Bosbessen Bananenbrood

Bron

Is jouw damascus keukenmes aan vervanging toe? Deze en nog vele andere keukenmessen kan je bij ons vinden. Een gloednieuw scherp keukenmes staat garant voor vernieuwde energie en inspiratie bij het koken. Probleemloos door het brood en dat met een enkele snijbeweging. Daarna grondig onder de keukenkraan schoonmaken en aan de magneetstrip ophangen. Maak je mes eerst schoon, dit doe je onder de kraan, in de wasmachine gaat het handvat kapot.

Dit basisrecept voor bosbessenbananenbrood heeft de perfecte combinatie van bananen en verse bosbessen. Het is zo sappig, heerlijk en super simpel om te maken!

Bananenbrood is het lekkerst. Ik vind het geweldig dat het zowel als ontbijt als als dessert werkt! Als je meer warm, heerlijk bananenbrood in je leven nodig hebt, probeer dan mijn aardbeien- , kaneelroomkaas- en bekroonde bananenbroodrecepten! U zult er geen spijt van krijgen!

3 slices cut from a loaf of banana bread.

Snel en gemakkelijk recept voor bosbessen-bananenbrood

Dit bericht gaat uit naar al mijn liefhebbers van zoet brood die er zijn! Ik ben altijd zo blij als we bananenbrood in huis hebben. Het is zo moeilijk om af te zien van het eten van het hele brood in één keer. Ik vind het altijd leuk om er een beetje honingboter op te doen voor een echt goddelijke traktatie. Maar eerlijk gezegd, de smaak van dit bosbessenbananenbrood is zo goed dat je er zelfs geen boter bovenop nodig hebt! Het is zo vochtig, zoet en smaakvol van zichzelf. Het begint met mijn favoriete recept voor bananenbrood . Dan voegen we wat sappige bosbessen toe! Bosbessen en bananen vormen de perfecte combinatie.

En die combinatie smaakt nog lekkerder omringd door warm, vochtig brood! Dit bananenbrood is zo boterachtig, rijk en verkruimelt perfect bij elke hap. En de toevoeging van bosbessen maakt elke hap smaakvol en sappig! Dit is een van mijn favoriete soorten brood om cadeau te doen aan vrienden en familie. Het krijgt complimenten waar het ook gaat! (En over het geven van geschenken gesproken, muffins en repen met bananenbrood zijn ook snel en lekker!) Het is tijd om te profiteren van het einde van het bosbessenseizoen en zelfgebakken brood te maken. Je zult gek worden van het warme, verrukkelijke resultaat!

Ingrediënten voor Bosbessen Bananenbrood

Bananen en bosbessen zijn echt alles wat je hier nodig hebt! Dit recept gebruikt zoveel basisingrediënten; geen boodschappenreis nodig! Het is perfect voor als ik overrijpe bananen bij de hand heb en mijn zoetekauw toeslaat. Alle maten vind je hieronder!

  • Boter: Je kunt hier gezouten of ongezouten boter gebruiken. Zorg ervoor dat het zacht is, zodat je beslag soepel door elkaar mengt!
  • Kristalsuiker : kristalsuiker geeft je bananenbrood zijn perfecte zoetheid. Het smelt ook naar beneden om een gladde textuur te creëren tijdens het bakken.
  • Eieren : Noodzakelijk voor vocht en om ingrediënten aan elkaar te binden.
  • Bananen: Dit is de perfecte gelegenheid om rijpe of zelfs overrijpe bananen te gebruiken! Hoe zachter hoe beter.
  • Meel : Meel wordt gebruikt om je bosbessen in te gooien. Het zorgt ervoor dat ze niet in je brood zinken.
  • Zuiveringszout : Zuiveringszout houdt je brood licht en luchtig.
  • Zout: Om de algehele smaak te verbeteren, is zout een must!
  • Bosbessen : Verse bosbessen werken hier het beste, maar kunnen duur of moeilijk te vinden zijn als ze niet in het seizoen zijn. Voel je vrij om bevroren bosbessen te vervangen!

Hoe maak je het beste bosbessen-bananenbrood?

Het maken van dit heerlijke brood is zo eenvoudig als maar kan. Het is het soort recept waar zowel beginnende als gevorderde bakkers van kunnen genieten! Met hoe waanzinnig goed het is, kom je terug voor meer!

  1. Verwarm Oven, Prep Pan: Verwarm om te beginnen de oven voor op 375 graden Fahrenheit. Spuit twee 9×5 broodvormen in met anti-aanbakspray. Opzij zetten.
  2. Meng boter en suiker : in een grote kom, met behulp van een elektrische of staande mixer met paddle-opzetstuk, roomboter en suiker samen tot licht en luchtig.
  3. Voeg bananen toe aan het suikermengsel : Klop de eieren in een kleine kom met een vork. Voeg vervolgens de eieren toe aan het suikermengsel en klop tot ze gecombineerd zijn. Voeg geprakte bananen toe en mix tot gecombineerd.
  4. Zeef en meng droge ingrediënten : Zeef alle droge ingrediënten: bloem, bakpoeder en zout. Voeg langzaam gezeefde droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel en meng tot de bloem net is gecombineerd. NIET OVERMIXEN! Vouw de met bloem bedekte bosbessen erdoor.
  5. Giet in pannen : Giet beslag in voorbereide broodpannen en bak op 375 graden Fahrenheit gedurende 15 minuten. Zet het vuur lager tot 350 graden en bak nog 30 minuten. Je brood is gaar als de randen lichtbruin zijn of als een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen voordat u het uit de broodpannen haalt.

Process shots of making bread dough and tossing blueberries in flour.

Tips voor het maken van het best mogelijke bananenbrood

Gebruik deze tips en trucs om ervoor te zorgen dat je bosbessenbananenbrood het gesprek van de dag is! Ze zijn supergemakkelijk en kunnen je helpen om elke keer het beste resultaat te krijgen. Je zult dol zijn op de smaken die je creëert!

  • Gebruik Rijpe Bananen : Als de schil van je bananen bruin is geworden, gooi ze dan niet weg! Overrijpe bananen zijn perfect voor het bakken van brood. Hoe langer bananen moeten rijpen, hoe zoeter ze worden. Ze hebben ook een zachtere textuur die perfect is voor het maken van een soepel deeg.
  • Bananen niet rijp genoeg : Aan de andere kant, als je bananen te groen zijn, is er een methode om ze zachter te maken. Je kunt ze 15-20 minuten bakken op 300 graden Fahrenheit. Eenmaal afgekoeld moet de binnenkant lekker zacht zijn!
  • Smaken en toppings : in dit recept kunt u creatief zijn met uw smaakcombinaties. Andere bessen zoals frambozen en bramen zijn absoluut goddelijk! Citrusachtige dingen zoals sinaasappelschil, citroenschil of zelfs citroengestremde melk gaan perfect samen met de zachte, fruitige smaak van bosbes. Het toevoegen van een glazuur of glazuur, besprenkelde zelfgemaakte karamel of gehakte noten kan ook de smaak van uw bananenbrood verbeteren.
  • Niet te lang mixen : Als u uw beslag te lang mengt, kan gluten ontstaan. Hierdoor wordt je brood te dik tijdens het bakken.
  • Meel meten : Dit is een van de meest voorkomende fouten bij het maken van gebakken goederen. Als je te veel bloem toevoegt, wordt je brood hard en droog.
  • Laat volledig afkoelen : Zorg ervoor dat u uw brood volledig laat afkoelen voordat u het aansnijdt. Het bananenmengsel heeft tijd nodig om op te stijven! Ik wacht graag minstens 15 minuten voordat ik het aansnijd.

A loaf of blueberry banana bread.

Overgebleven bosbessen-bananenbrood bewaren

Als je nog wat van dit brood hebt, ben ik trots. Bij mij thuis duurt het nooit lang! Hier zijn enkele tips om het zo lang mogelijk vers te houden.

  • Op kamertemperatuur: Als u uw brood in de koelkast bewaart, droogt het uit, dus bewaren op kamertemperatuur is het beste! Zorg ervoor dat het stevig is ingepakt in plasticfolie. Het blijft 3-4 dagen goed.
  • In de vriezer: Dit brood vriest heel goed in! Wanneer het stevig in plasticfolie is verpakt, is het maximaal 3 maanden houdbaar. Ontdooi het brood een nacht in de koelkast voor het opdienen. Je kunt een plakje 30 seconden in de magnetron doen voor dat versgebakken effect.
Closeup of blueberry banana bread slices.
Meer geweldige bosbessendesserts

Je hebt het geprobeerd in bananenbrood, kijk nu hoe deze veelzijdige bes zoveel andere soorten desserts verbetert! Je zult dol zijn op de rijke bosbessensmaak die uitgaat van elk van deze gemakkelijke, heerlijke recepten. Elke hap is een absolute hemel!

Ontbijt

Bosbessen Scones

Desserts

Bosbessenkruimeltaart

Amerikaans

Hoe maak je een fruitgalette?

Desserts

Citroen Bosbessen Poke Cake

Een lezersrecensie

“Ik heb net TWEE stukjes gegeten. Het is GEWELDIG geworden!!!!! Bedankt voor dit heerlijke recept. Ik deed alles hetzelfde behalve een theelepel vanille en kaneel toegevoegd. Maakte het in één broodbrood. Nog ongeveer twintig minuten gekookt. Ook extra bramen toegevoegd. Ik zal dit recept voor altijd gebruiken. Yum.”
Lisa

Bosbessen Bananenbrood afdrukken

Dit vochtige en heerlijke Blueberry-bananenbrood heeft de perfecte combinatie van bananen en verse bosbessen die supereenvoudig te maken is!
Cursus Ontbijt, Dessert, Snack
Keuken Amerikaans
Trefwoord bosbessen bananenbrood
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 12 sneetjes
Calorieën 153kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1/2 kop verzacht (1 stokboter)
  • 1 kopje kristalsuiker
  • 2 grote eieren losgeklopt
  • 3 rijpe bananen gepureerd
  • 2 kopjes bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 1/2 kopjes verse bosbessen gegooid in 1 eetlepel bloem
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 375F graden. Spuit twee 9×5 broodvormen in met anti-aanbakspray. Opzij zetten.
  • In een grote kom, met behulp van een elektrische of staande mixer met peddelbevestiging roomboter en suiker samen tot licht en luchtig.
  • Klop in een kleine kom de eieren los met een vork. Voeg eieren toe aan het suikermengsel en klop tot gecombineerd. Voeg geprakte bananen toe en mix tot gecombineerd.
  • Zeef alle droge ingrediënten: bloem, bakpoeder en zout. Voeg langzaam gezeefde droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel en meng tot de bloem net is gecombineerd. NIET OVERMIXEN! Vouw de met bloem bedekte bosbessen erdoor.
  • Giet beslag in voorbereide broodvormen en bak op 375F gedurende 15 minuten. VERLAAG het vuur tot 350F en bak nog eens 30 minuten tot de randen lichtbruin zijn of tot ze er schoon uitkomen. Laat volledig afkoelen voordat u het uit de broodpannen haalt.
Opmerkingen:

Bijgewerkt op 22 september 2021Oorspronkelijk geplaatst op 15 april 2016

Voeding

Calorieën: 153kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 2g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 29 mg | Natrium: 160 mg | Kalium: 91 mg | Vezel: 1g | Suiker: 13g | Vitamine A: 183IE | Vitamine C: 3 mg | Calcium: 7 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo