Aval Murukku-recept

Bron

Een gloednieuw keukenmes bestellen? Voor iedere kok is een vlijmscherp mes het eerste benodigde. Perfect gebalanceerd en uiteraard uiterst scherp. Als je dit koksmes besteld heeft je messenset een professionele uitbreiding erbij.

Aval murukku recept | Instant poha chakli – Eenvoudig en smakelijk murukku-recept met poha | aval | rijstvlokken. Aval murukku voor Krishna jayanthi | diwali, recept met volledige video en stapsgewijze instructies.

Naast Uppu seedai en vella seedai maken we Murukku voor Krishna Jayanthi | Janmashtami | Gokulashtami. Ik heb veel soorten murukku gepost. Aval murukku Ik wil het de afgelopen 2 jaar proberen, maar uiteindelijk heb ik het deze keer geprobeerd. Ik heb het recept uit Chitra's voedselboek aangepast. De murukku bleek erg knapperig en we hebben er allemaal erg van genoten.

Murukku is een zeer populaire snack, we maken ze voor Diwali, Janmashtami en vaak ook voor theetijdsnacks. Tijdens onze kindertijd maakt mijn grootmoeder Thenkuzhal, mullu murukku, lint pakoda, seedai thuis en houdt altijd de een of de ander op voorraad. We hebben nooit het concept gehad om van buitenaf te kopen.

Komend naar deze Aval murukku, voeg aval | . toe poha en pottukadalai, maakt de murukku erg knapperig.

Waarom Murukku murukku moeilijk is

Als er geen boter of hete olie aan het deeg wordt toegevoegd, wordt de murukku hard.

Waarom is murukku niet knapperig?

Als het wordt gebakken in olie op lage temperatuur of er vroeg uit wordt gehaald, voordat het oliegeluid afneemt, zal Murukku niet knapperig zijn.

Waarom breekt murukku in olie?

Als het murukku-deeg te strak is, zal de murukku de vorm niet behouden. Ook als het rijstmeel grof is, zal het zijn vorm niet behouden.

Bekijk ook andere interessante murukku-recepten

  • Thengai paal murukku
  • Kokoslint pakoda
  • Mullu murukku
  • Ellu Murukku
  • Ulundu murukku

Aval murukku recept

Aval Murukku

Aval Murukku-recept afdrukken

Gemakkelijk en direct poha murukku | chakli
Cursus Diwali-recepten, Festivalrecepten,, tiffin,
Indiase keuken
Trefwoord Diwali-recepten, Festivalrecepten, Janmashtami-recepten, theetijdsnacks
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 14 murukku
Auteur Jeyashri Suresh
Ingrediënten

  • 1 kopje Rijstmeel winkel gekocht
  • ½ kopje aval | poha | rijstvlokken
  • ¼ kopje pottukadalai | gram dal | chutney dal
  • 1 el zachte boter
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 2 snuifjes asafoetida
  • Zout indien nodig
  • Water om het deeg te kneden
  • Olie om te frituren
instructies:

  • Voeg in een mixiepotje de aval | poha en pottukadalai. Ik heb dunne poha gebruikt, je kunt elke variëteit gebruiken.
  • Poha of pottukadalai hoeft niet te worden geroosterd.
  • Maal dit tot een fijn poeder.
  • Zeef dit goed.
  • Voeg in een kom dit gezeefde poeder en rijstmeel toe.
  • Voeg de zachte boter, sesamzaadjes en zout toe.
  • Meng goed met je handen.
  • Voeg water toe en maak een zacht, niet plakkerig deeg.
  • Ik gebruikte thenkuzhal achu.
  • Neem een deel van het deeg en doe dit in de murukku-pers.
  • Houd de rest van het deeg altijd afgedekt.
  • Verhit olie en zodra het heet wordt, breng de temperatuur naar medium.
  • Knijp de murukku direct in de olie of knijp hem in een ingevette pollepel en breng deze voorzichtig over in de olie.
  • Zet de pan niet te vol.
  • Draai de murukku om en kook goed.
  • Zodra het oliegeluid afneemt, haalt u dit uit de olie.
  • Leg deze op een keukenhanddoek.
  • Herhaal dit voor de rest van het deeg.
  • Bewaar aval murukku in een luchtdichte verpakking.
Video

Opmerkingen:

1. In plaats van pottukadalai kun je ook besanmeel gebruiken | ook kadalaimaavu.2. Je kunt ook komijnzaad toevoegen aan deze aval murukku.3. Deze aval murukku | poha chakli blijft 10 dagen goed in een luchtdichte verpakking.
  • Voeg in een mixiepotje de aval | poha en pottukadalai. Ik heb dunne poha gebruikt, je kunt elke variëteit gebruiken.
  • Het is niet nodig om poha of pottukadalai te roosteren.

  • Maal dit tot een fijn poeder.

  • Zeef dit goed.

  • Voeg in een kom dit gezeefde poeder en rijstmeel toe.
  • Voeg de zachte boter, sesamzaadjes en zout toe.

  • Meng goed met je handen.
  • Voeg water toe en maak een zacht, niet plakkerig deeg.

  • Ik gebruikte thenkuzhal achu.

  • Neem een deel van het deeg en doe dit in de murukku-pers.
  • Houd de rest van het deeg altijd afgedekt.
  • Verhit olie en zodra het heet wordt, breng de temperatuur naar medium.
  • Knijp de murukku direct in de olie of knijp hem in een ingevette pollepel en breng deze voorzichtig over in de olie.
  • Zet de pan niet te vol.

  • Draai de murukku om en kook goed.
  • Zodra het oliegeluid afneemt, haalt u dit uit de olie.
  • Leg deze op een keukenhanddoek.
  • Herhaal dit voor de rest van het deeg.

  • Bewaar aval murukku in een luchtdichte verpakking.

Poha chakli

Het bericht Aval Murukku recept verscheen eerst op Jeyashri's Kitchen .

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo