes. Dit populaire brood, in Brazilië bekend als Pão de Queijo, heeft zijn weg gevonden naar de Verenigde Staten, en wat zijn we dankbaar! Het brooddeeg heeft Parmezaanse kaas en witte cheddarkaas en de ingrediënten zijn allemaal samen gebakken om de meest heerlijke rol te vormen.

Dit Braziliaanse kaasbrood heeft een basis van tapiocameel (waardoor het glutenvrij is!), en dit helpt om die lichte en luchtige textuur te creëren die nodig is voor Braziliaans kaasbrood. Dit recept is zo eenvoudig en gemakkelijk dat het bij al je maaltijden past in je wekelijkse rotatie. Ik ben er zeker van! Probeer dit uit en maak het samen met wat vlees en een salade voor een diner waar het hele gezin dol op zal zijn!

Ingrediënten om dit brood te maken

Ook al komt dit Braziliaans kaasbrood uit Brazilië, je kunt het thuis maken met slechts een paar simpele ingrediënten! Bekijk de receptenkaart onderaan het bericht voor de exacte afmetingen.

  • Tapiocameel: Zo blijft dit kaasbrood glutenvrij en lekker!
  • Boter: In dit recept heb ik ongezouten boter gebruikt.
  • Melk : Volle melk werkt het beste in dit recept omdat het een hoger vetgehalte heeft, wat goed is voor dit brood!
  • Zout: Het zout zal de smaken van alle ingrediënten in dit brood versterken.
  • Parmezaanse kaas en witte cheddarkaas: deze kazen maken het brood zo ongelooflijk lekker!
  • Eieren : Ik gebruik altijd grote eieren als ik een recept kook.

Hoe maak je Braziliaans kaasbrood?

Dit brood is vrij eenvoudig te maken en levert een grote hoeveelheid op! Ik verdubbel het recept graag als ik het naar een feest breng of als aperitief gebruik. Het vliegt zo snel van tafel dat ik altijd blij ben met extra's!

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 375 °. Voeg het tapiocameel toe aan een grote kom en zet apart.
  2. Meng en laat het deeg rusten: Voeg de boter, melk en zout toe aan een middelgrote pan en verwarm op hoog vuur. Breng aan de kook en haal van het vuur. Giet de hete vloeistof over het tapiocameel en mix tot een gladde massa. Zet opzij om te rusten gedurende 10-15 minuten.
  3. Voeg eieren en kaas toe en kneed dan: voeg de Parmezaanse kaas, cheddar en eieren toe nadat het deeg is uitgerust. Mix tot gecombineerd. Leg het deeg op een schoon oppervlak en kneed het ongeveer 10 minuten tot het glad is.
  4. Rol er balletjes van : laat 1½ eetlepel scheppen op een bakplaat of in een muffinvorm vallen. Als je er balletjes van wilt rollen, vet je je handen in met olie en rol je ze op voordat je ze op de bakplaat legt.
  5. Koken : Bak 10-12 minuten, tot de bovenkant lichtbruin is. Serveer het Braziliaans kaasbrood warm.

4 pictures showing how to make dough and put it into a muffin tin.

Is Braziliaans Kaasbrood glutenvrij?

Ja! Omdat dit recept tapiocameel als basis voor het brood gebruikt, kan dit Braziliaanse kaasbroodrecept door al je glutenvrije vrienden worden gegeten! Bovendien is het superlekker, dus niemand hoeft het te missen!

A stack of Brazilian cheese bread on a plate with a kitchen towel.

Moet het gekoeld worden?

Nee! Nadat je je Braziliaans kaasbrood hebt laten afkoelen, kan het tot 3 dagen in een luchtdichte verpakking op je aanrecht worden bewaard. Verwarm ze ongeveer 5-10 minuten in je oven op 200 graden tot ze goed zijn opgewarmd of serveer ze op kamertemperatuur.

A close up of a Brailian cheese bread being broken in half.

Meer heerlijke broodrecepten

Als je op zoek bent naar meer broodrecepten om uit te proberen bij elk diner dat je maakt, dan heb ik een paar recepten die je MOET proberen! Dit zijn beproefde familiefavorieten waar zelfs uw kinderen dol op zullen zijn! Probeer ze uit. Er is iets voor iedereen!

Brood

Het beste zelfgemaakte knoflookbrood

Brood

Zelfgemaakte Breadtwists

Brood

Oma's perfecte zelfgemaakte brood

Gebakken

Gemakkelijke Parmezaanse Knopen

Afdrukken Braziliaans Kaasbrood (Pão de Queijo)

Dit heerlijke Braziliaanse kaasbrood heeft een perfecte combinatie van heerlijke smaak en textuur. Gevuld met zakken met luchtige goedheid die zo kaasachtig smaken dat je er niet bij kunt stoppen bij slechts één!
Gang Voorgerecht, Brood, Bijgerecht
Keuken Braziliaans
Trefwoord Braziliaans Kaasbrood, Pao de Queijo
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 12 minuten
Totale tijd 42 minuten
Porties 24 Kaasbroden
Calorieën 102kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 2 kopjes tapiocameel
  • ½ Kopje Ongezouten Boter
  • 2/3 kop volle melk
  • 1 theelepel zout
  • 1 kop vers geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ Kopje geraspte witte cheddarkaas
  • 2 eieren
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 375 °. Voeg het tapiocameel toe aan een grote kom en zet apart.
  • Voeg de boter, melk en zout toe aan een middelgrote pan en verwarm op hoog vuur. Breng aan de kook en haal van het vuur. Giet de hete vloeistof over het tapiocameel en mix tot een gladde massa. Zet opzij om te rusten gedurende 10-15 minuten.
  • Voeg de Parmezaanse kaas, cheddar en eieren toe nadat het deeg is uitgerust. Mix tot gecombineerd. Leg het deeg op een schoon oppervlak en kneed het ongeveer 10 minuten tot het glad is.
  • Laat 1-½ eetlepel scheppen op een bakplaat vallen. Als je er balletjes van wilt rollen, vet je je handen in met olie en rol je ze op voordat je ze op de bakplaat legt.
  • Bak 10-12 minuten, tot de bovenkant lichtbruin is. Serveer warm.

Voeding

Calorieën: 102kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 3g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 30 mg | Natrium: 187 mg | Kalium: 24 mg | Suiker: 1g | Vitamine A: 205IE | Calcium: 78 mg | IJzer: 1 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo