Amandel Biscotti

Bron

Sterk keukengerei is iets dat elke keuken wel nodig heeft, zelfs als je nog nooit eerder hebt gekookt. Ieder mes is net even anders, neem bijvoorbeeld het kaasmes dit geeft het beste resultaat voor die productgroep. Voor het beste snijresultaat is het praktisch dat je goed kan snijden, dan komt het mes extra goed tot haar recht.

Een warme kop koffie is gewoon niet hetzelfde zonder Almond Biscotti om te dunken. Omhuld met chocolade en boordevol rijke nootachtige smaken, is dit klassieke Italiaanse koekje de ultieme traktatie om te combineren met koffie en thee na het diner.

biscotti gedoopt in chocolade en omhuld met geschaafde amandelen

Of je het nu wilt dunken of crunchen, er is nooit een slechte tijd klassieke Almond Biscotti. Dit knapperige, tweemaal gebakken Italiaanse koekje is de perfecte traktatie voor na het eten en past zo goed bij een kopje koffie of thee.

Thuis leren hoe je biscotti kunt maken, is eigenlijk vrij eenvoudig. Een beetje tijdrovend, ja, maar het deeg is erg vergevingsgezind en flexibel. Na tweemaal in de oven te zijn gebakken, krijgt de biscotti zijn kenmerkende knapperige, dunkbare textuur.

Op zoek naar de perfecte finishing touch? Dompel elk stuk amandelbiscotti in gesmolten chocolade en laat het opstijven. Binnen de kortste keren heb je een indrukwekkend dessert om te serveren na het diner of voor de koekjesruil!

Oh, en als je van het geluid van dit recept houdt, moet je mijn amandelbananenbrood en mijn amandelcupcakes eens bekijken – beide ZO heerlijk, vooral als je van gebakken producten met amandelsmaak houdt.

Functies van het recept

  • De meeste biscotti-recepten hebben geen strikte regels, waardoor het een geweldig dessert is voor beginnende bakkers om mee te spelen.
  • Elk koekje is ondergedompeld in gesmolten chocolade voor de perfecte afwerking en een prachtige presentatie.
  • Het is absoluut het beste koekje om onder te dompelen in een warme kop koffie, thee of warme chocolademelk !

iemand die een stuk biscotti in een pot gesmolten chocolade doopt Ingrediënt notities:

  • Boter – Niet alle biscotti-recepten gebruiken boter, maar ik vind het leuk hoe het koekje zachter wordt in plaats van super knapperig.
  • Meel – Voor alle doeleinden is het beste.
  • Eieren – Klassieke Italiaanse biscotti wordt altijd met eieren gemaakt.
  • Amandelextract – Een klein beetje zorgt voor een heldere nootachtige smaak in de biscotti. Voel je vrij om tijdens het winkelen naar andere soorten notenextracten te zoeken, zodat je kunt experimenteren met smaken in nieuwe batches.
  • Amandelen – Noten zijn een populaire mix-in als het gaat om biscotti. Gesneden amandelen zijn natuurlijk de beste keuze voor dit recept, maar pistachenoten, pijnboompitten en hazelnoten zijn ook populaire keuzes.
  • Chocoladesaus – Gesmolten chocoladeschilfers en kokosolie worden met elkaar gemengd om de ultieme finishing touch te geven aan deze tweemaal gebakken koekjes. Je kunt slechts één uiteinde van het koekje in de chocolade dopen, ze gewoon laten of het over de batch sprenkelen.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Maak het deeg. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Klop de boter en suiker samen in een aparte kom en roer dan de eieren en het amandelextract erdoor. Roer het natte mengsel voorzichtig door het droge en spatel er dan de amandelen door.

beslag in een witte mengkom

Stap 2: Vorm het deeg. Gebruik je handen om het deeg in een grote blok te vormen. Plaats het op de voorbereide bakplaat en bestrooi de buitenkant met meer geschaafde amandelen.

Stap 3: Bak en snijd vervolgens. Bak de biscotti-log totdat deze goudbruin en stevig is. Laat het een paar minuten afkoelen voordat je het in stukjes van 1 inch snijdt.

ongebakken en gebakken biscotti op een bakplaat

Stap 4: Bak opnieuw! Leg de stukjes biscotti met de snijkant naar beneden op de bakplaat en bak nog eens 15 minuten.

gesneden gebakken biscotti op een bakplaat

Stap 5: Dompel in chocolade. Doop de gebakken amandelbiscotti in het mengsel van chocolade en kokosolie en leg ze op een rooster om op te stijven. Ze moeten in ongeveer 30 minuten klaar zijn om te eten!

Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Voor een nog diepere, rijkere smaak rooster je de geschaafde amandelen van tevoren.
  • Biscotti-deeg is vrij vergevingsgezind. Je kunt meer bloem, eieren of amandelen toevoegen om de textuur precies goed te krijgen.
  • Het deeg kan behoorlijk plakkerig zijn, dus het kan handig zijn om je handen met bloem of water te bedekken voordat je het tot een blok vormt.
  • Amandel, hazelnoot en anijs zijn allemaal klassieke biscotti-smaken. Als je echt creatief wilt zijn, voeg dan wat cacaopoeder, rum en rozijnen of pistachenoten toe aan het deeg.
  • Als je biscotti liever heel knapperig hebt, kun je de boter in het recept weglaten.

Waarom zijn biscotti-koekjes zo hard?

Biscotti-koekjes worden tweemaal in de oven gebakken om het meeste vocht uit het deeg te verwijderen. Hierdoor krijgen ze een droge, knapperige en dunkbare textuur.

Hoe snijd je biscotti zonder ze te breken?

Het is belangrijk om de biscotti-log ongeveer 5 of 10 minuten te laten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Gebruik een scherp gekarteld mes om de plakjes van 1 inch gemakkelijk te snijden.

Wanneer moet je biscotti eten?

Het in huis hebben van versgebakken in chocolade gedompelde biscotti is het beste excuus om een dronken warme chocolademelk , een pot koffie of thee, een vieze chai latte of een zelfgemaakte cold brew te maken . Het is het ultieme koekje na het eten om in je drankje naar keuze te dopen.

Opslag

  • Kamertemperatuur – Biscotti bevat niet veel vocht, wat betekent dat ze heel goed kunnen worden bewaard in een luchtdichte verpakking op het aanrecht. Ze moeten ongeveer een week of twee vers blijven.

close-up foto van biscotti gegarneerd met amandelen Meer koekjesrecepten

  • Veganistische chocoladekoekjes
  • Cranberry Chai Koekjes
  • Havermoutkoekjes met amandelboter

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

close-up foto van biscotti gegarneerd met amandelen

Afdrukken Amandel Biscotti

Een warme kop koffie is gewoon niet hetzelfde zonder Almond Biscotti om te dunken. Omhuld met chocolade en boordevol rijke nootachtige smaken, is dit klassieke Italiaanse koekje de ultieme traktatie om te combineren met koffie en thee na het diner.
Cursusontbijt, Dessert
Keuken Italiaans
Dieet Vegetarisch
Trefwoord amandelbiscotti
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 20 stuks
Calorieën 183kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 2 1/2 kopjes bloem voor alle doeleinden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 kopje rietsuiker
  • 6 eetlepels boter verzacht
  • 3 eieren
  • 1 theelepel amandelextract
  • 1/3 kop gesneden amandelen plus meer voor bovenop
voor de chocolade:

  • 1/2 kopje chocoladeschilfers
  • 1 theelepel kokosolie
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 °. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier of vet deze in met anti-aanbakspray; opzij zetten.
  • Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom en zet apart.
  • Roomboter en suiker samen in een aparte kom; voeg eieren en amandelextract toe aan de kom en roer om te combineren.
  • Roer de droge en natte ingrediënten door elkaar en spatel dan de amandelen erdoor.
  • Gebruik je handen om het deeg in een grote blok te vormen (let op: het deeg zal plakkerig zijn, dus het kan handig zijn om je handen van tevoren met bloem te bedekken), plaats de blok dan direct op de bakplaat en bestrooi het met extra geschaafde amandelen .
  • Bak de biscotti 30-35 minuten. Haal het dan uit de oven en wacht 5-10 minuten, snijd het dan in stukken van 1 "en leg ze met de snijkant naar beneden op de bakplaat. Plaats de biscotti terug in de oven en bak hem gedurende 15 minuten, halverwege omdraaiend.
  • Smelt als laatste de chocoladeschilfers en kokosolie samen in de magnetron, roer elke 30 seconden totdat het glad is. Doop elk stuk biscotti in de chocolade en plaats het op een koelrek. Laat 30 minuten de chocolade hard worden. Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn voor 1 stuk biscotti en zijn een schatting

Voeding

Calorieën: 183kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 4g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 34 mg | Natrium: 127 mg | Kalium: 55 mg | Vezel: 1g | Suiker: 13g | Vitamine A: 151IE | Vitamine C: 1 mg | Kalium: 23 mg | IJzer: 1 mg

OPMERKING BIJWERKEN: Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in december 2016. Het is in oktober 2021 bijgewerkt met nieuwe tekst en foto's.

Het bericht Amandel Biscotti verscheen eerst op The Almond Eater .

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo