Boter Pecancake

Bron

Een mes bestellen? Vanzelfsprekend doe je dat op keukengerijk.nl de specialist in alle keukenmessen. Zie dit dit broodmes, deze mag toch wel in jouw messenset worden toegevoegd. Er is geen brood meer dat zal pletten of kruimelen dankzij dit kartelmes.

Zacht, mals en gevuld met nootachtige goedheid, deze boterpecannootcake is perfect voor de herfst! Gebruinde boterroomkaasglazuur en vers gehakte pecannoten maken van elke hap een droom.

Ik ben een pecannoot. Ze verschijnen steeds meer in de herfst, en ik ben er zo dol op! Pecan-tassies , boter-pecannotenkoekjes en pecantaart worden de laatste tijd in mijn keuken herhaald. Je moet ze zeker eens proberen!

A slice of butter pecan cake on a small stoneware dish. Vochtige en heerlijke boter Pecancake Recept

Wat is overal vochtig, nootachtig en boterachtig? Deze boterpecannotencake! Ik hou van me wat boter pecannoot. Of het nu in ijs- of koekjesvorm is, ik ben er helemaal voor. Ik besloot om een cakeversie te maken en ik kan je vertellen dat ik helemaal niet teleurgesteld was! (Grote verrassing.) Ik begon met mijn beproefde gele cakemix . Na een paar aanpassingen bleef ik achter met dit meesterwerk. Warme, zachte cake gegarneerd met een rijk gebruinde boterglazuur. Eerlijk gezegd is elke hap zo decadent dat ik bijna de hele cake in mijn eentje had afgemaakt.

Als je dit Thanksgiving-seizoen op zoek bent naar een winnend dessert, probeer deze boterpecannootcake dan eens. Ik beloof je, het zal je niet teleurstellen! Eet het zoals het is of met een beetje slagroom of ijs erop! Het is heerlijk, hoe je het ook serveert. Mijn familie zegt dat dit een van de beste taarten is die ik heb gemaakt, en ik ben het er helemaal mee eens! Het is echt moeilijk om iets te verslaan met boterachtige gehakte pecannoten in elke hap. Romig, zoet, weelderig, boterachtig … Ik zou door kunnen gaan. Het is tijd om te stoppen met praten over deze overheerlijke cake en hem te gaan maken! Je MOET het zelf proberen!

Ingrediënten voor Butter Pecan Cake

Goed nieuws! Om deze geweldige boterpecannootcake te maken, heb je alleen basisingrediënten nodig! Zolang je je cake-nietjes en natuurlijk pecannoten bij de hand hebt, ben je klaar om te gaan! Deze eenvoudige ingrediënten vormen samen een cake die echt magisch is. Je vrienden en familie zullen er gek van worden! Alle maten vind je in onderstaande receptenkaart!

  • Ongezouten boter : Ik gebruik graag ongezouten boter voor rijkdom. Zorg ervoor dat dit op kamertemperatuur is, zodat alles soepel door elkaar mengt!
  • Chopped Pecans : de ster van de show! Ik haal altijd voorgesneden pecannoten uit de winkel, maar je kunt ze ook zelf hakken! Op deze manier kun je kiezen hoe groot of klein de stukjes zijn.
  • Cakemeel : Ik gebruik graag cakemeel voor deze boterpecannotencake. Het is heel fijn en geeft je cake een lichte kruimel.
  • Kristalsuiker : Suiker is een must! Het maakt je cake zoeter en smelt naar beneden om een gladde, gekarameliseerde textuur te creëren.
  • Bruine suiker : Ik heb bruine suiker aan de cakemix toegevoegd voor een extra rijke, zoete smaak.
  • Bakpoeder en Baking Soda : je moet beide toevoegen voor een cake die goed kan rijzen! Sla ze over en je blijft zitten met een cake die veel te dik is.
  • Zout : Zout zal de algehele smaak van de cake versterken.
  • Karnemelk : Hoog vetgehalte = een vochtige cake. Omdat karnemelk een hoog vetgehalte heeft, maakt het je taarten super vochtig en romig! Als je dit niet bij de hand hebt, is het super eenvoudig om thuis te maken!
  • Melk : Gebruik hier volle melk als je kunt! Nogmaals, hoe hoger het vetgehalte van je cake, hoe sappiger en lekkerder hij zal zijn! Sorry taille!
  • Vanille : Alles is beter met vanille. Ik gebruik graag puur vanille-extract voor het beste resultaat.
  • Plantaardige olie : Plantaardige olie voegt vocht toe en bindt vetten aan elkaar.
  • Grote eieren : nodig om alle ingrediënten samen te binden.

