Bosbessenkoekjes

Bron

Een vlijmscherp chef’s knife bij je keukenmessen stoppen? Voor iedere chef hebben we wel iets zoals dit koksmes. Dit mes houdt prettig vast waardoor snijden soepel en veilig gaat. Dit mes gaat je helpen bij het bereiden van het diner.

Deze bosbessenkoekjes zitten boordevol dikke bosbessen, witte chocolade en pittige citroen voor een onweerstaanbare smaakcombinatie! Helder, sappig en zoet, dit is een recept voor zomerkoekjes dat je niet wilt missen.

Met bosbessen die in het seizoen komen, laat hun geweldige smaak zien met een paar van mijn favoriete recepten! Van scones tot cake, zelfgemaakte siroop, bananenbrood en meer, er zijn zoveel heerlijke manieren om deze ongelooflijke bes te gebruiken. Vind hier mijn volledige lijst met bosbessenrecepten!

4 blueberry cookies stacked on top of each other. Recept voor koekjes met citroen en bosbessen

Ik ben zo opgewonden dat het bosbessenseizoen is. Deze rijke, sappige bes is een van mijn absolute favorieten om mee te bakken in de zomer! En wat is een betere manier om ze te hebben dan verpakt in een boterachtig, goudbruin koekje? Deze heerlijke bosbessenkoekjes zijn ook gevuld met witte chocolade en citroenschil voor een smaakervaring die je smaakpapillen niet zullen vergeten! Het is de perfecte combinatie van rijk, pittig en zoet.

Ik weet zeker dat jullie inmiddels allemaal wel weten dat citroen-bosbes een van mijn favoriete smaakcombinaties is. Het is een match made in heaven! Citroen-bosbessen-cupcakes en cheesecake-repen zijn enkele van mijn favoriete desserts aller tijden om te maken. Tijd om deze geweldige bosbessenkoekjes aan de lijst toe te voegen! Ze zijn helder, zoet en sappig – alles wat je maar kunt wensen van een koekje als de temperaturen oplopen. Laten we gaan bakken!

Alle ingrediënten nodig

Blueberry white chocolate chip cookies gebruiken veel standaard bakingrediënten, waarvan je de meeste in je voorraadkast kunt vinden! Als je net als ik bent en bosbessen inslaat zodra ze in het seizoen komen, is dit een geweldige manier om ze te gebruiken! Vind afmetingen voor elk ingrediënt hieronder in de receptenkaart.

  • Ongezouten Boter: Voegt een rijke smaak toe en maakt je bosbessenkoekjes lekker vochtig. Hoe meer vet je koekjes hebben, hoe zachter en taaier ze zullen zijn!
  • Suiker: Ik heb hier een mengsel van bruine en kristalsuiker gebruikt voor een meer complexe zoetheid.
  • Eieren : nodig om alles samen te binden en je koekjes vorm te geven.
  • Vanille-extract : een beetje vanille helpt je hele partij koekjes op smaak te brengen.
  • Citroenschil : De heldere smaak van citroen gaat zo goed samen met bosbessen!
  • Meel : Ik heb hier bloem voor alle doeleinden gebruikt. Het heeft een laag eiwitgehalte, dus alle gebakken producten die je ermee maakt, zijn lekker zacht.
  • Zuiveringszout en bakpoeder : beide zijn nodig om uw koekjes goed te laten rijzen.
  • Zout : Verbetert de smaak van uw koekjesdeeg.
  • Bosbessen : Kies indien mogelijk voor verse bosbessen! Gedroogde bosbessen werken ook. Ik raad het gebruik van bevroren bosbessen niet aan, omdat het hoge vloeistofgehalte je koekjes drassig maakt.
  • White Chocolate Chips : Witte chocolade voegt de beste romigheid toe aan deze koekjes!

Hoe maak je de beste bosbessenkoekjes?

Eerlijk gezegd zijn bosbessen-witte chocoladekoekjes net zo gemakkelijk te maken als voorverpakte koekjes. Het duurt minder dan 20 minuten van start tot finish, en het resultaat is waanzinnig lekker! Laten we beginnen!

  1. Verwarm de oven voor, bereid koekjes voor: Verwarm de oven voor op 350 ° F en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Opzij zetten.
  2. Meng natte ingrediënten: Gebruik een elektrische mixer in een grote kom om de boter en beide suikers samen te kloppen tot ze licht en luchtig zijn, ongeveer 3 minuten. Voeg de eieren, vanille en citroenschil toe aan het botermengsel en klop tot gecombineerd.
  3. Voeg droge ingrediënten en vullingen toe: Voeg de bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout toe en mix tot gecombineerd. Spatel met de hand de bosbessen en chocoladeschilfers erdoor.
  4. Vorm en bak: Gebruik een koekjeslepel van 1 inch, schep het deeg eruit en laat de koekjesdeegballen op de bakplaten vallen en laat ongeveer 2 inch tussen elk koekje. Bak 7-8 minuten, tot de randen net lichtbruin zijn.
  5. Afkoelen en serveren: Haal uit de oven en laat 2 minuten afkoelen op de bakplaat voordat u deze overbrengt naar een koelrek om af te koelen.

4-photo collage of cookie batter being prepared.

Tips en trucs voor bosbessenkoekjes

Dit zijn een paar eenvoudige manieren om je bosbessen-witte chocoladekoekjes aan te passen en te perfectioneren! Ik weet dat je net zoveel van ze zult houden als ik!

  • Meer vullingen: je kunt niet fout gaan met meer smakelijke vullingen! Voor een steviger koekje, probeer gerolde haver, geschaafde amandelen, gehakte pecannoten of walnoten toe te voegen voor een beetje nootachtige textuur. Geschaafde kokosnoot is ook een geweldige toevoeging, perfect voor de zomer!
  • Switch Berries: Je kunt bosbessen ruilen voor verse aardbeien, frambozen of zelfs kersen voor een lekkere variatie op dit recept! Een gemengde bessenversie van deze koekjes zou ook geweldig zijn!
  • Underbake: Ik vind het altijd leuk om mijn koekjes uit de oven te trekken als de kernen nog een beetje zacht zijn. Ze blijven nog een paar minuten garen op het koelrek. Zo bak je ze niet te lang en worden ze elke keer weer zacht en taai!

Top-down view of 5 cookies on a cooling rack.

Overgebleven bosbessenkoekjes bewaren

Nu je een partij van deze overheerlijke koekjes voor jezelf hebt gemaakt, kun je de restjes als volgt bewaren! Als je die hebt, tenminste. Het is moeilijk om er één te stoppen met alle geweldige smaken die in elke hap zitten!

  • Bij kamertemperatuur: Je bosbessenkoekjes zijn tot 1 week houdbaar in een luchtdichte trommel.

Opmerking: voor dat net gebakken effect, stop je je overgebleven koekjes 10-15 seconden in de magnetron of tot ze warm en kleverig zijn!

Closeup of a blueberry white chocolate cookie, broken in half.

Meer heerlijke bosbessendesserts

Als je op mij lijkt, als je eenmaal van deze bosbessenkoekjes hebt geproefd, wil je alle bosbessendesserts. Hier zijn nog een paar van mijn favorieten! Gebak en gebak zijn naar mijn mening de beste manier om deze bes te laten zien. Gouden, boterachtige cake en rijke, dikke bosbessen zijn een match made in heaven.

Desserts

Bosbessengesp

Ontbijt

Bosbessen Havermout Muffins

Ontbijt

Ongelooflijke Bosbessen Karnemelk Ontbijtcake

Desserts

Bosbessenroomkaaskoekjes met citroenglazuur

Bosbessenkoekjes afdrukken

Deze bosbessenkoekjes zitten boordevol dikke bosbessen, witte chocolade en pittige citroen voor een onweerstaanbare smaakcombinatie! Helder, sappig en zoet, dit is een recept voor zomerkoekjes dat je niet wilt missen.
Natuurlijk Dessert
Trefwoord bosbessenkoekjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 8 minuten
Totale tijd 18 minuten
Porties 24 Koekjes
Calorieën 234kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 1 kop ongezouten boter verzacht
  • ¾ Kopje bruine suiker
  • 1 kop kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 theelepels citroenschil
  • 3 ½ kopjes meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ Theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 ½ kopje verse bosbessen
  • ¾ Kopje Witte Chocolade Chips
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350° en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Opzij zetten.
  • Klop in een grote kom de boter en beide suikers licht en luchtig, ongeveer 3 minuten. Voeg de eieren, vanille en citroenschil toe en klop tot gecombineerd.
  • Voeg de bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout toe en mix tot een geheel. Roer met de hand de bosbessen en chocoladeschilfers erdoor.
  • Gebruik een koekjeslepel van 1 inch om het deeg uit te scheppen en op de bakplaten te laten vallen met ongeveer 2 inch tussen elk koekje. Bak 7-8 minuten, tot de randen net lichtbruin zijn.
  • Haal uit de oven en laat 2 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een afkoelrek legt om af te koelen.

Voeding

Calorieën: 234kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwit: 3g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Transvet: 1g | Cholesterol: 35 mg | Natrium: 156 mg | Kalium: 69 mg | Vezel: 1g | Suiker: 19g | Vitamine A: 263IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 29 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo