
Bang Bang Shrimp is serieus verslavend, gemaakt zonder karnemelk en volledig glutenvrij, paleo en Whole30-vriendelijk! Geniet van de krokant gebakken garnalen besprenkeld met romige, pittige bang bang saus als aperitief, in taco's of met pasta.
Wist je dat het slechts 15 minuten en een handvol ingrediënten kost om het beste voorgerecht ooit te maken? Het is ongelooflijk hoe lekker deze Bang Bang Shrimp werkelijk is, maar het is waar; deze krokante, knapperige en licht pittige snack heb je in een mum van tijd onder de knie!
Bang bang garnalen worden gemaakt met gehavende en gefrituurde garnalen en een subtiel zoete en pittige bang bang saus. Gemaakt met een handvol ingrediënten, de saus is de echte ster in dit recept en kan op meer dan één manier worden genoten. Gebruik het als dip voor kippenvleugels , besprenkel het over taco's of gebruik het als dressing voor tacosalades .
Honger naar meer heerlijke garnaalgerechten? Dan moet je mijn honingknoflookgarnalenroerbak en magere garnalen Alfredo Bake eens proberen.
Functies van het recept
- Het recept is gemaakt zonder paneermeel en is van nature glutenvrij, waardoor het het perfecte feesthapje is.
- Gemaakt zonder karnemelk om dit recept licht en gezond te houden.
- Een beetje pittig, heerlijk hartig, en rondom onweerstaanbaar!
- Verwissel de garnalen voor bloemkool om het recept vegetarisch te maken.
Ingrediënt notities:
- Garnalen – Gefrituurde garnaal is de meest populaire combinatie met bang bang-saus, omdat het is hoe het originele recept werd geserveerd. Je kunt het gemakkelijk vervangen door kip, bloemkool, zalm, broccoli of wat je maar wilt frituren.
- Ei – Om het tapiocameel aan de garnalen te laten kleven.
- Tapiocameel – Ook bekend als tapiocazetmeel. Maïszetmeel werkt net zo goed.
- Bang bang-saus – Mijn kijk op bang bang-saus is een beetje meer gelaagd en gezondheidsbewuster dan de originele mix van mayonaise, zoete chilisaus en sriracha. In plaats daarvan heb ik het gemaakt met zelfgemaakte avocado- oliemayonaise, sriracha, ketchup, knoflookpoeder en kokosnootaminos voor extra smaak.
Stapsgewijze instructies
Stap 1: Bereid de coating en olie voor. Plaats het ei in een ondiepe kom en het tapiocameel in een andere. Verhit je olie in een pan op middelhoog vuur gedurende 2 minuten.
Stap 2: Bedek de garnalen. Doop wat van je garnalen in het ei en doe het dan over in de kom met het tapiocazetmeel. Gooi om te coaten en herhaal met de rest van de garnalen.
Stap 3: Bak de garnalen. Leg vervolgens de gecoate garnalen in de hete olie en bak ze 2 minuten per kant. Zodra ze goudbruin en krokant zijn, breng je de gefrituurde garnalen over naar een met keukenpapier beklede plaat om uit te lekken.
Stap 4: Maak de bang bang saus. Klop de avocado-mayo, sriracha, ketchup, coconut aminos, knoflookpoeder en zout samen in een kom.
Stap 5: Dress in saus en serveer. Gooi ten slotte de gefrituurde garnalen in de saus om ze volledig te bedekken, serveer ze apart als dipsaus, of sprenkel de saus over de garnalen op een serveerschaal. Serveer en geniet!
Tips en veelgestelde vragen
- Wil je je mayo-spel verbeteren? Klop deze avocado-mayonaise op in plaats van in de winkel te kopen.
- Wil je geen tapiocameel gebruiken? Gebruik in plaats daarvan arrowroot!
- Vervang de mayonaise door Griekse yoghurt om de bang bang saus echt op te fleuren.
- Bang bang-saus is zo lekker op zichzelf. Gebruik het overal waar je sriracha mayo of chipotle aioli zou gebruiken, zoals als dipsaus met kippenvleugels of tenders en aardappelpartjes , besprenkeld over vistaco's , geborsteld op kipkabobs, of als dressing voor deze bahn mi bowl .
Wat is bang bang garnalen?
Het originele bang bang-garnalenrecept (ook bekend als dynamietgarnalen) kwam van het Bonefish Grill-restaurant. Het is een knapperig gefrituurd voorgerecht, meestal gemaakt met gefrituurde garnalen besprenkeld met romige en pittige bang bang-saus.
Waar wordt bang bang saus van gemaakt?
Traditioneel wordt bang bang-saus gemaakt van 3 ingrediënten: mayonaise, Thaise zoete chilisaus en sriracha. Mijn copycat-versie is gemaakt met avocado-olie, sriracha, ketchup, coconut aminos, zout en knoflookpoeder.
Kun je de garnalen ook aan de lucht bakken?
Zeker wel! Zodra de garnalen gecoat zijn, legt u ze in een gelijkmatige laag (niet aanraken) in het mandje van de heteluchtfriteuse (werk indien nodig in porties). Kook 5 minuten op 400ºF, draai dan om en kook nog 5 minuten.
Hoe serveer je bang bang garnalen?
Bang bang-garnalen zijn heerlijk op zichzelf als een krokant aperitiefje of je kunt een beetje creatiever worden! Leg de gekookte garnalen en saus in taco's of slawraps, beleg de garnalen op romige pasta of salade , of in rijstkommen of burrito-kommen .
Opslag
Bang bang-garnalen zijn het lekkerst als je ze meteen serveert, zodat je de knapperigheid niet verliest. Als je toch restjes overhoudt, kun je deze apart van de saus bewaren om er later van te genieten:
- Koelkast : Wikkel de gebakken garnalen in folie en bewaar ze 1 à 2 dagen in een luchtdichte trommel. Bewaar de bang bang saus in een luchtdichte trommel in de koelkast voor ongeveer 1 week.
- Opwarmen: Opwarmen gebakken garnalen in de lucht friteuse of koekenpan op matig vuur de knapperigheid te behouden.
Meer krokante hapjes en snacks
- Gebakken Tomaten Met Mais Salsa
- Airfryer Sint-jakobsschelpen
- Courgette Maïs Beignets
Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

Afdrukken Bang Bang Garnalen (Paleo, Whole30)
- 1 pond garnalen groot; ontdooid, geschild en ontdarmd
- 1 ei geklopt
- 3/4 kop tapiocameel
- 1/3 kopje avocado-olie plus meer indien nodig
- 1/3 kopje mayonaise
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel sriracha
- 1 theelepel kokos aminos
- 1/8 theelepel knoflookpoeder
- snufje zout
-
Plaats het losgeklopte ei in een ondiepe kom en giet het tapiocameel in een aparte ondiepe kom.
-
Giet de olie in een kleine steelpan en verwarm deze dan op middelhoog vuur; laat het 2 minuten opwarmen.
-
Dompel ondertussen 1/3 van de garnalen in het ei en dan direct in het tapiocameel, zorg ervoor dat het volledig bedekt is.
-
Leg de garnalen in de olie en bak ze 2 minuten per kant. Breng het vervolgens over naar een met keukenpapier beklede plaat of een koelrek. Herhaal dit proces totdat alle garnalen gebakken zijn.
-
Maak als laatste de saus: klop alle sausingrediënten tot een gladde massa. Je kunt de garnalen helemaal in de saus dopen, of de saus als smaakmaker gebruiken en de garnalen erin dopen. Genieten van!
Voeding
Het bericht Bang Bang Shrimp (Paleo, Whole30) verscheen eerst op The Almond Eater .