Voor de gebruinde boterglazuur

  • Ongezouten boter : Ik gebruik graag ongezouten boter om de dingen rijk en zoet te houden.
  • Roomkaas Verzacht : Zachte roomkaas is de basis van dit glazuur. Het maakt het rijk en pittig! Zo heerlijk!
  • Vanille-extract : Met een beetje vanille voeg je de beste smaak toe aan je glazuur!
  • Poedersuiker : Poedersuiker zal je glazuur zoeter maken en ook de textuur glad maken.
  • Geroosterde Pecannoten : Gebruiken om erover te strooien!

Process shots of preparing cake batter. Je Pecannootboter Taart maken

Dit gouden, boterachtige dessert is net zo gemakkelijk te maken als een cake in een doos! Met dezelfde moeite krijg je iets dat smaakt alsof het rechtstreeks uit een bakkerij komt! Je zult genieten van hoe eenvoudig en lekker deze cake is. Het is een instant klassieker!

  1. Verwarm de oven voor, bereid pannen voor: Verwarm om te beginnen de oven voor op 350 ° Fahrenheit. Vet 2 ronde cakevormen van 8 inch in en zet opzij.
  2. Toast Pecannoten: Voeg 3 eetlepels boter toe aan een koekenpan en smelt op middelhoog vuur. Voeg de pecannoten toe en kook ongeveer 3-4 minuten, tot de noten geroosterd en geurig zijn. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
  3. Klop de droge ingrediënten: Klop in een grote mengkom de bloem, kristalsuiker, bruine suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout door elkaar.
  4. Natte ingrediënten mengen: Voeg de karnemelk, melk, vanille, olie en eieren toe aan de droge ingrediënten en klop met de peddelbevestiging van een standaardmixer of een handmixer tot ze volledig zijn gecombineerd. Spatel de geroosterde pecannoten erdoor.
  5. Bakken: Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee cakevormen en bak 35-40 minuten, of tot het midden van de cake terugveert als je erop drukt. Laat volledig afkoelen.
  6. Frost and Serve: Frost met de gebruinde roomkaasglazuur en decoreer met geroosterde pecannoten.

Process shots of making browned butter frosting. De beste gebruinde boterroomkaasglazuur maken

De smaak van dit glazuur brengt de hele boterpecannootcake samen. Het is zo rijk en decadent met een vleugje zweempje! Met zijn volle, boterachtige smaak, bereid je voor op meerdere testpogingen. Zorg ervoor dat je genoeg overhoudt voor de eigenlijke taart!

  1. Bruine boter : Bak eerst de boter bruin door deze op middelhoog vuur in een middelgrote pan te verhitten. Blijf roeren terwijl de boter smelt, zodat deze gelijkmatig bruin wordt. De boter begint te schuimen tijdens het koken.
  2. Laat afkoelen: Na ongeveer 5 minuten roeren en schuimen, zullen de vaste melkbestanddelen bruin worden en gaan geuren en zal het schuim verdwijnen. Zodra dit gebeurt en het is rijk goudbruin, breng je de boter over naar een hittebestendige kom om af te koelen. Haal zoveel mogelijk bruine geroosterde stukjes van de bodem van de pan! Laat volledig afkoelen en zet op.
  3. Mix Roomkaas en Boter: Klop de roomkaas in de kom van een mixer tot een gladde massa. Voeg de volledig afgekoelde en gebruinde boter toe en zorg er opnieuw voor dat alle gebruinde stukjes erin zitten. Klop tot de boter en roomkaas volledig zijn gecombineerd.
  4. Poedersuiker toevoegen: Schraap de kom naar beneden en voeg de poedersuiker langzaam toe, op laag mengen tot het roomkaasmengsel een goede hoeveelheid absorbeert. Verhoog langzaam de snelheid tot de poedersuiker volledig is vermengd met de roomkaas. Schraap de kom weer naar beneden en voeg het vanille-extract toe.
  5. Klop tot pluizig: Klop op middelhoog gedurende ongeveer 3 minuten, tot het heel luchtig is. Onmiddellijk gebruiken om gekoelde taarten in te vriezen.

Taking a slice of butter pecan cake.

Tips voor het maken van boter-pecannotencake

Gebruik deze tips om je taart van goed naar geweldig te maken! Het zijn supereenvoudige oplossingen, maar ze zullen elke taart die je thuis maakt nog mooier maken! Geloof me, je zult genieten van hoe ze uitpakken en nooit meer een winkelgekochte cake willen!

  • Rooster grotere pecannoten: als je van plan bent de pecannoten zelf te hakken, rooster ze dan terwijl ze intact zijn en hak ze daarna fijn. Als je te kleine stukjes roostert, kunnen ze verbranden.
  • Gebruik vetrijke ingrediënten: dit is misschien niet de meest dieetvriendelijke tip, maar het is zeker heerlijk! Het vetgehalte helpt om je cake mals te maken en te bevochtigen. Dus dingen als boter, karnemelk , volle melk en zelfs zure room zijn essentieel om je cake zo sappig en lekker mogelijk te maken. Deze ingrediënten maken het ook mogelijk om bruin te worden, wat betekent dat de rijke boterachtige smaak van uw boterpecannootcake wordt versterkt!
  • Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur: Als u wilt dat uw beslag zo glad mogelijk is zonder klontjes, zorg er dan voor dat uw natte ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat u gaat mixen.
  • Meet je bloem: Dit is een van de grootste fouten die ik zie bij het maken van taarten vanaf het begin. Oogappelmeel is nooit een goed idee – als je te weinig of te veel toevoegt, kan het je eindresultaat verpesten. Je hebt net zoveel nodig als aangegeven voor de juiste cakestructuur.
  • Niet overmixen: Als je een lichte en luchtige cake wilt, overmix dan niet! Mix je beslag alleen tot een glad beslag. Nog meer, en gluten zullen zich ontwikkelen, wat resulteert in een dichte en taaie cake.
  • Toppings en motregen: Sla niet over het toevoegen van een paar pecannoten bovenop! Het ziet er niet alleen geweldig uit, maar voegt ook een beetje extra textuur toe! En als ik zin heb, druppel ik er soms wat zelfgemaakte karamelsaus overheen voor extra decadentie.

A slice cut out of a full cake.

Overgebleven cake bewaren

Aangezien deze boter-pecannotencake roomkaasglazuur gebruikt, moet deze in de koelkast worden bewaard. Hier leest u hoe u uw cake kunt bewaren en er dagen later van kunt genieten! Met de juiste bewaring zal het net zo lekker smaken als op de dag dat je het maakte!

  • In de koelkast: Bewaar je cake in een luchtdichte verpakking of wikkel hem stevig in plasticfolie. Door de cream cheese frosting is het maar 2 dagen houdbaar. Laat voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Let op: Als je cake ontdooid is, is hij 3 dagen houdbaar in een luchtdichte trommel in de koelkast. Het geeft je wat meer tijd als je van plan bent dit dessert van tevoren te maken.

Taking a bite of a slice of butter pecan cake.

Meer boterachtige desserts

Boter laat de wereld draaien! Het is zo rijk en smakelijk, en is vooral goed in desserts! Als je een liefhebber bent van boterachtige heerlijke dingen, zul je gek worden van deze andere recepten. Ze zijn perfect zoet en smelten in je mond! Eerlijk gezegd, cheat day is elke dag wanneer deze lekkernijen bestaan!

Desserts

Kokos-limoenboterrepen

Desserts

Gemakkelijke bruine boter-amandelcake

Desserts

Taaie Bruine Boter Blondies

Desserts

Courgetterepen met bruine boterglazuur

Print Boter Pecan Taart

Zacht, mals en gevuld met nootachtige goedheid, deze boterpecannootcake is perfect voor de herfst! Gebruinde boterroomkaasglazuur en vers gehakte pecannoten maken van elke hap een droom.
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord boter pecannotencake
Voorbereidingstijd 45 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Porties 10 personen
Calorieën 920kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

Taart

  • 3 Eetlepels Ongezouten Boter
  • 1 ½ kopje gehakte pecannoten
  • 2 ¼ kopjes cakemeel
  • 1 kop kristalsuiker
  • ½ Kopje bruine suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ½ Theelepel Zuiveringszout
  • ½ Theelepel Zout
Natte ingrediënten

  • 1 kop karnemelk
  • ¼ Kopje Melk
  • 1 theelepel vanille
  • ½ Kopje Plantaardige Olie
  • 3 grote eieren
Gebruinde Boter Roomkaas Frosting

  • 1 kop ongezouten boter
  • 12 ons roomkaas verzacht
  • 1 ½ theelepel vanille-extract
  • 5 kopjes poedersuiker
  • Geroosterde pecannoten om te decoreren
instructies:

Taart

  • Verwarm de oven voor op 350°. Vet 2 ronde cakevormen van 8 inch in en zet ze opzij.
  • Voeg 3 eetlepels boter toe aan een koekenpan en smelt op middelhoog vuur. Voeg de pecannoten toe en kook ongeveer 3-4 minuten, tot de noten geroosterd en geurig zijn. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
  • Klop in een grote mengkom de bloem, kristalsuiker, bruine suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout door elkaar.
  • Voeg de karnemelk, melk, vanille, olie en eieren toe aan de droge ingrediënten en klop met de peddelbevestiging van een standaardmixer of een handmixer tot ze volledig zijn gecombineerd. Spatel de geroosterde pecannoten erdoor.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee cakevormen en bak 35-40 minuten, of tot het midden van de cake terugveert als je erop drukt. Laat volledig afkoelen.
  • Frost met de gebruinde roomkaas glazuur en versier met geroosterde pecannoten.
Gebruinde Boter Roomkaas Frosting

  • Bak de boter bruin door deze op middelhoog vuur in een middelgrote pan te verhitten. Blijf roeren terwijl de boter smelt, zodat deze gelijkmatig bruin wordt. De boter begint te schuimen tijdens het koken.
  • Na ongeveer 5 minuten roeren en opschuimen, zullen de vaste melkbestanddelen bruin worden en gaan geuren en zal het schuim verdwijnen. Zodra dit gebeurt en het is rijk goudbruin, breng je de boter over naar een hittebestendige kom om af te koelen. Haal zoveel mogelijk bruine geroosterde stukjes van de bodem van de pan! Laat volledig afkoelen en zet op.
  • Klop de roomkaas in de kom van een mixer tot een gladde massa. Voeg de volledig afgekoelde en gebruinde boter toe en zorg er opnieuw voor dat alle gebruinde stukjes erin zitten. Klop tot de boter en roomkaas volledig zijn gecombineerd.
  • Schraap de kom leeg en voeg langzaam de poedersuiker toe, terwijl je op laag mengt tot het roomkaasmengsel een goede hoeveelheid ervan opneemt. Verhoog langzaam de snelheid tot de poedersuiker volledig is vermengd met de roomkaas. Schraap de kom weer naar beneden en voeg het vanille-extract toe.
  • Klop ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur tot het heel luchtig is. Onmiddellijk gebruiken om gekoelde taarten in te vriezen.

Voeding

Calorieën: 920kcal | Koolhydraten: 117g | Eiwit: 10g | Vet: 48g | Verzadigd vet: 23g | Meervoudig onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 16g | Transvet: 1g | Cholesterol: 154 mg | Natrium: 338 mg | Kalium: 349 mg | Vezel: 2g | Suiker: 93g | Vitamine A: 1269IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 160 mg | IJzer: 1 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo