Amandelmeel Pindakaas Koekjes

Bron

Een koksmes kopen? Dit exemplaar, is een prachtig chef’s knife. Deze ligt prettig in de hand dat maakt snijden makkelijker en prettiger. Als je dit chef’s knife besteld heeft je messenset een mooie uitbreiding erbij.

Je zult dol zijn op deze gemakkelijke amandelmeel-pindakaaskoekjes ! Gemaakt met slechts 7 ingrediënten en zonder eieren, ze zijn knapperig van buiten, zacht van binnen en zijn zowel veganistisch als glutenvrij.

Pindakaaskoekje bestrooid met zeezout

Boy oh boy, ik heb een recept voor je! Deze pindakaaskoekjes van amandelmeel zijn in één woord onweerstaanbaar.

Ze lijken veel op mijn veganistische pindakaaskoekjes, maar in plaats van bloem voor alle doeleinden te gebruiken, zijn ze gemaakt met amandelmeel. Bovendien zijn ze gemaakt zonder eieren, waardoor ze glutenvrij en veganistisch zijn. Een win-win!

Als je een pindakaasliefhebber bent zoals ik, wil je ook mijn zuivelvrije pindakaasfudge eens proberen, samen met mijn favoriete pindakaas-espresso-smoothie.

Waarom je dol zult zijn op deze koekjes

  • Ze zijn gemaakt met 7 ingrediënten en zijn in totaal in ongeveer 20 minuten klaar
  • De perfecte combinatie van zout en zoet, en een uitstekende textuur: knapperig van buiten, vochtig van binnen.
  • Gemaakt met amandelmeel en zonder eieren, dus glutenvrij en vegan

ingrediënten in kommen met tekst erover ingrediënten

  • Pindakaas – Zorg ervoor dat u romige pindakaas met pinda's, of pinda's en zout, als enige ingrediënt gebruikt! Sommige pindakaas bevatten rietsuiker en/of palmolie, en dat heeft invloed op de algehele smaak en textuur.
  • Amandelmelk – Of elke vorm van melk.
  • Ahornsiroop – Voel je vrij om in plaats daarvan honing te gebruiken als je dat liever hebt.
  • Amandelmeel – Ik gebruik altijd amandelmeel, geen amandelmeel, in mijn gebak. Zorg ervoor dat je hem vol in de maatbeker stopt!
  • Rietsuiker – Je kunt ook bruine suiker of kokossuiker gebruiken.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Meng de natte ingrediënten. Begin door de pindakaas, melk, ahornsiroop en vanille samen te roeren in een grote mengkom.

Stap 2: Voeg de droge ingrediënten toe. Voeg vervolgens het amandelmeel, de rietsuiker en het zuiveringszout toe aan diezelfde kom en gebruik dan een rubberen spatel of een grote lepel om alles door elkaar te roeren. Het deeg zal dik zijn, dus het kan zijn dat je je handen moet gebruiken om te roeren.

twee kommen pindakaaskoekdeeg

Stap 3: Rol er balletjes van. Pak 1,5-2 eetlepels deeg en rol het in een bal, direct op een beklede of ingevette bakplaat. Herhaal dit proces met al het deeg en zorg ervoor dat de ballen 2 inch uit elkaar liggen.

Stap 4: Bak de koekjes. Gebruik een vork om vorkmarkeringen in de koekjes te drukken, zodat ze plat worden. Plaats vervolgens de bakplaat in de oven en bak de koekjes 10-12 minuten.

koekjesdeegballen op een bakplaat aan de linkerkant en koekjesdeeg die met een vork aan de rechterkant wordt gebroken

Stap 5: Laat ze afkoelen. Leg de koekjes op een koelrek en laat ze 10 minuten afkoelen. Deze stap is cruciaal omdat de koekjes hard worden tijdens het afkoelproces.

Tips en trucs

  • Ik koop graag amandelmeel van Costco — je krijgt een grote zak voor net zoveel als de kleinere zakken in een normale supermarkt.
  • Met dit recept maak je 18 koekjes, dus je moet ofwel twee bakplaten gebruiken of ze in porties bakken.
  • Maak de vork nat om te voorkomen dat deze aan het koekjesdeeg blijft plakken.
  • Bak de koekjes niet te lang! Anders is de textuur eraf.
  • Zorg ervoor dat je de koekjes 10 minuten laat afkoelen nadat ze klaar zijn met bakken! Ze zullen heel zacht zijn als ze uit de oven komen, maar worden krokant aan de buitenkant en vochtig aan de binnenkant als ze afkoelen.
  • Wil je deze een tandje bijsteken? Probeer 1/3 kopje chocoladeschilfers aan het beslag toe te voegen.
  • Vergeet niet om na het bakken een beetje zeezout te strooien! Pindakaaskoekjes van amandelmeel zijn al heerlijk, maar met een snufje zout nog lekkerder.

verschillende pindakaaskoekjes bestrooid met zeezout Vervangingen/variaties

Meel: Het enige andere meel dat ik aanraad is amandelmeel in plaats van amandelmeel. Ik heb deze cookies niet op een andere manier getest — als je dat wel doet, laat dan hieronder een reactie achter om andere lezers op de hoogte te stellen.

Suiker: Voor de tafelsuiker kun je rietsuiker, bruine suiker, kokossuiker of zelfs Monniksfruit gebruiken. Voor de vloeibare zoetstof zal honing of agave ook werken.

Pindakaas: hoewel dit recept voor pindakaaskoekjes is, kun je technisch gezien elke soort notenboter gebruiken die je maar wilt. Zorg er wel voor dat de notenboter geen toevoegingen bevat.

Amandelmeel vs. amandelmeel

Hoewel je amandelmeel en amandelmeel meestal door elkaar kunt gebruiken, gebruik ik bijna altijd amandelmeel omdat het makkelijker te vinden is. Bob's Red Mill heeft een geweldig artikel waarin de verschillen tussen amandelmeel en amandelmeel worden uitgelegd.

Zijn koekjes gemaakt met amandelmeel beter voor jou?

Ik zou ja zeggen, al zijn het nog steeds koekjes met suiker erin. Traditionele koekjes gemaakt met bloem voor alle doeleinden hebben echter geen gezondheidsvoordelen, terwijl amandelmeel – gemaakt met alleen amandelen – meer eiwitten en vitamine E bevat en minder koolhydraten.

Zijn deze cookies keto-vriendelijk?

Nee, maar ze kunnen er wel zijn! Om ze keto te maken, laat je gewoon de ahornsiroop weg en gebruik je in plaats van rietsuiker je favoriete keto-vriendelijke zoetstof, zoals Monkfruit.

Opslag

  • Kamertemperatuur: Om koekjes vers te houden, bewaart u ze maximaal 4 dagen in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur.
  • Diepvriezer: Bewaar restjes in een plastic zak en in de vriezer tot 8 maanden.

koekje op een witte ondergrond met een hap eruit Meer makkelijke koekjesrecepten

  • Chocolade Avocado Koekjes
  • Havermoutkoekjes met amandelboter
  • Chocoladekoekjes met amandelboter zonder bloem

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

Pindakaaskoekje bestrooid met zeezout

Print Amandelmeel Pindakaas Koekjes

Je zult dol zijn op deze gemakkelijke amandelmeel-pindakaaskoekjes ! Gemaakt met slechts 7 ingrediënten en zonder eieren, ze zijn knapperig van buiten, zacht van binnen en zijn zowel veganistisch als glutenvrij.
Natuurlijk Dessert
Keuken Amerikaans
Dieet Glutenvrij, Veganistisch, Vegetarisch
Trefwoord amandelmeel koekjes, amandelmeel pindakaas koekjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 18 koekjes
Calorieën 151kcal
Auteur Erin
ingrediënten

  • 1 kop romige pindakaas
  • 1/4 kopje amandelmelk
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 kopje amandelmeel
  • 1/2 kopje rietsuiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 °. Bekleed twee bakplaten met bakpapier of spuit met anti-aanbakspray.
  • Meng in een grote mengkom de pindakaas, melk, ahornsiroop en vanille door elkaar.
  • Voeg aan diezelfde kom het amandelmeel, de rietsuiker en het bakpoeder toe en vouw alles samen met een rubberen spatel. Het deeg wordt dik!
  • Gebruik je handen om 1,5-2 eetlepels deeg per keer te pakken en rol het in een bal, plaats het direct op de bakplaat. Herhaal dit proces totdat al het deeg op is en zorg ervoor dat de ballen 2 inch uit elkaar liggen.
  • Gebruik een vork om de balletjes naar beneden te drukken, zodat er een kriskras patroon ontstaat. Plaats de koekjes in de oven en bak ze 10-12 minuten. Laat ze 1 minuut op de bakplaat liggen, verwijder ze dan voorzichtig en plaats ze op een afkoelrek. Laat de koekjes 10 minuten afkoelen voordat je ze eet. Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per koekje en zijn een schatting*Zorg ervoor dat je CREAMY pindakaas met pinda's (of pinda's en zout) als enige ingrediënt gebruikt! *Vervangingen: kan honing gebruiken in plaats van ahornsiroop; kan kokossuiker/bruine suiker/monkfruit gebruiken in plaats van rietsuiker; kan ELKE soort melk gebruiken*Bewaren: bewaar koekjes in een afgesloten bakje bij kamertemperatuur tot 4 dagen; of plaats ze in een plastic zak en bewaar ze tot 8 maanden in de vriezer

Voeding

Calorieën: 151kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 5g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Natrium: 101 mg | Kalium: 101 mg | Vezel: 2g | Suiker: 9g | Calcium: 27 mg | IJzer: 1 mg

Het bericht Amandelmeel Peanut Butter Cookies verscheen eerst op The Almond Eater.

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo