Airfryer Tilapia

Bron

Waar kan je de meeste voldoening uit halen?, wat zou je denken van een bakkersmes? Direct merk je een groot verschil terug in je gerechten, je zou zo de professionele keuken in kunnen. Helemaal door je vlees snijden en dat in 1 keer. Na gebruik hang je jouw nieuwe mes weer op aan een magneetstrip. Mes altijd schoon op, iedereen met een kokshart verzorgt messen onder de keukenkraan en zal het nooit in de machine laten afwassen.

Op dit Air Fryer Tilapia-recept staat "snel en gemakkelijk diner" geschreven! Omhuld met hartige broodkruimels van citroen en Parmezaanse kaas en afgewerkt met een scheutje zelfgemaakte citroenboter, is elke hap heerlijk pittig, schilferig, knapperig en vochtig. Bovendien is het in slechts 15 minuten klaar om te eten!

gekookte gepaneerde vis op een bord gegarneerd met gehakte peterselie

Het is gemakkelijk om vis over het hoofd te zien wanneer u eenvoudige dinerideeën probeert te bedenken. Ik weet niet zeker waarom, want ze zijn meestal zo snel, heerlijk en vullend! Mijn recepten voor mediterrane kabeljauw , hele 30 knoflookzalm en pittige kabeljauwsandwiches komen altijd van pas als ik zin heb in iets smaakvols zonder uren in de keuken te hoeven staan.

Ik denk dat deze Air Fryer Tilapia de vissceptici zal overtuigen, omdat hij in minder dan 15 minuten klaar is om te eten, supereenvoudig is en altijd vochtig en schilferig is. Omhuld met een hartig laagje Parmezaanse kaas en snel gebakken in de airfryer, is elke hap smaakvol en knapperig! Het beste is om de levendige en weelderige zelfgemaakte citroenboter erover te druppelen.

Je kunt dit Airfryer-visrecept maken met bevroren of verse tilapia, glutenvrij of gewoon paneermeel en voeg zoveel kruiden of garnituren toe als je wilt. Ik denk niet dat doordeweekse diners lekkerder of gemakkelijker worden dan dit!

Functies van het recept

  • Airfry + hartig gepaneerde witvis = hemels
  • Ik weet dat het moeilijk te geloven is, maar dit recept duurt slechts 15 minuten van begin tot einde!
  • De ingrediënten zijn eenvoudig en zorgen voor een makkelijk, licht, vullend en gezond doordeweeks diner.
  • Elke hap is super pittig en smaakvol dankzij de zelfgemaakte citroenboter.

rauwe vis op een bord met tekstoverlay Ingrediënt notities:

  • Tilapiafilets – Gebruik vers of bevroren. Als u bevroren tilapia gebruikt, zorg er dan voor dat u de filets volledig ontdooit voordat u gaat frituren. Als je geen tilapia hebt, gebruik dan een ander soort witvis waar je dol op bent.
  • Paneermeel – Je kunt de gewone broodkruimels gemakkelijk vervangen door glutenvrij.
  • Parmezaanse kaas – Vers geraspte Parmezaanse kaas voegt extra zout toe aan de paneermeellaag.
  • Specerijen – Wat knoflookpoeder, zout en zwarte peper worden door het paneermeel gemengd. Mix en match hier zoveel je wilt; voeg paprika, cayennepeper, chilipoeder, gedroogde peterselie, Cajun-kruiden of Italiaanse kruiden toe om de smaken te mengen.
  • Citroenboter – Deze heerlijk weelderige botersaus is gemaakt met gesmolten boter, citroensap, zout en peper. Sprenkel een beetje over elk stuk luchtgebakken vis voor een natuurlijke, pittige afdronk. Als je geen boter wilt gebruiken, vervang deze dan door olijfolie of ghee.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Bereid je heteluchtfriteuse voor. Bekleed de mand van de luchtfriteuse met een vel aluminiumfolie en verwarm voor op 400ºF.

Stap 2: Stel uw paneerstation in. Breek en klop je ei in een ondiepe kom. Meng in een tweede ondiepe kom je paneermeel, Parmezaanse kaas, citroenschil, knoflook, zout en peper.

Stap 3: Paneer de tilapia. Dompel elke tilapiafilet eerst in het eimengsel en daarna in het paneermeelmengsel.

rauw stuk vis dat in paneermeel wordt gedompeld

Stap 4: Bak de vis. Plaats uw gepaneerde visfilets in uw voorverwarmde heteluchtfriteuse en kook op 400 ° F gedurende ongeveer 10 minuten. Je hoeft ze niet om te draaien! Bak maar weg.

gepaneerde tilapia in airfryer

Stap 5: Maak de citroenboter. Klop de gesmolten boter, het citroensap, het zout en de peper samen in een kleine kom terwijl je op de vis wacht.

Stap 6: Garneer en serveer. Besprenkel elk stuk luchtgebakken tilapia met wat citroenboter en verse peterselie. Serveer met al je favoriete kanten en geniet ervan!

Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Door je mand van de luchtfriteuse met aluminiumfolie te bekleden voordat je je vis frituurt, is het schoonmaken supergemakkelijk. Anders kan de vis blijven plakken en dat willen we niet.
  • Als je een grote fan bent van krokant gebakken vis, probeer dan je tilapiafilets dubbel te paneren. Om dit te doen, herhaalt u het paneerproces gewoon twee keer.
  • Dep je tilapiafilets droog voordat je ze paneert, anders zal het paneermeel moeilijk aan de vis blijven plakken.

Wat gaat er goed met tilapia?

Deze lichte en pittige tilapia uit de airfryer past goed bij geruststellende, gezinsvriendelijke bijgerechten, zoals rode aardappelpuree , sriracha-spruitjes met honing , salade, broccoli en andere groenten of koriander- limoenrijst. U kunt ook de gefrituurde visfilets in plakjes snijden en op tortilla's stapelen om vistaco's te maken! Ze zouden heerlijk zijn met een chipotle-limoenyoghurtcrème of ananassalsa erop.

Op welke temperatuur moet tilapia worden gekookt?

Om ervoor te zorgen dat je tilapia goed gaar is, moet je hem frituren tot een vleesthermometer die in het dikste deel van de filets is gestoken, 145 ° F aangeeft.

Kan ik dit recept ook met andere soorten vis maken?

Ja! Elk type witte en schilferige vis is perfect om te paneren en te koken in de heteluchtfriteuse. Kabeljauw, meerval en heilbot uit Alaska zijn enkele van mijn favorieten.

Hoe lang duurt het?

Geniet de volgende dag van de restjes als lunch! Overgebleven tilapia blijft 3 tot 4 dagen vers in de koelkast als het goed in folie wordt gewikkeld en in een luchtdichte verpakking wordt bewaard. Je kunt vis een paar minuten opwarmen in de oven, airfryer of magnetron.

een stukje tilapia op een bord met een hap eruit Meer heerlijke airfryer recepten

  • Lamskoteletjes
  • Airfryer Kippendijen
  • Airfryer Sint-jakobsschelpen

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

gekookte gepaneerde vis op een bord gegarneerd met gehakte peterselie

Print Airfryer Tilapia

Op dit Air Fryer Tilapia-recept staat "snel en gemakkelijk diner" geschreven! Omhuld met hartige broodkruimels van citroen en Parmezaanse kaas en afgewerkt met een scheutje zelfgemaakte citroenboter, is elke hap heerlijk pittig, schilferig, knapperig en vochtig. Het is klaar om te eten in slechts 15 minuten!
Cursus diner
Keuken Amerikaans, Mediterraan
Trefwoord airfryer tilapia
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2
Calorieën 390kcal
Auteur Erin
ingrediënten

  • 2 tilapiafilets drooggedept
  • 1 ei geklopt
  • 1/3 kopje paneermeel
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 theelepel citroenschil
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
voor de citroenboter:

  • 2 eetlepels boter gesmolten
  • 1 theelepel citroensap
  • zout en peper naar smaak
instructies:

  • Leg een stuk folie in je airfryer en verwarm deze voor op 400° (dit duurt ongeveer 3 minuten).
  • Voeg het losgeklopte ei toe aan een ondiepe kom en combineer vervolgens op een apart bord de paneermeel, Parmezaanse kaas, citroenschil, knoflookpoeder, zout en peper.
  • Dompel de tilapia een voor een in het eimengsel en vervolgens in het paneermeelmengsel en zorg ervoor dat het helemaal bedekt is.
  • Leg de tilapia op de folie in je heteluchtfriteuse en kook deze vervolgens 10 minuten op 400°C.
  • Terwijl de vis kookt, maak je de citroenboter: smelt de boter in de magnetron, klop dan het citroensap erdoor en voeg meer naar smaak toe.
  • Als de tilapia gaar is, besprenkel deze met citroenboter en bestrooi met verse peterselie (optioneel). Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per portie en zijn een schatting*Zorg ervoor dat u uw heteluchtfriteuse bekleedt met folie — dit maakt het schoonmaken supereenvoudig en voorkomt dat de vis blijft plakken. *Bewaren: wikkel restjes afzonderlijk in folie en bewaar ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 3 dagen.

Voeding

Calorieën: 390kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 41g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 10g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 1g | Cholesterol: 200 mg | Natrium: 1013 mg | Kalium: 604 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 510IU | Vitamine C: 2 mg | Calcium: 128 mg | IJzer: 2 mg

Het bericht Airfryer Tilapia verscheen eerst op The Almond Eater .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo