Amandelcupcakes

Bron

Een fonkelnieuw keukenmes kopen? Voor iedere kokin hebben we wel iets zoals dit koksmes. Een fraai design en uiteraard reuze scherp. Als je dit koksmes kiest heeft je messenset een prachtige uitbreiding erbij.

Amandelcupcakes zijn heerlijk licht, zoet en sponsachtig. Gegarneerd met een ua-romige honing-mascarpone-glazuur en gesneden amandelen, voelt elke hap geruststellend, warm en verfijnd aan.

meerdere amandelcupcakes op een tafel met daarop geschaafde amandelen

Cupcakes zijn een van mijn favoriete desserts aller tijden om te maken (en te eten)! Ze zijn de perfecte traktatie voor alles, van potlucks tot verjaardagen tot afternoon tea-party's. Amandelmeelcupcakes , glutenvrije appelcupcakes en browniecupcakes met pistache-glazuur zijn enkele van mijn favorieten, maar deze amandelcupcakes komen langzaamaan bovenaan de lijst te staan!

Ik ben dol op de subtiele zoetheid die amandelextract toevoegt aan dit amandelcupcake-recept. Als je niet bekend bent, mis je zeker iets! Voor mij ruikt dit nootachtige extract naar perfect rijpe kersen en voegt een lichtzoete, bijna bruidstaartsmaak toe aan gebak en snoep.

In combinatie met mascarpone-honingglazuur vormen deze subtiel gearomatiseerde amandelcupcakes de perfecte balans tussen zoet, hartig, romig en rijk. Je kunt zelfs een grote hoeveelheid van deze cupcakes maken en ze maanden in de vriezer bewaren. Het enige wat je hoeft te doen is ze laten ontdooien, decoreren en serveren op je volgende grote evenement!

Functies van het recept

  • Ze zijn gemaakt van supereenvoudige ingrediënten. De meeste heb je waarschijnlijk al in je voorraadkast!
  • Vervang gewoon een paar ingrediënten om ze glutenvrij of veganistisch te maken.
  • Ze ruiken geweldig terwijl ze bakken en vullen je huis met hun nootachtige, zoete en geruststellende goedheid.

gele cupcakes gegarneerd met wit glazuur, geschaafde amandelen en een scheutje honing Ingrediënt notities:

  • Bloem voor alle doeleinden – Dit eenvoudige meel is alles wat je nodig hebt om lichte en zoete cupcakes te maken.
  • Rietsuiker – Of gebruik witte suiker of een andere kristalsuiker.
  • Amandelmelk – Om voor de hand liggende redenen is amandelmelk de beste keuze in deze amandelcupcakes! Anders kan elk ander type plantaardige melk of zuivelmelk worden gebruikt.
  • Appelmoes – Dit fungeert als eivervanger en voegt vocht toe aan het cupcakebeslag.
  • Appelciderazijn – Een nauwelijks waarneembare hoeveelheid azijn activeert het zuiveringszout en geeft een lichte luchtigheid aan de cupcakes.
  • Amandelextract – Dit is de sleutel tot die hartige amandelsmaak. Sla het niet over of vervang het door iets anders!
  • Mascarpone-honingglazuur – Gemaakt met romige mascarpone-kaas, honing, poedersuiker en een beetje amandelmelk, deze roomkaasachtige glazuur is perfect uitgebalanceerd tussen hartig en zoet.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Meng de droge ingrediënten. Meng de bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout in een kom.

Stap 2: Meng de natte ingrediënten. Klop de boter en suiker met een handmixer of staande mixer romig. Voeg vervolgens de amandelmelk, appelmoes, amandelextract en vanille-extract toe. Mix tot uniform.

cupcakebeslag in een grote glazen kom

Stap 3: Maak het beslag af. Giet de droge ingrediënten bij de natte en meng. Zodra het beslag glad is, giet je het in de beklede cupcakevormpjes.

Stap 4: Bak de cupcakes. Bak tot een tandenstoker die in het midden van de cupcakes is geprikt er schoon uitkomt. Laat ze iets afkoelen in de vorm voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.

cupcake beslag in cupcake liners en gebakken cupcakes in cupcake liners

Stap 5: Maak je glazuur en versier. Klop de mascarpone, honing, poedersuiker en melk tot je een licht en luchtig glazuur krijgt. Doe het over in een spuitzak en versier de afgekoelde cupcakes. Bestrooi elk met extra honing en geschaafde amandelen en geniet ervan!

Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Pas op dat je je cupcakebeslag niet te veel mengt – een paar kleine klontjes bloem zijn oké!
  • Voor een qua textuur interessante cupcake, probeer gehakte of geraspte amandelen toe te voegen aan het cakebeslag.
  • Verander de cupcakes in een cake door het beslag in een bundt- of cakevorm te bakken.
  • Om een zuivelvrij glazuur te maken, combineer je gewoon een paar kopjes poedersuiker met een heel kleine hoeveelheid amandelmelk.

Kunnen ze veganistisch gemaakt worden?

Absoluut! Het cupcake-recept zelf is bijna veganistisch – zorg er wel voor dat je zuivelvrije boter gebruikt. Laat dan voor het glazuur de honing en de mascarpone weg en klop in plaats daarvan de poedersuiker en 1-2 el amandelmelk door elkaar.

Kunnen ze glutenvrij gemaakt worden?

Glutenvrij bloem voor alle doeleinden zou prima moeten werken. Ik heb ze niet getest met andere glutenvrije meelsoorten, dus ik weet niet zeker of ze zouden werken.

Hoe moet ik amandelcupcakes decoreren?

The sky is the limit als het gaat om decoreren. Ik voeg graag een scheutje extra honing toe met geschaafde amandelen om het simpel te houden, maar je kunt eetbare bloemen gebruiken voor een vleugje kleur, een mengelmoes van gemalen noten of vers fruit.

Opslag

  • Kamertemperatuur : Bewaar de frosted cupcakes in een luchtdichte verpakking op het aanrecht tot 3 dagen.
  • Koelkast : De cupcakes moeten tot een week vers blijven als ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard.
  • Diepvriezer : Wikkel de niet-bevroren cupcakes in plastic en bewaar ze in een luchtdichte verpakking of verzegelde ritssluitingszak. Ze bevriezen goed voor maximaal 3 maanden. Laat ze gewoon helemaal ontdooien, dan ben je vrij om te decoreren!

een gele cupcake met een hap eruit Meer recepten voor amandeldesserts

  • Amandel Bananenbrood
  • Honing Amandel Boter Rijst Krokante Repen
  • Chocoladecake met amandelmeel

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

meerdere amandelcupcakes op een tafel met daarop geschaafde amandelen

Amandel Cupcakes afdrukken

Amandelcupcakes zijn het dessert waarvan je niet wist dat je het nodig had! Gemaakt met amandelextract en vervolgens overgoten met een honing-mascarpone glazuur, ze zijn heerlijk zoet, makkelijk te maken en ZO lekker!
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Dieet Vegetarisch
Trefwoord amandel cupcakes
Voorbereidingstijd 17 minuten
Kooktijd 23 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 20 cupcakes
Calorieën 241kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 2 1/2 kopjes bloem voor alle doeleinden
  • 2 tl baksoda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1 1/2 kopjes rietsuiker
  • 1/2 kop boter ongezouten, verzacht
  • 1 1/2 kopjes amandelmelk of melk naar keuze
  • 1/2 kop appelmoes
  • 2 tl appelciderazijn
  • 1 1/2 theelepel amandelextract
  • 1 tl vanille-extract
  • geschaafde amandelen voor garnering
voor het glazuur:

  • 4 Oz. mascarpone
  • 2 eetlepels honing
  • 2 kopjes poedersuiker
  • 1 el amandelmelk optioneel
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350° en bekleed een muffinvorm met cupcakevormpjes.
  • Meng bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout in een kom en zet apart.
  • Klop in een aparte kom de boter en suiker samen. Voeg vervolgens de melk, appelmoes, amandelextract en vanille toe aan dezelfde kom en klop om te combineren.
  • Gebruik een elektrische mixer of mixer om de natte en droge ingrediënten te combineren, zorg ervoor dat u niet te lang mixt. Verdeel vervolgens het beslag gelijkmatig over de cupcakevorm (u moet dit in porties doen of twee muffinvormpjes gebruiken).
  • Bak cupcakes 20-23 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cupcakes 10 minuten in de vorm staan, verwijder ze dan voorzichtig en leg ze op een afkoelrek. Wacht tot de cupcakes volledig zijn afgekoeld voordat je ze glazuurt.
  • Voor het glazuur: gebruik een elektrische mixer om de mascarpone en honing door elkaar te roeren, voeg dan de poedersuiker toe en roer tot een gladde massa. Als het glazuur te dik is, voeg dan 1 el melk toe om het te verdunnen. IJs de cupcakes en bedek ze met gesneden amandelen en een scheutje honing (optioneel). Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per cupcake en zijn een schatting *Om deze vegan te maken: gebruik zuivelvrije boter in het cupcakebeslag; laat dan voor het glazuur de mascarpone en honing weg en gebruik in plaats daarvan poedersuiker en 1-2 el amandelmelk*Bewaren: bewaar cupcakes 3 dagen op kamertemperatuur; of maximaal 1 week in de koelkast. Of je kunt ze in plasticfolie wikkelen en ze maximaal 3 maanden invriezen. Als je ze van tevoren klaarmaakt, zou ik wachten om ze te vriezen tot ze klaar zijn om geserveerd te worden.

Voeding

Calorieën: 241kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwit: 2g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 5g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 18 mg | Natrium: 230 mg | Kalium: 25 mg | Vezel: 1g | Suiker: 29g | Vitamine A: 223IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 48 mg | IJzer: 1 mg

OPMERKING BIJWERKEN: Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in juli 2017. Het is in augustus 2021 bijgewerkt met nieuwe tekst en foto's.

Het bericht Amandelcupcakes verscheen eerst op The Almond Eater .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo