Boter Knoflook Kruiden Steak Folie Pakketten

Bron

Het keukenmes heeft een prachtig lang dun en vooral buigzaam lemmet om zo dicht mogelijk langs been te snijden. En onbetwistbaar uiteraard, het lemmet is erg scherp, je snijdt er moeiteloos mee door vlees en vis. De fileermessen die wij aanbieden zijn een trots bezit voor iedere keuken die gezien aan de messenmagneet mogen worden.

Boter Knoflook Kruiden Steak Folie Pakketten zijn gesmolten in je mond rundvlees met stevige groenten die tot in de perfectie zijn gegrild met boter met knoflook en kruiden erin. Dit is een geweldige maaltijd die je niet wilt missen!

Heerlijk en vullend, streak en veggies zijn altijd een go-to in ons huis en dit recept is geen uitzondering omdat het lekker EN gemakkelijk is! Als je van biefstuk houdt, probeer dan deze Philly cheesesteak , airfryer steak of prime rib !

Steak and vegetables wrapped in foil. Waarom Biefstuk In Folie Pakketten Koken?

Er zijn ZO veel manieren om heerlijke biefstuk te bereiden !! Als je het nog niet geprobeerd hebt om het in een folieverpakking te koken, bekijk dan zeker dit beproefde recept en je zult blij zijn dat je het niet hebt gemist! Biefstuk koken in een foliepakket is een gemakkelijke, beginnersmanier om jezelf kennis te laten maken met het koken van sappige, malse biefstuk. Je vlees wordt niet alleen geweldig, maar je kookt je groenten op exact hetzelfde moment!

Door je steak op deze manier te koken, combineren de groenten en de steak hun smaken en sappen waardoor het zo lekker wordt! Je kunt mixen en matchen in dit recept en wat kun je er beter bij doen dan boter met knoflook en kruiden? Het smelt gewoon terwijl het kookt en creëert de meest malse en perfecte steak en groenten. Dit is een geweldig zomergerecht en we houden ervan om een grote BBQ te hebben, gevolgd door een vuur en s'mores . Foliepakketten zijn een van mijn favoriete dingen om te grillen. Het is de perfecte maaltijd in één!

Ingrediënten voor Steak Folie Pakketten

Deze steak is zo heerlijk en een MUST om te proberen voor elke steakliefhebber! Je hebt maar een paar basisingrediënten nodig en je bent op weg naar een makkelijk, lekker diner! Zie onderstaande receptenkaart voor exacte afmetingen.

  • Rode aardappelen : Neem deze aan de kleine kant en snijd ze in vieren.
  • Wortelen: Snijd je wortelen in plakjes zodat ze ongeveer 2,5 cm zijn.
  • Rode en groene paprika s: Snijd elke paprika in kleine blokjes
  • Rode ui : Snij je ui in blokjes.
  • Zout en peper : dit is om smaak toe te voegen die de groenten bedekt. Gebruik peper spaarzaam als je niet van hitte houdt!
  • Olijfolie : hierdoor blijft de smaakstof aan de groenten plakken en klonteren ze niet samen tijdens het koken.
  • Bovenste entrecote : in blokjes van 2,5 cm gesneden (*zie receptkaart voor opmerking over het aanbraden van het vlees)

Ingrediënten voor Knoflook Kruidenboter

  • Boter : Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is.
  • Peterselie , rozemarijn en tijm: deze kruiden moeten vers worden gehakt.
  • Knoflookteentjes : Hak je teentjes fijn. Als je geen verse knoflook hebt, kun je gehakte knoflook gebruiken. ½ theelepel is ongeveer hetzelfde als 1 teentje knoflook.
  • Zout: hierdoor komen alle smaken in het recept naar voren!
  • Peper: Dit gerecht heeft niet veel warmte, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de peper te veel is. Het voegt een geweldige smaak toe!

Hoe Boter Knoflook Kruiden Steak Folie Pakketten Te Maken

We waren helemaal weg van deze foliepakketten! Ze zijn gemakkelijk een van onze favorieten. Ik hou ervan hoe de grill de licht verkoolde randen geeft. Deze waren vol van geweldige smaak en ik hield van de combinatie van de kruiden.

  1. Gooien: Voeg in een middelgrote kom de rode aardappelen, wortelen, paprika's en rode ui toe. Voeg zout en peper toe en meng met olijfolie.
  2. Plaats op folie: Leg vier stukken van 18 × 12-inch zware aluminiumfolie op het aanrecht. Leg het groentemengsel gelijkmatig op elk stuk folie. Top groenten met biefstuk.
  3. Maak en garneer met knoflookkruidenboter : Voeg in een kleine kom de boter, peterselie, knoflook, rozemarijn, tijm, zout en peper toe. Verdeel gelijkmatig en leg op de biefstuk. Vouw de bovenkant en uiteinden van elk stuk folie dubbel, zodat er ruimte overblijft voor stoom.

Andere kookmethoden

  • Grill: Leg de pakketjes op de grill en dek af. Grill 15 minuten of tot de biefstuk gaar is en de groenten zacht zijn. Pak de pakjes voorzichtig open en serveer.
  • Bakken: Verwarm de oven voor op 400 graden. Bak 25-30 minuten. Uitpakken en braden aan het einde om de biefstuk een lichte verkoling te geven.

3 photos showing how to combine the meat and vegetables in foil packets.

Handige recepttips

Deze moeten jullie deze zomer grillen. Ze zijn fantastisch en zullen ook bij jou thuis een nieuwe favoriet worden! Hier zijn een paar tips die dit recept supergemakkelijk maken!

  • Biefstuk: Het recept vraagt om top-entrecote en dat zou ik zeker volgen. Het is belangrijk om een steak te gebruiken die mals blijft als je hem zo kookt! Je KUNT een ribeye- of porterhouse-snit gebruiken, maar ze zijn niet zo mager!
  • Aardappelen: Als je de rode babyaardappeltjes gebruikt, hoef je ze niet te schillen en worden ze zo lekker in dit recept!
  • Groenten: Zorg ervoor dat u alle groenten ongeveer even groot snijdt, zodat ze gelijkmatig gaar worden. Als je sommige groter hakt dan andere, zullen ze niet allemaal tegelijk worden gedaan!
  • Olijfolie: Ik gebruik bij voorkeur olijfolie in dit recept, maar als je een andere olie in je keuken hebt staan, kun je die ook helemaal gebruiken!
Close up of steak and vegetables in foil.
Variatie Ideeën

Het mooie van dit soort recepten is dat je ze gemakkelijk kunt veranderen om ze je eigen te maken! Hier zijn een paar ideeën over variaties en wat u zou kunnen doen om dit recept precies bij uw gezin te laten passen!

  • Groenten : Houden je kinderen niet van paprika of wortel? Geen probleem! Probeer elke variëteit aan groenten toe te voegen die je lekker vindt! Sperziebonen, maïs, broccoli of wat je maar kunt bedenken dat dit recept beter voor je maakt!
  • Meer smaak: als je wat meer smaak wilt toevoegen, probeer dan wat kaas of wat gesneden spek toe te voegen! Het zal de zaken totaal veranderen, maar dat zijn twee dingen waar je niet fout mee kunt gaan!
Steak foil packets opened with a fork in a steak.
Kan ik deze foliepakketten van tevoren maken?

Ja, dat kan! Als je van plan bent om met deze te gaan kamperen of je wilt ze van tevoren klaarmaken voor je familiebarbecue, dan kan dat! Hier zijn enkele instructies.

  • Vlees en groenten: je kunt alle ingrediënten een paar uur van tevoren fijnhakken (ik zou het niet eerder aanraden, omdat je aardappelen dan bruin beginnen te worden). Doe ze in een aantal ritssluitingszakken in een koelbox of in de koelkast en haal ze eruit en plaats ze in de folie als je klaar bent om te koken!
  • Knoflookkruidenboter : Maak dit van tevoren en bewaar het apart van je vlees en groenten. U zult willen wachten tot vlak voor het koken om het voedsel te coaten (zorg ervoor dat u het botermengsel roert voordat u begint te gooien). Door dit apart te houden en vlak voor het koken op het voedsel te gooien, verhardt de boter niet tot ongelijke klonten op het voedsel. Zo blijft het lekker en zelfs om mee te koken!
Recepten om je maaltijd compleet te maken

Ik ben helemaal weg van deze beproefde boterknoflookbiefstukfoliepakketten. Ze zijn een geweldige manier om het normale zomergrillmenu te veranderen! Ik vind het vooral leuk dat ik gemakkelijk dingen kan toevoegen om het recept elke keer anders te maken, zodat ik het vaker kan koken! Hier zijn nog een paar heerlijke recepten die je hele maaltijd compleet zullen maken!

Salades

Griekse Broccoli Pastasalade

close-up van gegrilde maïs

Bijgerechten

Makkelijk Gegrilde Maïs

Desserts

Aardbeienkrakelingsalade

Desserts

Reese's Peanut Butter Cup S'mores

Print Boter Knoflook Kruiden Steak Folie Pakketten

Boter Knoflook Kruiden Steak Folie Pakketten smelten in je mond rundvlees met stevige groenten die tot in de perfectie zijn gegrild met boter met knoflook en kruiden erin. Dit is een geweldige maaltijd die je niet wilt missen!
Cursus diner, hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord foliepakketten, steakfoliepakketten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 pakjes
Calorieën 489kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1 pond kleine rode aardappelen in vieren gesneden
  • 2 middelgrote wortelen in plakjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 1/2 rode ui in blokjes gesneden
  • zout en peper
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 1 1/2 pond top entrecote in blokjes van 1 inch gesneden *
Knoflook Kruidenboter:

  • 1/2 kop boter op kamertemperatuur
  • 1/4 kop vers gehakte peterselie
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel verse rozemarijn gehakt
  • 1 theelepel verse tijm gehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
instructies:

  • Voeg in een middelgrote kom de rode aardappelen, wortelen, paprika en rode ui toe. Voeg zout en peper toe en meng met olijfolie.
  • Plaats vier stukken van 18 × 12-inch zware aluminiumfolie op het aanrecht. Verdeel het groentemengsel gelijkmatig over elk stuk folie. Top groenten met biefstuk.
  • Om de knoflookkruidenboter te maken: Voeg in een kleine kom de boter, peterselie, knoflook, rozemarijn, tijm, zout en peper toe. Verdeel gelijkmatig en leg op de biefstuk. Vouw de bovenkant en uiteinden van elk stuk folie dubbel, zodat er ruimte overblijft voor stoom.
Grillen:

  • Leg de pakketjes op de grill en dek af. Grill 15 minuten of tot de biefstuk gaar is en de groenten zacht zijn. Pak de pakjes voorzichtig open en serveer.
Bakken:

  • Verwarm de oven voor op 400 graden. Bak 25-30 minuten. Uitpakken en braden aan het einde om de biefstuk een lichte verkoling te geven.
Video

Opmerkingen:

*Ik heb het vlees niet van tevoren dichtgeschroeid en deze maaltijd op de grill in aluminiumfolie gekookt. Ik draai de pakjes echter helemaal aan het einde om op de vlam om het vlees en de groenten een lichte verkoling te geven. Bijgewerkt op 13 augustus 2021Oorspronkelijk geplaatst op 28 mei 2017

Voeding

Calorieën: 489kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 39g | Vet: 33g | Verzadigd vet: 17g | Cholesterol: 161 mg | Natrium: 613 mg | Kalium: 852 mg | Vezel: 2g | Suiker: 4g | Vitamine A: 6870IE | Vitamine C: 66,5 mg | Calcium: 66 mg | IJzer: 3,2 mg

Sparen

Sparen

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo