Bosbessenscones

Bron

Het maakt niet uit wat je niveau is, je hebt het beste keukenmateriaal nodig. Ieder keukenmes is net even anders, neem bijvoorbeeld het vleesmes dit geeft het beste resultaat voor die productgroep. Een keukenmes hanteren is wel aan te raden. Weten hoe je moet snijden behaalt het beste snijresultaat.

Deze met bosbessen gevulde scones zijn goudbruin gebakken en zijn een zachte, schilferige traktatie die barst van de scherpe en sappige smaak. Besprenkeld met een perfect zoet, zelfgemaakt glazuur, wordt dit overheerlijke gebak je nieuwe favoriete manier om je dag te beginnen!

Er is niets beter dan een warm, schilferig gebakje. Voor het ontbijt, bij de koffie, of gewoon om een zoete trek te stillen , gebakjes, muffins en broodjes zijn andere gebakrecepten die je zeker zult bezorgen!

Blueberry Scones with icing drizzled on top. Zelfgemaakte Blueberry Scones Recept

Gebak is zo moeilijk te weerstaan. Ik merk dat ik ze de hele dag door wil! Er zijn niet veel dingen beter dan een warm, perfect goudkleurig gebakje gevuld met zakken vers fruit. Ik besloot om deze smakelijke zelfgemaakte bosbessenscones te maken met een van mijn favoriete zomerfruit. Mollige, zoete bosbessen gehuld in een kruimelige, boterachtige schil is echt een match made in heaven.

Dit is een recept dat iedereen kan maken. Een paar eenvoudige baktechnieken en verse ingrediënten zijn alles wat je nodig hebt. In minder dan een uur heb je het heerlijkste, warme, schilferige resultaat dat perfect uit elkaar valt in je handen – en een vochtig, boterachtig centrum onthult gevuld met verse bosbessen. Het is tijd om van je keuken een bakkerij te maken en deze heerlijke bosbessenscones te maken! Ze zijn zo lekker, ze zijn zo op!

Ingrediënten Blueberry Scones

Deze pantry-ready ingrediënten komen samen om de meest schilferige, fruitige en heerlijke bosbessenscones te creëren! Alle individuele afmetingen vindt u in onderstaande receptenkaart.

  • All Purpose Flour: Vanwege het lage eiwitgehalte werkt All Purpose Flour geweldig om zoveel verschillende soorten lichte, donzige lekkernijen te maken. Je kunt ook banketbakkersmeel gebruiken.
  • Kristalsuiker : voegt zoetheid toe aan uw deeg en smelt ingrediënten samen tijdens het bakken.
  • Bakpoeder : Helpt je scones te rijzen tijdens het bakken.
  • Zout : om de smaak te verbeteren en het deeg met het bakpoeder te laten rijzen.
  • Citroenschil : Voegt een vleugje pittige smaak toe aan je deeg.
  • Boter: ongezouten, gekoeld. Als je in een erg heet en vochtig klimaat leeft, vries je boter dan in voordat je je scones gaat bereiden.
  • Zware room: gekoeld. Voegt vetgehalte en vocht toe aan uw scones. Wordt ook gebruikt bij het maken van je glazuur.
  • Ei: Bij het bakken kunt u uw eieren het beste van tevoren weglaten om ze op kamertemperatuur te laten komen.
  • Vanille-extract: Ik gebruik graag puur vanille-extract voor de beste smaak.
  • Bosbessen: Bevroren, niet ontdooid. Het toevoegen van ontdooide bosbessen kan je scones te papperig maken.
  • Suikerkristallen: dit is een geweldige topping om over de bosbessenscones toe te voegen voor textuur en extra zoetheid.
  • Poedersuiker: voegt zoetheid en een gladde textuur toe aan uw glazuur.

Hoe maak je de beste Blueberry Scones

Je zult dol zijn op de manier waarop deze heerlijke bosbessenscones blijken te zijn. Ze zijn zo rijk en heerlijk en zullen je keuken tijdens het bakproces absoluut goddelijk laten ruiken! Het duurt slechts een paar eenvoudige stappen om ze in de oven te krijgen. Vanaf daar is het hands-off en bent u vrij om meer brunchgerechten zoals eiermuffins toe te voegen voor een complete maaltijd!

  1. Oven voorverwarmen en bakplaat voorbereiden: Verwarm de oven voor op 400° en bekleed een bakplaat met bakpapier. Opzij zetten.
  2. Klop de droge ingrediënten: Klop in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, zout en citroenschil samen.
  3. Bereid geraspte boter: Gebruik een kleine rasp om de koude boter bij de droge ingrediënten te raspen. Gebruik je handen om de boter lichtjes door de bloem te mengen. Voeg de bevroren bosbessen toe en schep voorzichtig om.
  4. Meng natte en droge ingrediënten: Meng in een middelgrote kom de room, het ei en het vanille-extract. Giet de boter en de droge ingrediënten erover en roer om te combineren.

The process of making blueberry scones. Hoe vorm je je bosbessenscones?

Door de bosbessenscones in een driehoekige vorm te vormen, kunnen ze gelijkmatig en gelijkmatig in de oven bakken. Een cirkel vormen en in driehoeken snijden is eenvoudig en zal helpen bij het bakproces.

  1. Vorm in scones: Probeer het deeg zo min mogelijk te bewerken, keer het uit op een licht met bloem bestoven oppervlak en werk het in een bal. Druk plat tot een schijf van 8-9 inch en bestrooi met turbinado of kristalsuiker. Gebruik een scherp mes om in 6-8 gelijke stukken te snijden.
  2. Bakken: Schik de stukken op de voorbereide bakplaat, met ongeveer 5 cm tussen elk. Bak 25-28 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn. Laat minimaal 5-10 minuten afkoelen voordat je het glazuur eroverheen sprenkelt.
  3. Meng de icingrediënten: Klop in een kleine kom de poedersuiker, slagroom en vanille-extract door elkaar. Als het te dik lijkt, voeg dan nog 1 eetlepel zware room toe.

Uncooked Blueberry Scones ready for baking.

Tips en trucs voor het maken van scone's

Gebruik deze geweldige tips en trucs om je scone-making-spel naar een hoger niveau te tillen en ervoor te zorgen dat je het meest luchtige, kruimelige resultaat krijgt! Deze bosbessenscones worden een ontbijthit!

  • Boter in meel bedekken: Boter versnipperen en vervolgens met bloem bedekken, zorgt ervoor dat u een scone hebt die tegelijkertijd vochtig, zacht en kruimelig is.
  • Gebruik koude boter: koel of vries uw boter in voor gebruik. Door de lagere temperaturen zullen je scones beter rijzen.
  • Niet te lang mixen: meng je deeg tot het licht plakkerig en kneedbaar is. Als je je deeg overmixt, worden je scones te taai.
  • Hanteer niet te veel deeg: de warmte van onze handen kan ervoor zorgen dat uw boter smelt en ervoor zorgt dat uw scones niet voldoende rijzen. Probeer bij het bereiden zo min mogelijk met je scones om te gaan.
  • Gebakmeel: Gebruik banketbakkersmeel voor de meest lichte, luchtige scones.
  • Als de scones klaar zijn: Je weet dat je scones gaar zijn als ze aan de bovenkant goudbruin zijn en gemakkelijk van de pan kunnen worden getrokken zonder te plakken.
  • Te veel boter toevoegen: Als je te veel boter aan je deeg toevoegt, worden je scones dichter als koekjes.

Drizzling icing on top of Blueberry Scones.

Waarmee je Blueberry Scones serveert?

Blueberry-scones zijn perfect voor het ontbijt. De boterachtige zoetheid van deze gebakjes past zo goed bij zoveel soorten gerechten. Je kunt ze naast andere gebakjes serveren voor een rijkere, kruimelige variatie waar iedereen dol op zal zijn. Je kunt ook een complete brunch maken door Blueberry Scones te serveren met muffins , eieren , koekjes en al het spek . Dan heb je alleen nog vrienden en mimosa's nodig om die 'trendy brunchplaats'-sfeer naar je keuken te brengen!

Avondeten

Eggs Benedict met Hollandaisesaus

Brood

Bekroond bananenbrood

Ontbijt

Overnight Oats

Ontbijt

Hoe maak je de beste quiche

Blueberry Scones with icing drizzled on top.

Overgebleven bosbessenscones bewaren

  • Op kamertemperatuur: Bewaar je scones in een luchtdichte trommel. Ze zijn 3 dagen houdbaar. Zet ze gewoon 5 minuten in de oven op 300 graden Fahrenheit voor een snelle, warme en smakelijke traktatie!
  • In de koelkast: Maak je sconedeeg van tevoren, wikkel het in plasticfolie en bewaar het een nacht in de koelkast. Zo heb je 's ochtends deeg klaar om te bakken!

Blueberry Scone with a bite taken out of it.

Meer gemakkelijk gebakken goederen

Er gaat niets boven de smaak en textuur van een vers gebak uit de oven. Deze boterachtige, kruimelige korsten en vochtige broden combineren perfect met zoete, fruitsmaken. Verbeter het ontbijt met deze andere smakelijke recepten die in een handomdraai samenkomen!

Bosbessen Citroen Papaverzaad Muffins

Ontbijt

Bosbessen Citroen Papaverzaad Muffins

Ontbijt

Appel Deens

Desserts

Citroen Framboos Maanzaadbrood

Desserts

Aardbeien Streusel Repen

Bosbessenscones afdrukken

Deze met bosbessen gevulde scones zijn goudbruin gebakken en zijn een zachte, schilferige traktatie die barst van de scherpe en sappige smaak. Besprenkeld met een perfect zoet, zelfgemaakt glazuur, wordt dit overheerlijke gebak je nieuwe favoriete manier om je dag te beginnen!
Cursus Ontbijt
Keuken Amerikaans
Trefwoord bosbessenscones recept, bosbessenscones
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 8 Scones
Calorieën 410kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 kopjes All-purpose Flour
  • ½ kopje kristalsuiker
  • 2 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 3 eetlepels citroenschil
  • ½ kopje ongezouten boter gekoeld
  • ½ kopje zware room gekoeld
  • 1 groot ei groot
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kopje bevroren bosbessen niet ontdooid
  • Suikerkristallen voor topping
  • 1 kopje poedersuiker
  • 2 Eetlepels slagroom
  • ½ theelepel vanille-extract
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 400° en bekleed een bakplaat met bakpapier. Opzij zetten.
  • In een grote kom, zwaai de bloem, suiker, bakpoeder, zout en citroenschil samen.
  • Gebruik een kleine rasp om de koude boter bij de droge ingrediënten te raspen. Gebruik je handen om de boter lichtjes door de bloem te mengen. Voeg de bevroren bosbessen toe en schep voorzichtig om.
  • Meng in een middelgrote kom de room, het ei en het vanille-extract. Giet de boter en de droge ingrediënten erover en roer om te combineren. Probeer het deeg zo min mogelijk te bewerken, keer het uit op een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed het tot een bal. Druk plat tot een schijf van 8-9 inch en bestrooi met turbinado of kristalsuiker. Gebruik een scherp mes om in 6-8 gelijke stukken te snijden.
  • Leg de stukken op de voorbereide bakplaat, laat ongeveer 2 centimeter tussen elk. Bak 25-28 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn. Laat minimaal 5-10 minuten afkoelen voordat je het glazuur eroverheen sprenkelt.
  • Klop in een kleine kom de poedersuiker, slagroom en vanille-extract door elkaar. Als het te dik lijkt, voeg dan nog 1 eetlepel zware room toe.

Voeding

Calorieën: 410kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwit: 5g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 12g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 1g | Cholesterol: 79 mg | Natrium: 165 mg | Kalium: 180 mg | Vezel: 2g | Suiker: 29g | Vitamine A: 673IE | Vitamine C: 5 mg | Kalium: 72 mg | IJzer: 2 mg

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo