Airfryer Parmezaanse Boerenkool Chips

Bron

Het tomatenmes heeft een mesblad van maximaal 15 centimeter, het is namelijk een mes voor het fijne werk. Tomatenmessen kunnen een vork aan de punt bezitten maar dit is niet altijd het geval. Een tomaat valt ook met een glad mesblad te bewerken zoals een koksmes dit heeft. Alleen moet deze wel enorm scherp zijn om door de tomaten schil te komen. Het tomatenmes is fijn gekarteld waardoor het zonder moeite en zonder beschadigingen door de schil snijdt.

Krokant en perfect gekruid met Parmezaanse kaas, deze boerenkoolchips die je in de airfryer kookt, zijn de BESTE snack. Ze zijn snel en gemakkelijk te maken en ik wed dat je niet bij slechts één kunt stoppen!

Als je van simpele en heerlijke airfryersnacks houdt, probeer dan deze augurken , loempia's en deze wings . Ze zijn allemaal zo goed en maken geweldige hapjes om toe te voegen aan elk feest of samenzijn!

Kale chips in an air fryer. Airfryer Boerenkoolchips

Ik HOUD ervan als ik dingen kan koken in mijn airfryer. Het maakt niet alleen alles knapperig en vers (ik bedoel, heb je geprobeerd restjes in de heteluchtfriteuse te koken … het is geweldig!) En het zijn niet alleen kleine hapjes die je erin kunt koken. Ik heb binnen een paar minuten kip, varkensvlees en zelfs biefstuk tot mijn beschikking. En het is altijd tot in de perfectie bereid.

Deze boerenkoolchips uit de airfryer zijn het beste voorbeeld om van een gewone groente een heerlijk tussendoortje te maken! De Parmezaanse kaas die erop wordt gestrooid, voegt een lekkere smaak toe en daarna worden ze perfect knapperig gekookt. Ik hou ervan om deze te maken als ik een hartige snack wil, maar niet wil overladen met ongezond voedsel. Deze boerenkoolchips zijn het beste van twee werelden. Ik kan iets lekkers eten en het is een superfood groente!

Ingrediënten om Airfryer Boerenkoolchips te maken

Voor deze chips zijn maar 4 ingrediënten nodig. Dat is het! Er is dus geen excuus om deze nu niet uit te proberen! Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

  • Boerenkool: Zorg ervoor dat het volledig gewassen en gedroogd is!
  • Olijfolie: hierdoor blijven de smaakmakers aan de boerenkool plakken.
  • Parmezaanse kaas: Ik heb Parmezaanse kaas uit het blik in mijn koelkast gebruikt, maar je kunt er ook vers over strooien!
  • Zout en peper: Strooi deze naar smaak erover.

Laten we wat chips maken!

Als je dacht dat de ingrediëntenlijst voor deze airfryer boerenkoolchips eenvoudig was, kijk dan eens naar deze instructies … Veel eenvoudiger dan dit wordt het niet!

  1. Maak de boerenkool schoon: Spoel en droog de boerenkool. Verwijder de bladeren van de stengel en scheur in kleine stukjes.
  2. Gooien: Voeg in een middelgrote kom de boerenkool, olijfolie, Parmezaanse kaas, zout en peper toe en hussel door elkaar.
  3. In airfryer plaatsen: Leg de boerenkool in een enkele laag op de bodem van je airfryer.
  4. Koken: kook op 360 graden gedurende 7 minuten of tot ze knapperig zijn.

4 pictures showing how to season kale with oil, salt and pepper and parmesan.

Koken met een Airfryer

Of dit nu je eerste keer is dat je kookt met een airfryer of je bent een oude pro, ik heb een paar tips voor je! Er zijn een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je heteluchtfriteuse precies goed wordt.

  • Maak de mand niet te vol: zorg ervoor dat je dingen in lagen kookt, één voor één. De mand mag maar met één laag gevuld worden, niets opstapelen! Dit zorgt ervoor dat je eten ongelijk gaar wordt. Het is het beste om een aantal baden te doen en dan te proberen er meer tegelijk in te proppen… Geloof me, je eten zal niet goed uitkomen!
  • Verwarm de heteluchtfriteuse voor: Druk voordat je begint met koken op de voorverwarmknop op je heteluchtfriteuse. Als die van jou dit niet heeft, stel dan de heteluchtfriteuse in op de temperatuur waarop je je eten kookt. Zet hem dan ongeveer 3 minuten op die temperatuur aan voordat je je eten erin doet!
  • Gebruik geen spuitbus: Wil je vooraf wat vet in je airfryer doen, wrijf dan gewoon een klein beetje olie op de bodem van het rooster. Hierdoor blijft je eten niet plakken. Gebruik geen spuitbussen (zoals pam) omdat ze schilfers kunnen veroorzaken en niet goed zijn voor je airfryer.

Cooked kale chips on a plate.

Restjes bewaren

Als je boerenkoolchips uit de airfryer hebt, doe ze dan in een papieren zak als ze zijn afgekoeld. Rol het op zodat er geen lucht in kan komen en houd het gesloten als je ze niet eet. De papieren zak neemt al het vocht op en zorgt ervoor dat je frites niet drassig worden!

A hand picking up a kale chip to eat.

Meer Airfryer Recepten

Als je net zo gek bent op recepten voor airfryers als ik, dan MOET je deze proberen. Ik heb nog een paar van mijn favorieten verzameld en ze zijn zo goed. Ik ben een beetje geobsedeerd door hoe gemakkelijk en lekker ze zijn. Probeer ze uit, ik wed dat het moeilijkste is om je favoriet uit te kiezen!

Bijgerechten

De BESTE Airfryer "Geroosterde" Aardappelen

Bijgerechten

Krokante Parmezaanse Kaas Airfryer Spruitjes

Avondeten

Air Fryer Gegrilde Kaas- De Beste Gegrilde Kaas Sandwich…

Bijgerechten

Perfect Airfryer Bacon – Klaar in 10 minuten!

Print Airfryer Parmezaanse Boerenkool Chips

Krokant en perfect gekruid met Parmezaanse kaas, deze boerenkoolchips die je in de airfryer kookt, zijn de BESTE snack. Ze zijn snel en gemakkelijk te maken en ik wed dat je niet bij slechts één kunt stoppen!
Cursus Snack
Keuken Amerikaans
Trefwoord airfryer boerenkoolchips, boerenkoolchips
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 7 minuten
Totale tijd 12 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 83kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 1 bos boerenkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 Eetlepel Parmezaan
  • zout en peper
instructies:

  • Spoel en droog de boerenkool. Verwijder de bladeren van de stengel en scheur ze in kleine stukjes.
  • Voeg in een middelgrote kom de boerenkool, olijfolie, Parmezaanse kaas, zout en peper toe en hussel door elkaar.
  • Leg de boerenkool in een enkele laag op de bodem van je airfryer .
  • Kook op 360 graden gedurende 7 minuten of tot ze knapperig zijn.

Voeding

Calorieën: 83kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 2g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Cholesterol: 1 mg | Natrium: 33mg | Kalium: 161 mg | Suiker: 1g | Vitamine A: 3257IU | Vitamine C: 39 mg | Calcium: 64 mg | IJzer: 1 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo