Appel Streusel Muffins

Bron

Een keukenmes kopen die je ook echt gaat gebruiken? Het koksmes voldoet aan de eisen. Snijden met een glad mesblad brengt een stuk minder beschadiging aan het product. Elke keuken heeft op z’n minst een koksmes nodig. Zodra je ermee klaar bent is opbergen op een veilige plek zeer aanraadbaar. Het is onze tip om om een messen magneetstrip te bestellen in alle keukenmessen hier aan te hangen.

Deze kruimelige appelstreusel-muffins zullen zeker je nieuwe favoriete traktatie worden. Ze zijn perfect gekruid met kaneel en nootmuskaat en barsten van de herfstsmaak bij elke hap!

Appels zijn een must bij het maken van een herfstdessert. Ze zijn zo zacht en sappig als ze worden gebakken, en hun scherpe smaak past perfect bij warme kruiden! Appelgalette , taart en schoenmaker zijn meer rustieke desserts om dit najaar uit te proberen!

Apple streusel muffins in a muffin tin. Kaneel Appel Streusel Muffin Recept

Hoe graag ik ook van pompoen houd, ik denk dat appelrecepten zeer onderschat worden voor de herfst. Apple is koning in mijn boek. De manier waarop de scherpe, zoete smaak van appel zich vermengt met kaneel en nootmuskaat is zo heerlijk. Het is een klassieke combinatie! Doe het dan in muffinvorm en je hebt een serieus smakelijke traktatie in handen. Mijn caramel-appel-cupcakes zijn de laatste tijd favoriet bij ons thuis, maar ik denk dat deze appelstreusel-muffins net zo goed, zo niet beter zijn! Door de muffins met streusel te vullen, smaken ze naar kleine gebakjes. Het is alle boterachtige goedheid die je nu in je leven nodig hebt. Ze zijn absolute perfectie!

Neem ze mee naar een potluck. Serveer ze op een verjaardagsfeestje. Drink ze bij de koffie. Deze smakelijke muffins zullen bij elke gelegenheid stralen! Als ik deze uit mijn oven haal, 1- de geur is om voor te sterven, en 2- het is meer dan moeilijk om er niet een op te eten in al zijn stomende, warme goedheid. Of je ze nu eet zoals ze zijn of met een beetje kaneel-honingboter erin, je zult ervan houden hoe perfect zoet en vochtig deze zijn. Ze zijn het perfecte dessert of ontbijt, eerlijk gezegd, en ik heb er geen genoeg van kunnen krijgen! Deze muffins met appelstreusel zijn zacht, zoet en klaar om te behagen. Precies het soort dingen waar je familie gek van wordt!

Ingrediënten voor Appel Streusel Muffins

Laat je niet misleiden door de flinke ingrediëntenlijst, dit zijn allemaal dingen die je nu in je voorraadkast hebt! De sleutel hier is om de meest verse appels te gebruiken die mogelijk zijn. Op zoek naar metingen? Je vindt ze in de receptenkaart hieronder!

Muffin Basis

  • Eieren: Eieren worden gebruikt als bindmiddel en om vocht toe te voegen.
  • Zure room: dit is het geheime ingrediënt om je muffins zo vochtig mogelijk te krijgen! Het verhoogt het vetgehalte in je beslag. Het voegt ook een vleugje pittige smaak toe die ik heerlijk vind!
  • Boter: Ik gebruik ongezouten, gesmolten boter in dit recept. Door het toegevoegde vetgehalte helpt het om je muffins vochtig te houden. Het voegt ook een smakelijke rijke smaak toe!
  • Kristalsuiker: Dit is wat je muffins perfect zoet zal maken. Het smelt naar beneden om de perfecte textuur te creëren tijdens het bakproces!
  • Bloem voor alle doeleinden: het is niet alleen wat ik meestal bij de hand heb, maar bloem voor alle doeleinden maakt je muffins ook licht en luchtig! Dit komt omdat het geen hoog eiwitgehalte heeft.
  • Bakpoeder en bakpoeder: Het gebruik van zowel bakpoeder als bakpoeder is een must! Ze zorgen ervoor dat je muffins niet dik worden.
  • Zout: voeg zout toe om de smaak te verbeteren!
  • Kaneel: dit is wat je muffins hun perfecte herfstsmaak gaat geven! Het is de perfecte toevoeging van warme kruiden.
  • Nootmuskaat: Ook een noodzaak! Nootmuskaat is warm, zoet en houtachtig.
  • Appels: je kunt hier zowat elke appelsoort gebruiken. Ik gebruik graag Granny Smith vanwege hun scherpe smaak! Welke appel je ook kiest, zorg ervoor dat ze vers, geschild en in blokjes gesneden zijn! Bekijk hieronder meer tips over het kiezen van appels.

Streusel-topping

  • All-Purpose Meel: Voor de beste lichte en kruimelige structuur!
  • Kristalsuiker : dit voegt de perfecte zoetheid toe aan uw streusel.
  • Bruine Suiker : Voor een beetje extra diepte en rijke zoetheid!
  • Kaneel : je kunt nooit genoeg kaneel hebben in herfstdesserts! Doe wat in je streusel voor extra smaak.
  • Koude Boter : Het gebruik van in blokjes gesneden koude boter is hier super belangrijk! Door de lage temperaturen wordt je topping lekker kruimelig.

Hoe maak je appel-kaneel-streusel-muffins?

Zelfgemaakte muffins maken is veel makkelijker dan je zou denken! Ze komen samen in slechts een paar eenvoudige stappen. In een mum van tijd is je keuken gevuld met de heerlijke geuren van appel en herfstkruiden!

  1. Verwarm Oven en Prep Pan voor: Laten we wat muffins maken! Verwarm om te beginnen uw oven voor op 350 ° Fahrenheit. Bekleed een bakvorm met cupcake liners. Opzij zetten.
  2. Bereid Streusel: Nu op naar de Streusel. Begin met het mengen van de bloem, suiker, bruine suiker en kaneel. Snijd vervolgens de boter in met een deegsnijder of een vork tot er klontjes ter grootte van een erwt over zijn
  3. Meng natte ingrediënten en suiker : Klop in een grote kom de eieren, zure room, gesmolten boter en suiker door elkaar.
  4. Meng de droge ingrediënten : Klop in een andere kom de bloem, bakpoeder, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat door elkaar.
  5. Combineer natte en droge ingrediënten : Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix tot ze net zijn gecombineerd. Roer de appels erdoor.
  6. Vul voeringen en top met Streusel : Gebruik een grote koekjeslepel om de bakvormpjes voor 2/3 te vullen. Strooi de streusel over de bovenkant van de muffins.
  7. Bakken en serveren : Bak gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin zijn en in het midden zijn gezet. Laat de muffins afkoelen voordat je ze serveert.

Process shots of preparing muffin batter.

Tips voor het maken van de beste Streusel-muffins

Bijna niets zegt vallen zoals gekruide appels. Deze muffins zijn perfect voor een koele frisse herfstochtend of als dessert. Hier zijn een paar tips om u te helpen de beste appelstreusel-muffins te maken! Ze zullen een hit worden.

  • Plantaardige olie: als je in dit recept plantaardige olie gebruikt in plaats van boter, krijgen je muffins een malsere kruimel. Het voegt ook vocht toe. Als je de olie voor boter wilt vervangen, mag dat, maar weet dat de kruimel de textuur zal veranderen.
  • In blokjes gesneden appels: je kunt je appels groot of klein snijden voor dit recept, maar ik hou van kleinere dobbelstenen, zodat de appel gelijkmatiger door het beslag wordt verdeeld.
  • Appelrassen: Er zijn verschillende soorten appels die goed bestand zijn tegen bakken. Granny Smith-appels zijn lekker scherp en behouden hun vorm, terwijl Honeycrisp zoeter, groter is en net zo goed hun vorm behoudt. Braeburn- of Pink Lady-appels barsten van de smaak en een populaire keuze!
  • Niet te vol doen: vul je muffinvorm slechts voor 2/3 van de volledige vorm. Als u ze te vol doet, kunnen ze over de zijkanten lopen en aan de pan blijven kleven.

Apple streusel muffins on a wire rack.

Appelmuffins bewaren

Deze muffins doen het erg goed op kamertemperatuur en zijn tot 5 dagen houdbaar. Ik zou ze niet in de koelkast bewaren, omdat de streusel-topping dan nat en plakkerig kan worden.

  • In de koelkast : Bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 5 dagen. Laat voor het serveren op kamertemperatuur komen.
  • In de vriezer : U kunt uw muffins tot 3 maanden in diepvrieszakjes bewaren. Laat ze voor het eten een nachtje in de koelkast ontdooien.
  • Opwarmen: Om de muffin opnieuw op te warmen, wikkel je de muffin in een papieren handdoek en stop je hem in de magnetron met tussenpozen van 10-15 seconden. Serveer als het is opgewarmd.

A muffin torn into 2 pieces on a wire rack.

Meer smakelijke appeldesserts

Deze smakelijke recepten zijn perfect als dessert of gewoon een doordeweekse traktatie! Je kunt de zoete smaak van appel gecombineerd met warme kruiden niet weerstaan! Deze zijn allemaal perfect om de herfst in te luiden. Van brood tot taarten, cheesecakerepen tot beignets, ik heb je gedekt voor alle onweerstaanbare appelsmaak die je nodig hebt!

Bijgerechten

Kaneel Appelbrood

Desserts

Karamel Appeltaart

Desserts

Karamel Appel Cheesecake Repen

Een stapel van 3 appelbeignets op een wit bord met meer op de achtergrond

Ontbijt

Zelfgemaakte Appelbeignets

Appel Streusel Muffins afdrukken

Deze kruimelige appelstreusel-muffins zullen zeker je nieuwe favoriete traktatie worden. Ze zijn perfect gekruid met kaneel en nootmuskaat en barsten van de herfstsmaak bij elke hap!
Cursus Ontbijt
Keuken Amerikaans
Trefwoord appel streusel muffins
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 18 Muffins
Calorieën 246kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 grote eieren
  • 1 kop zure room
  • ½ Kopje ongezouten boter gesmolten
  • 1 kop kristalsuiker
  • 2 kopjes All-purpose Flour
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ Theelepel Zuiveringszout
  • ½ Theelepel Zout
  • 1 theelepel kaneel
  • ¼ Theelepel Nootmuskaat
  • 1 ½ kopje appels geschild en in blokjes gesneden
Streusel

  • ½ Beker bloem voor alle doeleinden
  • ¼ Kopje kristalsuiker
  • ¼ Kopje bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 6 Eetlepels Koude Boter in blokjes
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350° en bekleed een bakvorm met cupcake liners . Opzij zetten.
  • Bereid de streusel door de bloem, suiker, bruine suiker en kaneel samen te mengen. Snijd de boter er met een deegsteker of een vork in tot er klontjes ter grootte van een erwt over zijn
  • Klop in een grote kom de eieren, zure room, gesmolten boter en suiker door elkaar.
  • Klop in een andere kom de bloem, bakpoeder, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat door elkaar.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix tot ze net gemengd zijn. Roer de appels erdoor. Gebruik een grote koekjeslepel om de baking cups voor 2/3 te vullen. Strooi de streusel over de bovenkant van de muffins.
  • Bak 20-25 minuten, tot ze goudbruin beginnen te worden en in het midden zetten. Laat de muffins afkoelen voordat je ze serveert.

Voeding

Calorieën: 246kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 3g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 7g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Transvet: 1g | Cholesterol: 51 mg | Natrium: 149 mg | Kalium: 86 mg | Vezel: 1g | Suiker: 18g | Vitamine A: 390IU | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 38 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo