Appeltaart Cupcakes

Bron

Wat een genot is het om alle avonden de keuken in te mogen gaan en je passie tot uiting te brengen. Het is iets dat je makkelijk zelf kan, de variaties zijn onbeperkt en alles smaakt weer net even anders. Met alle bekwaamheid de gerechten van al je liefde voorzien. En die harmonie van smaken die bij elkaar passen, als laatste afmaken met peper en zout voor de best mogelijke smaak. Dan de kruiden fijn hakken met een koksmes om door de pasta te roeren. Wat komt er deze week op tafel?

Appeltaart cupcakes zijn een twist op een klassiek dessert! Ze zijn vochtig, heerlijk en met verse appeltaart vulling in het midden, ze geven je PRECIES de juiste hoeveelheid textuur!

Ik hou van een goede cupcake en eentje die is gebaseerd op mijn favoriet, appeltaart … Nou… Dat betekent dat hij meteen bovenaan de lijst komt te staan! Als je net als ik van een goede cupcake houdt, probeer dan deze Banana, Chocolate en deze heerlijke Angel Food Cupcakes . Ze zijn ZO GOED!

Close up of an apple pie cupcake on a cake stand. Zachte en vochtige Appeltaart Cupcakes

Als je de lekkerste dingen van een appeltaart en een cupcake zou combineren, dan is dit precies hoe het zou smaken! Deze cupcakes hebben zelfs appeltaart vulling! Wat, ik weet dat sommige mensen dol zijn op de korst, maar als ik eerlijk ben, de vulling is altijd mijn favoriete onderdeel van de taart. Dan heb je de heerlijke luchtige cupcake die is bestrooid met kaneelsuikerglazuur … Het is alsof het me smeekt om er meer dan één te hebben! Ze zijn zo lekker en echt een schot in de roos!

De vulling in het midden is een beetje een verrassing, want ik denk dat de meeste mensen gewoon verwachten dat het beslag een appeltaartsmaak heeft. Dit tilt deze cupcake naar een hoger niveau en geeft het echt een extra textuur die geweldig is! Cupcakes zijn een van de meest veelzijdige desserts omdat er zoveel smaken zijn! Ik heb onlangs deze Angel Food Cupcakes en ook deze Carrot Cake Cupcakes gemaakt en ze sloegen echt van mijn sokken. Zoals deze zijn ze allebei gebaseerd op een klassiek dessert! Probeer deze appeltaart cupcakes en je zult zeker een "WOW" krijgen van je familie en vrienden!

Ingrediënten in Appeltaart Cupcakes

Ook al zitten er veel dingen in deze appeltaart cupcakes, ze zijn eigenlijk niet zo moeilijk om te maken! Probeer ze eens, ik denk dat je aangenaam verrast zult zijn! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

Cupcakes

  • Meel: voor dit recept heb ik bloem voor alle doeleinden gebruikt.
  • Kristalsuiker: Dit voegt natuurlijk de zoete smaak toe aan je cupcakebeslag.
  • Zout: Het zout versterkt de smaken van de andere ingrediënten.
  • Bakpoeder EN Zuiveringszout : deze helpen je cupcake te rijzen en zacht en vochtig te worden.
  • Kaneel: Dit is een klassieke smaak in een appeltaart.
  • Nootmuskaat: Hetzelfde als de kaneel, dit is nodig om die geweldige, diepe smaak te krijgen!
  • Zure room: Dit ingrediënt maakt de cake mals en zacht.
  • Plantaardige olie : de olie in dit recept zorgt voor die vochtige textuur voor de cupcakes!
  • Ei: Ik gebruikte een groot ei dat op kamertemperatuur was.
  • Vanille-extract: dit voegt wat smaak toe aan de zoetheid van de cupcake.

Appel vulling

  • Appels: Snijd je appels in blokjes tot ze allemaal even groot zijn. Dan zullen ze gelijkmatig garen.
  • Citroensap : Dit houdt de appels vers.
  • Kristalsuiker: Je hebt wat zoetheid nodig om een taart in evenwicht te brengen.
  • Maïszetmeel: Dit wordt gebruikt om de vulling te verdikken.
  • Kaneel: de kaneelsmaak wordt in elk deel van deze cupcake gebruikt!
  • Nootmuskaat: Een snufje nootmuskaat is voldoende! (Dat is meestal ongeveer ⅛ theelepel)
  • Zout: Gebruik niet te veel! slechts een snel streepje zal het lukken!

glazuur

  • Boter: Ik gebruikte ongezouten boter die zacht was.
  • Poedersuiker: Deze gebruik je in plaats van kristalsuiker omdat het sneller oplost en zorgt voor een gladde frosting voor deze appeltaart cupcakes!
  • Bruine suiker: dit is de beste zoetstof! Het hangt echt af van de smaak van de zoete smaak.
  • Vanille: Voegt wat smaakstof toe aan de suiker.
  • Kaneel: De kaneel is een aanvulling op de kaneel in de cake en vulling!
  • Heavy Cream: Dit maakt het glazuur dikker!

Laten we wat cupcakes bakken!

Met deze appeltaart cupcakes ben je van begin tot eind ongeveer 40 minuten bezig. En daar hoort baktijd bij! Ze zijn zo lekker dat het moeilijkste is om ze op te eten!

Cupcakes

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 350 ° en bekleed een muffinvorm met cupcake-lijnen en zet deze opzij.
  2. Meng de droge ingrediënten : Zeef in een middelgrote mengkom de bloem, suiker, zout, bakpoeder, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat. Opzij zetten.
  3. Meng de natte ingrediënten en combineer met de droge ingrediënten: Meng in een grote kom de zure room, plantaardige olie, ei en vanille tot een gladde massa. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng voorzichtig tot ze net gemengd zijn.
  4. Schep en voeg vulling toe: Gebruik een cupcakeschep om de cupcakevormpjes voor 2/3 te vullen. Voeg een eetlepel van de appelvulling toe aan het midden van elke cupcake.
  5. Bakken en afkoelen: Bak in het middelste rek in de oven gedurende 16-18 minuten tot een tandenstoker die in het midden van de cupcakes is gestoken er schoon uitkomt en de bovenkanten van de cupcakes terugveren als je er zachtjes op drukt. Laat de cupcakes volledig afkoelen.

Appel vulling

  1. Combineren: Combineer de appels, citroensap, kristalsuiker, maizena, kaneel en nootmuskaat in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
  2. Sudderen: Breng aan de kook en zet het vuur laag tot medium laag. Laat vervolgens 4-5 minuten sudderen, tot de vloeistof dikker wordt en de appels zacht beginnen te worden. Afkoelen: Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.

glazuur

  1. Klop: In de kom van een standmixer gebruikt u de peddelbevestiging om de boter 2-3 minuten op middelhoog vuur te kloppen tot deze licht en luchtig is.
  2. Combineren en mixen: Voeg de poedersuiker, bruine suiker en vanille toe. Klop een minuut of twee op laag totdat de meeste poedersuiker door de boter is opgenomen. Verhoog vervolgens de snelheid tot gemiddeld hoog. Klop gedurende 3 minuten.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe: Voeg de kaneel en 3 eetlepels slagroom toe en mix op middelhoog tot gecombineerd. Als je een zachtere consistentie wilt, voeg dan de resterende 2 eetlepels slagroom toe en klop 2 minuten op middelhoog vuur.
  4. Spuiten, wervelen en afstoffen: Spuit de frosting met een spuitzak op de afgekoelde cupcakes. Bestrooi licht met kaneel en geniet!

4 pictures showing how to make the cupcake batter and apple pie filling.

Tips voor Appeltaart Cupcakes

Appeltaart cupcakes combineren het beste van een cupcake en een appeltaart. Ze zijn absoluut heerlijk! Dus ga je gang en gebruik deze tips om het meeste uit deze smakelijke herfsttraktatie te halen.

  • Ingrediënten op kamertemperatuur: zorg ervoor dat u, voordat u begint met bakken, uw ingrediënten op kamertemperatuur laat komen. Hierdoor zullen ze soepeler samenvloeien voor een cake met een betere textuur.
  • Bereid je voor: Als je de appelvulling van tevoren wilt bereiden, ga je gang en maak het een dag of twee van tevoren klaar! Als je klaar bent met maken, zorg er dan voor dat je het in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaart totdat je klaar bent om het te gebruiken!
  • Hoe kies ik welke appel ik wil gebruiken : Ik geef de voorkeur aan Granny Smith-appels voor mijn gebakken appeltraktaties, maar een paar andere geweldige keuzes zijn Honeycrisp, Pink Lady, Jonagold of Braeburn. Je kunt ze zelfs een beetje door elkaar halen!
  • Vul cupcake liners niet te vol: vul de cupcake liners slechts 2/3 vol. Als je ze meer dan dat vult, zullen ze overlopen en aan de pan blijven kleven en niet de mooie koepelvormige bovenkant hebben die ze zouden moeten hebben.

Close up of an apple pie cupcake.

Restjes bewaren

Deze appeltaart cupcakes zijn zo lekker dat ik dit recept graag verdubbel! Dan kan ik er de hele week een paar extra van deze bij de hand hebben! Als je uiteindelijk restjes hebt of besluit om extra te maken, kun je ze als volgt bewaren voor later!

  • Kamertemperatuur: Bewaar tot 4 dagen in een luchtdichte verpakking op uw aanrecht.
  • Koelkast: Bewaar in een luchtdichte verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast. Laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen.

An apple pie cupcake being cut into with a fork.

Meer Apple-recepten om te proberen

Appel is zo'n klassieke vrucht. Je kunt het gebruiken in een voorgerecht, dessert, ontbijt of tussendoortje! Ze kunnen zoet of scherp zijn en bedekken eigenlijk alles daartussenin! Ze zijn zo goed dat het moeilijk is om niet van alles te houden waarin ze gebakken zijn! Als je van deze appelcupcakes hield, zijn hier nog een paar appelrecepten die je kunt proberen. Het zijn beproefde favorieten waar je hele gezin gek van zal worden!

Desserts

Appel Galette

Salades

Broccoli Appel Salade

Een stapel van 3 appelbeignets op een wit bord met meer op de achtergrond

Ontbijt

Zelfgemaakte Appelbeignets

Desserts

Ouderwetse appelschoenmaker

Appeltaart Cupcakes afdrukken

Appeltaart cupcakes zijn een twist op een klassiek dessert! Ze zijn vochtig, heerlijk en met verse appeltaart vulling in het midden, ze geven je PRECIES de juiste hoeveelheid textuur!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 18 minuten
Porties 12 Cupcakes
Ingrediënten

Cupcakes

  • 1 ½ kopje bloem voor alle doeleinden
  • ¾ Kopje kristalsuiker
  • ¼ Theelepel Zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ Theelepel Zuiveringszout
  • 1 theelepel kaneel
  • ¼ Theelepel Nootmuskaat
  • ¾ Kopje zure room
  • ½ Kopje Plantaardige Olie
  • Kamertemperatuur van 1 groot ei
  • 2 theelepels vanille-extract
Appel vulling

  • 1 ½ kopjes Appels in blokjes gesneden (ongeveer 2 appels)
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/3 kop kristalsuiker
  • 2 theelepels maizena
  • ½ Theelepel Kaneel
  • Een flinke snuf Nootmuskaat ongeveer ⅛ theelepel
  • Een snufje zout
glazuur

  • 1 kop ongezouten boter verzacht
  • 4 kopjes poedersuiker
  • ½ Kopje bruine suiker
  • 1 Eetlepel Vanille
  • 1 theelepel kaneel
  • 4-5 eetlepels zware room
instructies:

Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 350° en bekleed een muffinvorm met cupcakelijnen. Opzij zetten.
  • Zeef in een middelgrote mengkom de bloem, suiker, zout, bakpoeder, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat. Opzij zetten.
  • Meng in een grote kom de zure room, plantaardige olie, ei en vanille tot een gladde massa. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng voorzichtig tot ze net gemengd zijn.
  • Gebruik een cupcakeschep om de cupcakevormpjes voor 2/3 te vullen. Voeg een eetlepel van de appelvulling toe aan het midden van elke cupcake.
  • Bak in het middelste rek in de oven gedurende 16-18 minuten tot een tandenstoker die in het midden van de cupcakes is gestoken er schoon uitkomt en de bovenkanten van de cupcakes terugveren als je er zachtjes op drukt. Laat de cupcakes volledig afkoelen.
Appel vulling

  • Combineer de appels, citroensap, kristalsuiker, maizena, kaneel en nootmuskaat in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
  • Breng aan de kook en zet het vuur middelhoog. Laat 4-5 minuten sudderen, tot de vloeistof dikker wordt en de appels zacht beginnen te worden. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
glazuur

  • In de kom van een standmixer gebruik je het peddelhulpstuk om de boter 2-3 minuten op middelhoog vuur te kloppen tot het licht en luchtig is.
  • Voeg de poedersuiker, bruine suiker en vanille toe. Klop een minuut of twee op laag totdat de meeste poedersuiker door de boter is opgenomen en verhoog dan de snelheid tot middelhoog. Klop gedurende 3 minuten.
  • Voeg de kaneel en 3 eetlepels slagroom toe en mix op middelhoog tot gecombineerd. Als je een zachtere consistentie wilt, voeg dan de resterende 2 eetlepels slagroom toe en klop 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Spuit de frosting met een spuitzak op de afgekoelde cupcakes. Bestrooi licht met kaneel en geniet!

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo