Amish vriendschapsbrood

Bron

Een kartelmes bestellen? Natuurlijk kijk je het eerst op keukengerijk.nl de website met verstand van keukenmessen. Dit broodmes bijvoorbeeld is een echte aanwinst in je messenset. Met broodmessen als deze zal kruimelen en plat drukken niet meer voorkomen.

Amish Friendship Bread is het geschenk dat blijft geven! Dit eenvoudige voorgerecht levert keer op keer zoet, heerlijk brood op!

Wat is er lekkerder dan vochtig, zoet brood, vers uit de oven? Makkelijke appel , courgette en citroen zijn nog meer heerlijke recepten voor zoet brood voor een traktatie op elk moment!

Close-up of Amish Friendship Bread, sliced. Eenvoudig recept voor Amish vriendschapsbrood

Amish Friendship Bread begint als een starter die, eenmaal ontwikkeld, gemakkelijk kan worden gedeeld met vrienden en familie om een gevoel van geven en gemeenschap op te bouwen. In tegenstelling tot een zuurdesemstarter, die nauwgezette voedings- en groeiomstandigheden vereist, begint Amish Friendship Bread in een ritssluitingszak en heeft het alleen een dagelijkse puree nodig om zich te ontwikkelen. Rond dag 10 is je starter klaar om te bakken of cadeau te doen! Het is een heerlijke manier om met anderen in contact te komen.

Naar mijn mening maakt langzaam ontwikkelde gist altijd een beter brood met een meer gedefinieerde smaak en textuur. Dit, plus de zoete kaneelaroma's die tijdens het bakproces zijn toegevoegd, maken Amish Friendship Bread een winnaar! Met slechts een paar eenvoudige stappen weet ik dat je een gezonde starter kunt ontwikkelen en ook heerlijk, zoet brood kunt maken! Het beste is dat je je geweldige creatie kunt delen met buren, vrienden en familie om de heerlijke keten draaiende te houden!

Amish vriendschapsbrood en voorgerecht ingrediënten

Dit Amish-vriendschapsbrood is niet alleen eenvoudig en eenvoudig te maken, maar het maakt ook gebruik van veel basisingrediënten! Dit zijn de ingrediënten voor de starter. Voor alle maten, hoeveelheden zie onderstaande receptenkaart.

  • Warm water: Gist activeert beter in warme omstandigheden dan in koude, dus we voegen warm water toe aan het mengsel.
  • Droge gist: ik gebruik actieve droge gist in dit recept.
  • Meel: Bloem voor alle doeleinden werkt het beste in dit recept voor een lichte, donzige textuur.
  • Kristalsuiker: Voegt zoetheid toe aan de starter. Amish Friendship Bread-starters zijn meestal veel zoeter dan andere.
  • Melk: U wilt melk met een vetgehalte van 2% of meer.

Amish Vriendschapsbrood Ingrediënten

Met je vriendschapsbroodstarter maak je het beste brood dat bij elke hap zoet en hartig is. Voor alle ingrediëntenlijsten, zie de receptenkaart hieronder voor de afdrukbare receptenkaart.

  • Friendship Bread Starter: je kunt de helft van je starter gebruiken en de andere portie bewaren of weggeven.
  • Plantaardige olie: wordt gebruikt om vocht aan je mix toe te voegen en vetten samen te binden.
  • Kristalsuiker: Om extra zoetheid aan je brood toe te voegen.
  • Eieren: bindmiddel dat je brood structuur geeft
  • Vanille: voor smaak – ik gebruik graag puur vanille-extract voor de beste smaak.
  • Bakpoeder en bakpoeder: wordt gebruikt om uw brood luchtig en licht te houden.
  • Zout: om smaken te versterken.
  • Kaneel: Voegt een houtachtige, nootachtige smaak toe die perfect past bij de zoetheid van het brood.
  • Bloem voor alle doeleinden: bloem voor alle doeleinden werkt het beste voor een lichte textuur. Meel met een hoog eiwitgehalte kan je brood te dik maken.

Hoe maak je Amish vriendschapsbrood en starter

Een belangrijk ding om in gedachten te houden is dat geen twee starters hetzelfde zijn. Schrik niet als je starter er een beetje anders uitziet of ruikt dan die van je buurman. Ze hebben misschien andere bloem, melk gebruikt of hebben gewoon totaal andere omstandigheden in hun keuken. Zolang je consistent bent met het pureren van je starter en het voeren op dag 6, zou je gezonde gist klaar moeten hebben om heerlijk Amish vriendschapsbrood te maken!

  1. Gist toevoegen aan warm water: Meng het pakje gist met het warme water en laat het ongeveer 5 minuten schuimen.
  2. Meng bloem en suiker: Meng de bloem en suiker in een glazen kom. Meng de melk en vervolgens het gistmengsel. Giet in een ritssluitingszak van gallon en laat op het aanrechtblad liggen.
  3. Dag 1-5: Zorg ervoor dat u de komende 5 dagen de ritssluitingszak fijnstampt, zodat de gist wordt geactiveerd.
  4. Voer op dag 6: Voeg op de 6e dag 1 kopje bloem, 1 kopje suiker en 1 kopje melk toe aan de ritssluitingszak. Sluit en pureer tot alles gecombineerd is.
  5. Dagen 7-9: Blijf ongeveer één keer per dag pureren gedurende dagen 7-9. Op de 10e dag is je starter klaar om te bakken of cadeau te doen. Reserveer 1 kopje om te bakken, 1 kopje om cadeau te doen. Als je de starter wilt laten doorgaan, voeg dan 1 kopje bloem, 1 kopje suiker en 1 kopje melk toe aan de resterende starter en meng het rond. Hierdoor begint de cyclus opnieuw en wordt dag 10 dag 1.

Hoe Amish Brood Van Scratch Te Maken

  1. Oven voorverwarmen en pannen voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 325 °. Vet twee 9×5 broodvormen in en zet opzij.
  2. Bereid mengsels: Meng in een glazen kom de starter, olie, kristalsuiker, eieren en vanille samen. Meng in een andere kom het bakpoeder, bakpoeder, zout, kaneel en bloem door elkaar.
  3. Meng natte en droge ingrediënten: Giet het vloeibare mengsel over de droge ingrediënten en roer om te combineren.
  4. Pannen vullen en toppings toevoegen: Vul de twee voorbereide pannen met ¼ van het beslag, gebruik de helft in totaal. Meng de kaneel en suiker en strooi de helft over de bovenkant van het beslag in de pannen. Verdeel het resterende beslag gelijkmatig over de twee pannen en strooi de resterende kaneelsuiker erover.
  5. Bakken: Bak 40-50 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat afkoelen in de pan.

The process of making amish friendship bread.

Amish Friendship Bread Recept Tips en variaties

Gebruik deze eenvoudige tips om het beste resultaat uit je Amish vriendschapsbrood te halen! Dit brood is zo lekker en leuk om te maken met al je vrienden en familie!

  • Uiterlijk: Een gezond voorgerecht moet licht en melkachtig zijn met enkele bubbels.
  • Geur: Schrik niet als je starter naar aceton of alcohol ruikt. Dit betekent alleen dat het moet worden gevoed. Een voorgerecht dat klaar is om te bakken, moet naar gist en broodachtig ruiken.
  • Schimmel: Schimmel ontstaat meestal als je starter te lang in de koelkast staat zonder te worden gevoerd. Als u roze vlekken ziet, betekent dit dat uw starter beschimmeld is en moet worden weggegooid.
  • Frozen Starters activeren: Het mooie van Amish-vriendschapsbroodstarters is dat ze gemakkelijk kunnen worden ingevroren en net zo gemakkelijk opnieuw kunnen worden geactiveerd. Ook na jaren! Laat je starter bij kamertemperatuur ontdooien en behandel hem dan alsof het dag 6 is en voer hem. Volg vanaf daar de rest van de stappen van het recept totdat het weer klaar is om te bakken.
  • Een kom gebruiken in plaats van een zak: in plaats van uw starter in een ritssluitingszak te maken, kunt u deze in een kom maken die is afgedekt met plasticfolie. Dit werkt prima als je grotere hoeveelheden starter maakt.
  • Extra smaak toevoegen: Als u klaar bent om te bakken, kunt u uw brood aanpassen door dingen toe te voegen zoals walnoten, pecannoten of gedroogd fruit. U kunt ook een doos pudding aan uw brooddeeg toevoegen voor meer smaak en vetgehalte, wat resulteert in zeer vochtig brood.

A bag of healthy Amish Friendship Bread starter.

Overgebleven Amish Friendship Bread en Starter bewaren

  • Op kamertemperatuur: Gebakken Amish-vriendschapsbrood blijft het best op kamertemperatuur, verpakt in plasticfolie. Het blijft tot wel 4 dagen goed.
  • In de koelkast: Je kunt je starter gemakkelijk in de koelkast bewaren als je van plan bent er in de nabije toekomst mee te gaan bakken. Houd er rekening mee dat hoewel de koudere temperaturen de gistontwikkeling vertragen, je toch af en toe je starter moet voeren, anders zal er schimmel ontstaan.
  • In de vriezer: Als je helemaal hands-off wilt zijn, bewaar je je starter in de vriezer. Het kan jaren duren. Om te reactiveren, hoeft u alleen maar te ontdooien en vervolgens opnieuw te beginnen met een voedings-/pureerregime.

A loaf of Amish Friendship Bread, sprinkled with cinnamon sugar.

Meer heerlijke zoete broden

Op een gebakken goederen kick? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige! Deze andere zoete, vochtige en heerlijke broodrecepten zijn hier en klaar om te bevredigen! Ik weet dat je zult genieten van hoe gemakkelijk en absoluut lekker ze zijn.

Brood

Bekroond bananenbrood

Ontbijt

Roomkaas Wervelend Banaan Courgettebrood

Brood

Kaneel Brood

Ontbijt

Cranberry Sinaasappel Snel Brood

Amish vriendschapsbrood afdrukken

Amish Friendship Bread is het geschenk dat blijft geven! Dit eenvoudige voorgerecht levert keer op keer zoet, heerlijk brood op!
Gangbrood, Bijgerecht
Keuken Amish
Trefwoord amish vriendschapsbrood, amish vriendschapsbrood recept
Voorbereidingstijd 10 dagen 20 minuten
Kooktijd 50 minuten
Totale tijd 10 dagen 1 uur 10 minuten
Porties 12 sneetjes brood
Calorieën 542kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

Beginner

  • 1/4 kopje warm water
  • 1 pakje actieve droge gist
  • 2 kopjes bloem voor alle doeleinden verdeeld
  • 2 kopjes kristalsuiker verdeeld
  • 2 kopjes melk 2% of meer vet, verdeeld
Brood

  • 1 kopje vriendschapsbroodstarter
  • ¾ kopje plantaardige olie
  • 1 kopje kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • 1 theelepel vanille
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 kopjes All-purpose Flour
  • 2 ½ theelepel kaneel
  • ½ kopje kristalsuiker
instructies:

Beginner

  • Meng het pakje gist met het warme water en laat het ongeveer 5 minuten staan tot het schuimig is.
  • Meng in een glazen kom de bloem en de suiker door elkaar. Meng de melk en vervolgens het gistmengsel. Giet in een ritssluitingszak van gallon en laat het op het aanrecht staan.
  • Zorg ervoor dat je de ritssluitingszak de komende 5 dagen pureert, zodat de gist wordt geactiveerd.
  • Voeg op de 6e dag 1 kopje bloem, 1 kopje suiker en 1 kopje melk toe aan de ritssluitingszak. Sluit en pureer tot alles is gecombineerd.
  • Blijf ongeveer één keer per dag gedurende dag 7-9 pureren. Op de 10e dag is je starter klaar om te bakken of cadeau te doen. Reserveer 1 kopje om te bakken, 1 kopje om cadeau te doen. Als je de starter wilt laten doorgaan, voeg dan 1 kopje bloem, 1 kopje suiker en 1 kopje melk toe aan de resterende starter en meng het rond. Hierdoor begint de cyclus opnieuw en wordt dag 10 dag 1.
Brood

  • Verwarm de oven voor op 325 °. Vet twee 9×5 broodvormen in en zet ze opzij.
  • Meng in een glazen kom de starter, olie, kristalsuiker, eieren en vanille door elkaar. Meng in een andere kom het bakpoeder, bakpoeder, zout, kaneel en bloem door elkaar.
  • Giet het vloeibare mengsel over de droge ingrediënten en roer om te combineren.
  • Vul de twee voorbereide pannen met ¼ van het beslag, gebruik de helft in totaal. Meng de kaneel en suiker en strooi de helft over de bovenkant van het beslag in de pannen. Verdeel het resterende beslag gelijkmatig over de twee pannen en strooi de resterende kaneelsuiker erover.
  • Bak 40-50 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat afkoelen in de pan.

Voeding

Calorieën: 542kcal | Koolhydraten: 93g | Eiwit: 7g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 12g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 51 mg | Natrium: 226 mg | Kalium: 176 mg | Vezel: 2g | Suiker: 60g | Vitamine A: 135IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 88 mg | IJzer: 2 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo