Boter maïs pasta recept

Bron

Goed keukengerei is iets waarmee je niet zonder kan, zelfs als je nog nooit eerder hebt gekookt. Ieder mes is verschillend, neem bijvoorbeeld het steakmes dit snijdt deze productgroep als de beste. Goed met een keukenmes overweg kunnen is wel aanraadbaar. Weten hoe je moet snijden haalt het beste uit het mes naar boven.

Boter maïs pasta recept | Eenvoudig recept voor botermaïspasta met volledige video en stapsgewijze foto's.

Boter maïs pasta recept, een eenvoudig en smakelijk pasta recept zonder toevoeging van saus. Ik ben gewoon dol op de pastarecepten in roergebakken stijl. Vaak als ik geen tijd meer heb om de saus thuis te maken, zal ik Agilo Olio-pasta voor kinderen maken.

Dit wilde ik al heel lang uitproberen. Ik wilde dit proberen met glutenvrije pasta, maar ik had bijna geen voorraad meer. Gebruik dus normale pasta voor het maken van dit recept voor boter-maispasta. In deze receptenvideo kun je zien hoe je op een eenvoudige manier zonder gadgets korrels van gekookte suikermaïs snijdt.

De hoofdingrediënten in dit recept zijn suikermaïs, boter, knoflook en penne pasta. Aan deze boter-maïspasta kunnen we echter ook gesneden champignons of fijngesneden bloemkool toevoegen. Bekijk ook

  • Agilo olio pasta
  • Pasta primavera
  • Spinazie tomaten pasta
  • Pasta met zongedroogde tomaten

Boter maïs pasta

Afdrukken Botermais pasta

Makkelijk om pasta te maken zonder pastasaus
Cursus diner, tiffin,
Keuken wereldwijd
Trefwoord Pastarecept
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 1
Auteur Jeyashri Suresh
Ingrediënten

  • 1 kop pasta ik gebruikte penne
  • 1 el boter
  • 3 tl Olijfolie
  • 2 el fijngehakte knoflook
  • 1 el lente-ui blanken je kunt ook gewone ui gebruiken
  • ½ tl peper
  • ¼ kopje zoete maïskorrels
  • ¼ kopje pasta gekookt water
  • 1 tl rode chilivlokken
  • ¼ kopje geraspte kaas
  • Paar lente-ui greens
  • 1 tl limoensap
instructies:

  • Kook de maïs onder druk.
  • Plaats een brede kom op een vochtige doek.
  • Vouw een tissue in de kom en bewaar deze.
  • Plaats de maïs en snijd de korrels. Dit is een gemakkelijke manier om de maïskorrels eruit te halen.
  • Je kunt ook bevroren maïs gebruiken.
  • Voeg in een pan water toe en voeg zout en 1 tl olijfolie toe.
  • Voeg de pasta toe als het begint te koken.
  • Laat dit koken tot het al dente kookt
  • Bewaar ¼ kopje water en laat het overtollige water weglopen.
  • Voeg in een pan boter en 2 tl olijfolie toe.
  • Voeg de gesnipperde knoflook en de fijngehakte lente-ui toe.
  • Bak tot de knoflook licht goudbruin kleurt.
  • Voeg nu de zoete maïskorrels toe.
  • Bak dit 2 minuten en voeg wat zout toe.
  • Voeg nu het peperpoeder en de rode chilivlokken toe.
  • Meng goed en voeg het achtergehouden pastawater toe.
  • Meng goed en laat dit een minuutje koken.
  • Voeg nu de gekookte pasta toe.
  • Voeg nu de lente-ui greens en het citroensap toe. Je kunt ook wat basilicumblaadjes toevoegen in plaats van lente-ui.
  • Meng goed en voeg de kaas toe. Eventueel kun je Parmezaanse kaas toevoegen.
  • Goed mengen.
  • Boter maïs pasta is klaar.
  • Heet opdienen.
Opmerkingen:

1.Het toevoegen van lente-ui wit en groen is optioneel.2. Voor het maken van deze botermais pasta kun je bevroren mais gebruiken.
  • Kook de maïs onder druk.
  • Plaats een brede kom op een vochtige doek.
  • Vouw een tissue in de kom en bewaar deze.

  • Plaats de maïs en snij met een scherp mes de korrels. Dit is een gemakkelijke manier om de maïskorrels eruit te halen.
  • Je kunt ook bevroren maïs gebruiken.

  • Voeg in een pan water toe en voeg zout en 1 tl olijfolie toe.
  • Voeg de pasta toe als het begint te koken.

  • Laat dit koken tot het al dente kookt.

  • Bewaar ¼ kopje water en laat het overtollige water weglopen.

  • Voeg in een pan boter en 2 tl olijfolie toe.
  • Voeg de gesnipperde knoflook en de fijngehakte lente-ui toe.

  • Bak tot de knoflook licht goudbruin kleurt.
  • Voeg nu de zoete maïskorrels toe.
  • Bak dit 2 minuten en voeg wat zout toe.

Zoete maïs pasta

  • Voeg nu het peperpoeder, de lente-ui en de rode chilivlokken toe.

boter maïs pasta

  • Meng goed en voeg het achtergehouden pastawater toe.
  • Meng goed en laat dit een minuutje koken.

Boter maïs pasta

  • Voeg de gekookte pasta toe.

Voeg gekookte pasta toe

  • Voeg nu kleine lente-ui greens en citroensap toe. Je kunt ook wat basilicumblaadjes toevoegen in plaats van lente-ui.

Citroensap toevoegen

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo