Appeltaart

Bron

Een uiterst scherp chef’s knife bij je keukenmessen stoppen? Voor iedere kok hebben we wel iets zoals dit koksmes. Dit koksmes houdt makkelijk vast waardoor snijden soepel en veilig gaat. Dit koksmes gaat je helpen bij het bereiden van het diner.

Geladen met verse appels en perfect goudbruin gebakken, deze prachtige appeltaart is het gebak van de zomer! Een combinatie van boterachtig, nootachtig en scherp, het smaakt net zo goed als het eruit ziet!

Er gaat niets boven zelfgemaakte taarten en taarten. De smaak van een kruimelige korst en vers fruit is onweerstaanbaar! Mijn aardbeientaart , citroentaart en aardbeien-rabarbertaart zijn mooiere en heerlijke gebakjes vol zomerfruit!

Taking a slice of apple tart. Heerlijke Franse Appeltaart Recept

Deze ongelooflijke taart gaat de show stelen met zijn perfecte, boterachtige zelfgemaakte korst en met appel gevulde kern. Geborsteld met abrikozenconserven en bestrooid met kaneel en nootmuskaat, barst elke hap van dit geweldige gebak met zoete, scherpe en nootachtige smaak. Hoewel dit lijkt op een appeltaart, smaken de appelvulling en -korst heel anders. Dit recept voor appeltaart maakt gebruik van een techniek die 'macereren' wordt genoemd om fruit zachter te maken in plaats van een dikke appelvulling te maken met maizena, boter en suiker. Om je appels te macereren, week je ze in een suikermengsel tot ze zacht worden. Op deze manier worden ze kneedbaar genoeg om in je korst te schikken. Omdat er geen vulling is, is de eindtextuur van deze taart steviger en knapperiger dan een appeltaart.

Ik persoonlijk hou van de manier waarop deze taart meer smaakt dan een appeltaart. Het is ook mooi! U kunt nette, knapperige plakjes krijgen zonder dat er klodders appelvulling uitlopen. Deze appeltaart is licht en lekker als je hem alleen eet, maar ook a la mode met een bolletje zelfgemaakt ijs erop. Verse slagroom of crème fraîche smaken ook heerlijk als toppings. Ik weet dat je net zoveel van deze taart gaat houden als ik! Het vergt slechts een beetje voorbereiding en het schikken van appelschijfjes om een smakelijk, rijkelijk dessert te creëren. Eerlijk gezegd is het samenstellen van deze taart een van mijn favoriete onderdelen van dit hele proces. Het is zo leuk om iets moois samen te zien komen!

Appeltaart Ingrediënten

Dit heerlijke recept maakt gebruik van veel nietjes in de voorraadkast om je leven een beetje gemakkelijker te maken! Ik weet dat je dol zult zijn op de manier waarop deze eenvoudige ingrediënten samenkomen om iets te creëren dat eruitziet (en smaakt!) alsof het rechtstreeks uit een Franse bakkerij komt! Afmetingen voor elk ingrediënt zijn te vinden in de onderstaande receptenkaart.

Korst

  • Meel : Ik gebruik bloem voor alle doeleinden in dit recept. Vanwege het lage eiwitgehalte heb ik ontdekt dat het ervoor zorgt dat de korst niet te dicht wordt.
  • Kristalsuiker: dit zal zoetheid aan je korst toevoegen en ingrediënten helpen samen te smelten.
  • Zout: ik voeg zout toe aan de korst om de algehele smaak te verbeteren.
  • Boter: Ik gebruik ongezouten boter, koud.
  • Eigeel: Door een eigeel aan je deeg toe te voegen, wordt het gemakkelijker te vormen en krijgt het een perfecte kruimelige textuur wanneer het wordt gebakken.
  • Koud water: Ik voeg zo nodig koud water toe, een eetlepel per keer, totdat mijn deeg de juiste consistentie heeft bereikt.

Vulling

  • Appels: Je kunt hier elke gewenste appel gebruiken. Ik gebruik Granny Smith-appels in dit recept vanwege hun scherpe smaak.
  • Kristalsuiker: dit voegt zoetheid toe en laat je appelschijfjes macereren.
  • Kaneel: Voegt een subtiel kruid toe aan de algehele smaak van de taart.
  • Nootmuskaat: Houtachtig, warm en nootachtig, nootmuskaat voegt een verbazingwekkende aromatische smaak toe aan deze taart. Het combineert heerlijk met kaneel.
  • Vanille-extract: toegevoegd om smaken te versterken. Ik gebruik graag puur vanille-extract voor het beste resultaat.
  • Citroensap: Voor een vleugje zure smaak en helpt voorkomen dat appels bruin worden.
  • Zout: voeg een scheutje toe om de smaken te versterken.
  • Abrikozenconserven: als u abrikozenconserven over de bovenkant van uw taart strijkt, krijgt deze die bakkerij-waardige glans. Als je geen abrikoos wilt gebruiken, is elke gelei voldoende!

Process shots of mixing together dough. Hoe maak je een Franse appeltaart?

Hoewel de stappen voor het maken van een appeltaart vrij eenvoudig zijn, is het maken van gebak echt een kunst! Sla geen extra tijd over om een opvallend ontwerp te maken. Als je een beetje geïntimideerd bent, bekijk dan mijn tips hieronder om je appels flinterdun te snijden en de perfecte korst te creëren! Ik weet dat je dit recept geweldig zult vinden en in staat zult zijn om iets lekkers en moois te maken.

Korst

  1. Snijd boter in droge ingrediënten : Meng om te beginnen in een middelgrote kom de bloem, suiker en zout door elkaar. Snijd met een vork of een staafmixer de koude boter door het bloemmengsel en blijf het insnijden totdat het op broodkruimels begint te lijken.
  2. Eigeel erdoor mengen: Voeg de eidooier toe en meng zo goed mogelijk met een vork voordat u 2 eetlepels van het gekoelde water toevoegt. Kneed het deeg voorzichtig door elkaar, voeg indien nodig meer water toe om het deeg tot een bal samen te brengen.
  3. Koelen : Wikkel het deeg vervolgens in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast opstijven.
  4. Rol het deeg uit : Als het afgekoeld is, rolt u het deeg uit tot een cirkel van inch dik. Als het deeg barst tijdens het rollen, geef het dan een paar minuten de tijd om iets op te warmen voordat je het opnieuw probeert. Om het over te brengen naar de taartvorm, rolt u het deeg op uw deegroller en rolt u het uit over de taartvorm.
  5. Druk het deeg in de pan: Druk op de bodem en zijkanten van de pan. Snijd het overtollige deeg af door de deegroller over de bovenkant van de taartvorm te rollen. Prik met een vork een paar keer in de bodem van de pan en zet in de koelkast terwijl je de vulling klaarmaakt.

Vulling

  1. Oven voorverwarmen : Verwarm eerst de oven voor op 375 °.
  2. Appelschijfjes macereren : Meng in een middelgrote kom de gesneden appels, suiker, kaneel, nootmuskaat, vanille en citroensap. Laat 10-15 minuten macereren.
  3. Creëer Apple Design : Roer opnieuw voordat u de appels in de taartvorm legt in uw gewenste ontwerp. Als je er een roos van wilt maken, laat je de appels overlappen in een cirkelvormig patroon dat naar binnen draait. Omdat de appels tijd hebben besteed aan het macereren, zullen ze zacht zijn en mee kunnen buigen met de ronding van de pan. Hoe dunner de plakjes, hoe makkelijker ze te buigen zijn.
  4. Bakken : Bak vervolgens ongeveer 50-55 minuten, tot de appels zacht zijn en de korst mooi goudbruin is.
  5. Appels bestrijken met abrikozenconserven : Eenmaal afgekoeld, meng een beetje water met wat abrikozenconserven en borstel ze over de appels om een mooie glans te krijgen.

Process shots of preparing crust and adding apple slices.

Tips voor het maken van de beste korst

De perfecte taart begint bij de korst. Gebruik deze geweldige tips en trucs om ervoor te zorgen dat het elke keer schilferig en heerlijk wordt!

  • Amandelmeel : Voor een meer traditionele, kruimelige korst kunt u amandelmeel voor alle doeleinden vervangen.
  • Een keukenmachine gebruiken : In plaats van ingrediënten door elkaar te mengen, kunt u een keukenmachine gebruiken om uw korst te bereiden. Het geeft je een fijnere en delicatere textuur.
  • Houd boter koud : het toevoegen van gesmolten of zachte boter aan je mengsel kan uiteindelijk je korst afwerpen. Koude boter is de eerste stap om alles boterachtig en schilferig te houden.
  • Werk niet te veel met deeg : Als u uw deeg te veel kneedt, zal er gluten ontstaan. Bakdeeg met te veel gluten zal het doen verschrompelen.
  • Prik je deeg : gebruik een vork om de bodem van je korst te prikken voordat je gaat bakken. Deze eenvoudige stap zorgt ervoor dat je taart niet krimpt tijdens het bakken.
  • Koel deeg : Voor de ultieme schilferige korst, zet u uw korst een uur in de koelkast voordat u gaat bakken. Wanneer een koude korst in de oven gaat, smelt de boter snel en resulteert in schilferige goedheid.

Brushing the top of the pastry with apricot preserves.

Appels kiezen en een ontwerp maken

Zelfs als je nieuw bent in het maken van gebak, kun je met een paar eenvoudige stappen al die geweldige bakkerijsmaken en prachtige visuals in huis halen. Alles wat je moet weten staat hier!

  • Appelsoorten : elke soort appel zal hier werken, maar verschillende appels zullen je een ander smakende taart bezorgen. Ik gebruik graag granny smith-appels vanwege hoe zuur ze zijn – ik heb het gevoel dat ze overdreven zoete smaken in evenwicht brengen. Gala's zijn ook een populaire appel om te gebruiken vanwege hun natuurlijke zoetheid. Bovendien zijn golden delicious en honey crisp andere favorieten van mij bij het bakken van gebak en taarten.
  • Appels macereren: Hoe langer je appelschijfjes in je suikermengsel macereert, hoe zachter ze worden. Dit maakt het gemakkelijker om ze in een ontwerp te assembleren. Appelschijfjes kunnen zelfs 's nachts worden gemacereerd voor het beste resultaat.
  • Schil aan of uit : je kunt je appels schillen voordat je ze in plakjes snijdt, maar mijn aanbeveling is om de schil erop te laten voor een mooie kleurpracht!
  • Schijfjes snijden : Snijd om te beginnen alle vier de kanten van je appel zodat je een vierkante kern overhoudt. Hoe dunnere plakjes, hoe beter. Ze zijn niet alleen gemakkelijker te vormen, maar zullen ook grondiger gaar worden. Neem elk van de vier appelschijfjes die je overhoudt en leg ze plat. Snijd ze vervolgens met een zeer scherp mes in dunne plakjes van ongeveer ⅛ van een centimeter dik. Ik raad aan om een gekarteld mes te gebruiken om de appel echt vast te pakken en de plakjes helemaal van dezelfde dikte te houden.
  • Schijven schikken : Zorg ervoor dat u uw plakjes verticaal rechtop zet. Begin rond de buitenste rand, ga naar het midden van je taart, laag voor laag tot een roosachtige vorm is gevormd. Als u uw plakjes op dezelfde hoogte houdt, krijgt u het beste resultaat. Als het nodig is, kun je de onderkant van sommige van je plakjes afsnijden om een uniforme hoogte te behouden.

A whole tart, baked.

Overgebleven appeltaart bewaren

  • Op kamertemperatuur: U kunt uw appeltaart maximaal 2 dagen op kamertemperatuur bewaren, afgedekt met plasticfolie.
  • In de koelkast : In plasticfolie is je appeltaart ook 4-5 dagen houdbaar in de koelkast.
  • Opwarmen : voor dat net uit de oven verrukkingen, pop je overgebleven taart in de oven op 170 graden Fahrenheit tot het is opgewarmd. U kunt uw taart ook met tussenpozen van 10 seconden in de magnetron opwarmen tot hij warm is. Serveer met een bolletje ijs voor een lekker dessert op elk moment!
  • In de vriezer : Appeltaartjes bevriezen niet zo goed, maar je kunt deeg invriezen om bij de hand te hebben! Gewoon in een ritssluitingszak bewaren en een dag voordat je gaat bakken in de koelkast ontdooien.

Taking a bite of an apple tart slice.

Meer smakelijke appeldesserts

Er gaat niets boven de smaak van appel in een dessert. Zoet, scherp en knapperig, deze andere geweldige lekkernijen zullen niet teleurstellen! Ze zijn supergemakkelijk en zullen een beetje opwinding toevoegen aan je week.

Desserts

Appel Dump Cake

Desserts

Karamel Appel Cheesecake Repen

Desserts

Beste Nederlandse appeltaart ooit

Ontbijt

Appel Deens

Appeltaart afdrukken

Geladen met verse appels en perfect goudbruin gebakken, deze prachtige appeltaart is het gebak van de zomer! Een combinatie van boterachtig, nootachtig en scherp, het smaakt net zo goed als het eruit ziet!
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord appeltaart, appeltaarttaart
Voorbereidingstijd 40 minuten
55 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 8 personen
Calorieën 229kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

Korst

  • 1 ½ kopje bloem
  • ¼ kopje kristalsuiker
  • ¼ tl zout
  • ¼ kopje ongezouten boter koud
  • 1 eigeel
  • 2-4 eetlepels koud water indien nodig
Vulling

  • 5 appels geschild, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes gesneden
  • 1/3 kristalsuiker
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el citroensap
  • Een snufje zout
  • Abrikozenconserven
instructies:

Korst

  • Meng in een middelgrote kom de bloem, suiker en zout door elkaar. Snijd met een vork of een staafmixer de koude boter door het bloemmengsel en blijf het insnijden totdat het op broodkruimels begint te lijken.
  • Voeg de eidooier toe en meng zo goed mogelijk met een vork voordat u 2 eetlepels van het gekoelde water toevoegt. Kneed het deeg voorzichtig door elkaar, voeg indien nodig meer water toe om het deeg tot een bal samen te brengen.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast opstijven.
  • Als het afgekoeld is, rol je het deeg uit tot een cirkel van inch dik. Als het deeg barst tijdens het rollen, geef het dan een paar minuten de tijd om iets op te warmen voordat je het opnieuw probeert. Om het over te brengen naar de taartvorm, rolt u het deeg op uw deegroller en rolt u het uit over de taartvorm.
  • Druk op de bodem en zijkanten van de pan. Snijd het overtollige deeg af door de deegroller over de bovenkant van de taartvorm te rollen. Prik met een vork een paar keer in de bodem van de pan en zet in de koelkast terwijl je de vulling klaarmaakt.
Vulling

  • Verwarm de oven voor op 375 °.
  • Meng in een middelgrote kom de gesneden appels, suiker, kaneel, nootmuskaat, vanille en citroensap door elkaar. Laat 10-15 minuten macereren.
  • Roer opnieuw voordat u de appels in de taartvorm legt in uw gewenste ontwerp. Als je er een roos van wilt maken, laat je de appels overlappen in een cirkelvormig patroon dat naar binnen draait. Omdat de appels tijd hebben besteed aan het macereren, zullen ze zacht zijn en mee kunnen buigen met de ronding van de pan. Hoe dunner de plakjes, hoe makkelijker ze te buigen zijn.
  • Bak ongeveer 50-55 minuten, tot de appels zacht zijn en de korst mooi goudbruin is. Eenmaal afgekoeld, een beetje water mengen met wat abrikozenconfituur en hiermee de appels bestrijken om een mooie glans te krijgen.

Voeding

Calorieën: 229kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwit: 3g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 40 mg | Natrium: 76 mg | Kalium: 155 mg | Vezel: 3g | Suiker: 18g | Vitamine A: 272IE | Vitamine C: 6 mg | Kalium: 17 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo