Airfryer Parmezaanse kip

Bron

Een keukenmes kopen die het meeste kan? Het koksmes voldoet aan de eisen. Een glad lemmet zorgt voor een stuk minder beschadiging aan groenten, fruit, vlees en vis. Wat elke keuken nodig heeft is een koksmes. Zodra je ermee klaar bent is opbergen op een veilige plek uiterst aanraadbaar. We raden aan om om een messen magneetstrip te bestellen in alle keukenmessen hier aan te hangen.

Airfryer Parmezaanse kip is cheesy, knapperig en kookt in minder dan 10 minuten! Het is een eenvoudig te maken diner waar je familie gek van zal worden!

Met Airfryers maak je in een handomdraai heerlijke diners! Zalm met bruine suiker , biefstuk met knoflookboter en Parmezaanse kip-tenders zijn enkele van mijn favoriete airfryer-diners aller tijden. Ik zweer dat als je ze in een airfryer kookt, ze nog lekkerder worden! Lekker makkelijk ook!

2 pieces of chicken parmesan topped with herb garnish in an air fryer basket. Makkelijk en lekker Airfryer Kip Parmezaan Recept

Parmezaanse kip is een van die maaltijden die je niet kunt weigeren en iedereen komt altijd terug voor seconden. Het is van het hoogste niveau! Je kunt niet winnen van knapperige gepaneerde kip gesmoord in zelfgemaakte marinara en kaas. Dit is een familiefavoriet bij ons thuis. Het gebruik van een heteluchtfriteuse maakt het zooo gemakkelijk om samen te gooien – wat geweldig is omdat mijn kinderen er altijd om vragen! Deze Airfryer Parmezaanse kip is een van de weinige recepten die ze zonder klachten zullen verslinden. Het is kieskeurig eter-vriendelijk!

Of ik nu friet of kip maak, mijn heteluchtfriteuse maakt alles perfect krokant – geen olie nodig! Deze Parmezaanse kip is niet anders. De paneermeel is zo smaakvol met de perfecte crunch. De gesmolten Parmezaanse kaas en Panko paneermeel geven elke hap de meest geweldige smaak en textuur. Echt, deze Airfryer Parmezaanse kip is net zo lekker (zo niet beter) als wanneer hij gebakken is . Bovendien kost het de helft van de tijd om te koken en is het supergemakkelijk schoon te maken! Maak je klaar voor een nieuwe, heerlijke obsessie.

Wat heb je nodig voor je Parmezaanse kip

Ik vind het geweldig dat dit recept zoveel basisingrediënten gebruikt. Met slechts een beetje kaas, broodkruimels en je favoriete pastasaus, kun je in een handomdraai een smakelijk, stevig diner maken! Als je op zoek bent naar afmetingen, ze zijn allemaal te vinden in de onderstaande receptenkaart.

  • Kippenborsten: Kippenborsten zonder botten werken hier prima. Ik heb ze doormidden gesneden zodat ze lekker dun zijn!
  • Zout : slechts een snuifje om de algehele smaak te verbeteren.
  • Italiaanse kruidenmix : ik gebruik graag Italiaanse kruiden om mijn kip op smaak te brengen! Je kunt dit uit de winkel halen of thuis je eigen melange maken. Mijn recept hier !

Parmezaanse Knoflook Paneren

  • Bloem voor alle doeleinden: bloem voor alle doeleinden werkt geweldig om uw kip een lichte, knapperige buitentextuur te geven.
  • Eieren : Samengeklopt met kruiden om uw kip op smaak te brengen en te beslagen.
  • Knoflookpoeder : Knoflook en Parmezaanse kaas is een match made in heaven! Voeg toe voor de perfecte hartige smaak.
  • Zout : toevoegen om de smaak te versterken.
  • Panko Breadcrumbs : Toegevoegd voor een lichte en knapperige textuur!
  • Parmezaanse kaas : Ik gebruik graag vers geraspte Parmezaanse kaas voor de best mogelijke smaak!

Toppings

  • Pastasaus of Marinara : Gebruik hier je favoriete pastasaus of marinara! Ik heb altijd de mijne te maken vanuit het niets voor de meest verse smaak.
  • Mozzarella : Die laag van smeltende, rekbare goedheid is iets dat je niet kunt overslaan! Mozzarella is de ster van de show.
  • Parmezaanse kaas : Voor een beetje scherpe smaak voeg ik geraspte Parmezaanse kaas toe op elk stuk Parmezaanse kip.

Laten we Parmezaanse kip maken in de Airfryer!

Deze Airfryer Parmezaanse Kip is zo eenvoudig als maar kan. Als je je kip eenmaal gepaneerd hebt, is hij binnen enkele minuten gaar! Binnen de kortste keren heb je gouden, kaasachtige goedheid!

  1. Bereid kippenborsten: Snijd om te beginnen elke kipfilet in de lengte doormidden en bestrooi met zout en Italiaanse kruidenmix. Opzij zetten.
  2. Paneerstation : Maak een paneerstation door bloem op een bord te plaatsen. Klop in een diepe schaal ei, zout en knoflookpoeder door elkaar. Meng panko paneermeel en Parmezaanse kaas in een ander bord.
  3. Broodkip: Bestuif de kip met bloem. Dompel het goed in het eimengsel, schud overtollig ei eraf. Bestrijk vervolgens de kip met het Parmezaanse Panko-mengsel.
  4. Herhaal : Leg de kip op een rooster en herhaal met de rest van de kip.
  5. Koken : Plaats in het mandje van de airfryer en bak 5 minuten op 390 graden. Draai de kip om en bak nog 5 minuten.
  6. Topping toevoegen: Bestrooi met marinarasaus, geraspte kaas en kook nog 3 minuten in de airfryer tot de kip 165 graden heeft bereikt en de kaas is gesmolten.

Photos of battering chicken and placing in air fryer.

Tips en variaties

Als je eenmaal een hap hebt genomen van deze smakelijke, knapperige Parmezaanse kip, ben je verslaafd! Misschien wil je extra maken, het zal van de borden van je gezin vliegen! Hier zijn een paar tips om elke keer een succesvolle Airfryer Parmezaanse kip te maken.

  • Controleer de temperatuur: u weet dat uw kip volledig gaar is als de interne temperatuur 165 graden Fahrenheit bereikt.
  • Houd kip dun: hoe dunner je stukjes kip, hoe gemakkelijker ze doorkoken. Als u uw plakjes niet dun genoeg kunt krijgen, kunt u een vleesvermalser gebruiken om ze plat te maken.
  • Voeg warmte toe: schop je Parmezaanse kip een tandje hoger door rode pepervlokken aan je marinara toe te voegen. Ik hou van de hint van kruiden die het toevoegt!
  • Serveren Met : Ik serveer mijn Parmezaanse kip op een bedje van pasta met groenten en een groene salade ernaast. Je kunt er ook wat zelfgemaakte broodstengels in gooien om je Italiaans geïnspireerde diner compleet te maken!

2 pieces of air fryer chicken parmesan with herb garnish on a white plate.

Overgebleven Airfryer Parmezaanse kip bewaren

Met zo'n goed diner is de kans klein dat je zelfs restjes hebt om te bewaren! Zo bewaar je het voor een snelle en smakelijke maaltijd!

  • In de koelkast: In een luchtdichte verpakking is je airfryer Parmezaanse kip 2-3 dagen houdbaar in de koelkast. Houd in gedachten: met de marinara toegevoegd, hoe langer het zit, hoe groter de kans dat het drassig wordt.
  • Opwarmen: U kunt uw Parmezaanse kip 10-15 minuten opwarmen in de heteluchtfriteuse op 350 graden C. Dit helpt om de buitenkant lekker knapperig te houden! Zorg ervoor dat de interne temperatuur 165 graden Fahrenheit heeft bereikt voordat u het consumeert.

Closeup of a bite of chicken parmesan.

Meer makkelijke en heerlijke Airfryer-maaltijden

Airfryers maken eten een makkie! Hier zijn een paar van mijn favoriete recepten die je sprakeloos zullen maken met hoe waanzinnig goed ze zijn! Ze zijn supereenvoudig te bereiden en zullen indruk maken op je hele gezin! Eet smakelijk!

Avondeten

Krokante en sappige Airfryer Kippendijen

Avondeten

Perfecte Airfryer Garnalen van 10 minuten

Avondeten

Juicy Airfryer Hamburgers

Avondeten

Airfryer Knoflook Steak Bites

Print Airfryer Kip Parmezaan

Airfryer Parmezaanse kip is cheesy, knapperig en kookt in minder dan 10 minuten! Het is een eenvoudig te maken diner waar je familie gek van zal worden!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Italiaans Amerikaans
Trefwoord airfryer Parmezaanse kip, Parmezaanse kip
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 13 minuten
Totale tijd 33 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 461kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 2 Kippenborsten in tweeën gesneden
  • 3/4 theelepel Zout
  • 3/4 theelepel Italiaanse kruidenmix
Voor het paneren:

  • 1/4 kop bloem voor alle doeleinden
  • 2 grote eieren
  • 1/2 theelepel Knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel Zout
  • 1 kopje Panko Paneermeel
  • 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
Voor de topping:

  • 1 kopje zelfgemaakte Marinara- of pastasaus
  • 1 kop geraspte mozzarella
  • 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
instructies:

  • Snijd elke kipfilet in de lengte doormidden en bestrooi met zout en Italiaanse kruidenmix. Opzij zetten.
  • Maak een paneerstation door bloem op een bord te plaatsen. In een diepe schotel , zwaai samen ei, zout en knoflookpoeder. Meng panko paneermeel en Parmezaanse kaas op een ander bord.
  • Bestuif de kip met bloem.
  • Dompel het vervolgens goed in het eiermengsel, schud overtollig ei eraf.
  • Bestrijk de kip als laatste met het Parmezaanse kaas-pankomengsel.
  • Leg de kip op een rooster en herhaal met de rest van de kip.
  • Plaats in het mandje van de airfryer en bak 5 minuten op 390 graden. Draai de kip om en bak nog 5 minuten. Bestrooi met marinarasaus, geraspte kaas en kook nog 3 minuten in de heteluchtfriteuse tot de kip een temperatuur van 165 graden heeft bereikt en de kaas gesmolten is.

Voeding

Calorieën: 461kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwit: 47g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 10g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Transvet: 1g | Cholesterol: 209 mg | Natrium: 1882 mg | Kalium: 755 mg | Vezel: 2g | Suiker: 4g | Vitamine A: 846IU | Vitamine C: 6 mg | Calcium: 482 mg | IJzer: 3 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo