Beste kip teriyaki ooit

Bron

Het fileermes is een keukenmes met een aanzienlijk flexibel lemmet om zo dicht als mogelijk langs graat te snijden. De scherpte is aanzienlijk, allemaal bij elkaar genomen zorgt het fileermes voor het minste product verlies.
Koop deze of 1 van onze andere fileermessen, het wordt goed verpakt verzonden voor veilige aflevering.

Deze kip teriyaki zal de beste zijn die je ooit hebt gemaakt! De malse, sappige kip is bedekt met de meest verbazingwekkend smakende saus. Als je dit eenmaal hebt gegeten, wordt het je nieuwe favoriet!

Deze kip teriyaki is het beste voorgerecht voor elke maaltijd! Serveer dit met wat gemakkelijke gebakken rijst, wat heerlijke groente lo mein, en deze geweldige loempia's!

A pan of teriyaki chicken being stirred with a wooden spoon. Recept voor kip teriyaki

Geloof me als ik je vertel dat dit recept met kip teriyaki het beste is. Serieus, ik hou zoveel van Aziatisch eten en heb talloze verschillende recepten geprobeerd. Deze spant de kroon. Bovendien is het eenvoudig. Recepten hoeven niet ingewikkeld te zijn om lekker te zijn! Deze teriyaki-kip is gesmoord met de beste teriyaki-saus die er is, en de kip neemt het op, waardoor het echt smaakvol wordt.

Ik ben dol op kipteriyaki, gekookt en gegeten met rijst en broccoli, maar het mooie van deze kip is dat je hem met heel veel verschillende kanten kunt serveren en hij zal elke keer weer goed smaken. De smaakcombinatie in de saus is gemaakt met gember, sojasaus en knoflook, en het aroma in de keuken maakt me elke keer zo hongerig. Dit recept is eenvoudig en makkelijk en smaakt alsof het rechtstreeks uit een restaurant komt.

Ingrediënten om zelf kip teriyaki te maken

Dit recept is eenvoudig en gemakkelijk te maken vanuit het comfort van je eigen huis. U hoeft niet meer uit eten te gaan om kip zo lekker te krijgen. Nu kun je het voor jezelf maken wanneer je maar wilt! Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

  • Kip: je kunt voor dit recept kippendijen of -borsten gebruiken. Welk type je ook kiest, het zal geweldig werken.
  • Zout en peper: gebruik deze naar wens om de kip op smaak te brengen.
  • Olijfolie: U gebruikt de olijfolie om de kip in te koken voordat u de saus toevoegt,
  • Sojasaus: Ik gebruik graag natriumarme sojasaus om dit een beetje gezonder te maken.
  • Bruine suiker: U kunt lichte of donkerbruine suiker gebruiken.
  • Appelciderazijn: je kunt rijstazijn in een mum van tijd gebruiken!
  • Knoflookteen: Als je geen vers teentje knoflook bij de hand hebt, kun je in plaats daarvan gehakte knoflook gebruiken. ½ theelepel staat gelijk aan ongeveer 1 teentje knoflook.
  • Sesamolie: dit is essentieel voor het gebruik in een teriyakisaus! Mijn favoriet om te gebruiken is deze sesamolie.
  • Vers geraspte gember: wanneer u verse ingrediënten gebruikt, is de smaak krachtiger.
  • Water en maizena: dit wordt gebruikt om de saus te verdikken.
  • Sesamzaadjes en groene uien: deze worden gebruikt om de bovenkant van je kip te garneren!

Hoe maak je kip teriyaki

Dit recept is snel en makkelijk! Je maakt het in een mum van tijd op en hebt een heerlijke maaltijd op tafel waar je hele gezin gek van zal worden! Het zal snel van je tafel vliegen. Als ik jou was zou ik het recept verdubbelen.

  1. Kip koken: Snijd de kip in stukjes van 2,5 cm en zout en peper. Verhit olijfolie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kip toe. Kook tot het niet meer roze is en verwijder en zet opzij op een bord.
  2. Klop: Meng in een kleine kom de sojasaus, bruine suiker, appelciderazijn, knoflook, sesamolie en gember. Klop vervolgens in een aparte kleine kom het water en de maizena tot een brij. Voeg de maizena toe aan het sausmengsel en roer.
  3. Saus dikker maken: Voeg de saus toe aan de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en klop tot het begint in te dikken.
  4. Gooi de kip met saus : voeg de kip terug in de pan en roer tot ze bedekt en verwarmd is. Garneer met gehakte groene uien en sesamzaadjes. Serveer eventueel over rijst.

4 pictures showing how to whisk the sauce, add it to the chicken and cook it together in a pan.

Is kip teriyaki gezond?

Teriyaki-kip is een uitstekende vorm van eiwit, maar kan ook veel natrium bevatten. Om dat tegen te gaan, gebruik ik graag natriumarme sojasaus in dit recept om de natriuminname te verlagen! Het is gemakkelijk om te doen en het heeft geen enkele invloed op de smaak. Teriyaki-kip is absoluut een gezondere keuze dan sommige van de gefrituurde gerechten die op de menukaarten van Aziatische restaurants staan.

A bowl of rice topped with broccoli and teriyaki chicken.

Nuttige suggesties

Er zijn een paar dingen die je kunt doen met dit teriyaki-kiprecept om het perfect te maken voor jou en je gezin! Hier zijn enkele tips om u te helpen.

  • Hoe u uw kip snijdt: Om ervoor te zorgen dat al uw kip tegelijkertijd gaart, is het belangrijk ervoor te zorgen dat u alle stukken snijdt zodat ze even groot zijn. Dan zullen ze gelijkmatig garen.
  • Smaak: Als je van een zouter smaak houdt, voeg dan wat meer sojasaus toe. Wil je minder zout, dan kun je een deel van de sojasaus vervangen door water.
  • Serveer het met rijst: Als je deze teriyaki-kip over wat rijst wilt serveren, raad ik aan om het te serveren met witte rijst of bruine rijst. Maar als je deze maaltijd nog gezonder wilt maken dan kun je hem serveren met Bloemkool Gebakken Rijst en hij smaakt zo heerlijk!

A close up of a teriyaki chicken bowl with a fork in a piece of chicken.

Restjes bewaren

Deze kip teriyaki maakt fantastische restjes. De saus trekt echt in de kip, waardoor hij de volgende dag nog lekkerder wordt!

  • Bewaren in de koelkast: Zodra uw kip is afgekoeld, kunt u deze in een luchtdichte container plaatsen en in uw koelkast bewaren. Het zal ongeveer 3 dagen duren.
  • Opwarmen: Als u klaar bent om uw kip opnieuw op te warmen, kunt u deze op middelhoog vuur op uw fornuis koken tot hij door en door is opgewarmd. Als het nodig is, kun je meer teriyakisaus maken en deze toevoegen!
Meer Aziatische recepten om te proberen

Als je van deze kip teriyaki hield, staat je een echte traktatie te wachten, want ik heb nog veel meer heerlijke Aziatische recepten voor je om te proberen! Ze variëren van kip tot garnalen tot voorgerechten en zelfs sommige beter dan rijstrecepten om mee te nemen! Deze zijn zo goed dat je nooit meer een afhaalmaaltijd nodig hebt!

Avondeten

Aziatische Kalkoensla Wraps

Bijgerechten

Beter dan Afhaalgarnalen Gebakken Rijst

Bijgerechten

Airfryer Roomkaas Wontons

Avondeten

Slow Cooker Cashew Kip

Beste kip teriyaki ooit afdrukken

Deze kip teriyaki zal de beste zijn die je ooit hebt gemaakt! De malse, sappige kip is bedekt met de meest verbazingwekkend smakende saus. Als je dit eenmaal hebt gegeten, wordt het je nieuwe favoriet!
Cursus Diner
Cuisine Aziatisch, Aziatisch-Amerikaans
Trefwoord kip teriyaki
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 491kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 1,5 pond kippendijen of borsten
  • zout en peper
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 1/2 kop natriumarme sojasaus
  • 1/4 kop bruine suiker
  • 1 Eetlepel Appel Cider Azijn
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1/2 theelepel vers geraspte gember
  • 1/4 kopje water
  • 1 Eetlepel Maïszetmeel
  • Sesamzaadjes en groene uien voor garnering
instructies:

  • Snijd de kip in stukken van een centimeter en zout en peper. Verhit olijfolie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kip toe. Kook tot het niet meer roze is en verwijder en zet opzij op een bord.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus, bruine suiker, appelciderazijn, knoflook, sesamolie en gember. Klop in een aparte kleine kom het water en de maizena tot een brij. Voeg de maizena toe aan het sausmengsel en roer.
  • Voeg de saus toe aan de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en klop tot het begint in te dikken.
  • Voeg de kip weer toe aan de pan en schep om tot ze bedekt en verwarmd is. Garneer met gehakte groene uien en sesamzaadjes. Serveer eventueel over rijst.

Voeding

Calorieën: 491kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 29g | Vet: 33g | Verzadigd vet: 8g | Meervoudig onverzadigd vet: 7g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 15g | Transvet: 1g | Cholesterol: 167 mg | Natrium: 1199 mg | Kalium: 430 mg | Vezel: 1g | Suiker: 14g | Vitamine A: 133IU | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 33 mg | IJzer: 2 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo