Airfryer Kipnuggets

Bron

Een uiterst scherp koksmes bij je keukenmessen stoppen? Voor iedere kok hebben we wel iets zoals dit koksmes. Dit mes houdt prettig vast dat maakt snijden makkelijker en prettiger. Als je dit keukenmes koopt hebben je keukenmessen een professionele uitbreiding erbij.

Airfryer kipnuggets zijn absolute perfectie! Ze zijn krokant van buiten, zacht van binnen en wachten erop om gedipt te worden in een van je favoriete sauzen! Je familie zal er gek van worden!

Een goede, heerlijke kipnugget is moeilijk te vinden, daarom zijn deze zo geweldig! Ze smaken alsof ze rechtstreeks uit een restaurant komen. Dip ze in wat zelfgemaakte honingmosterd , BBQ-saus of deze Yum Yum-saus en je zult zien hoe geweldig ze zijn!

Chicken nuggets on a tray with honey mustard sauce. Waarom zijn Air Fryer Chicken Nuggets de BESTE?

Als je die perfecte textuur wilt met een knapperige buitenkant en een malse nugget van binnen, dan is het aan de lucht frituren de juiste keuze! Ik probeerde deze en kon niet geloven hoe heerlijk ze waren en hoe de textuur precies is wat ik wil in een goudklompje! En dan te weten dat ik het zonder oliespatten en rommel heb gedaan… Nou, dat is eigenlijk een wonder! Deze nuggets zijn zo lekker en makkelijk te maken!

Ik heb deze niet alleen gewoon gegeten (omdat ze zo lekker zijn), maar je kunt er ook ZO veel verschillende dingen mee doen! Voeg ze toe aan een salade, dip ze in wat saus of eet ze op met frietjes en limonade en je hebt een maaltijd! Je kunt er zelfs een heleboel tegelijk bereiden en ze onderweg opeten. We hebben zoveel activiteiten en plekken om te zijn tijdens het schooljaar en zijn de hele tijd weg! Dus deze zijn geweldig om van tevoren te maken en op te warmen om onderweg te eten! Je zult hier absoluut dol op zijn en je familie ook!

Wat heb ik nodig om Airfryer kipnuggets te maken?

Deze nuggets bestaan uit een heleboel ingrediënten die je waarschijnlijk al in je voorraadkast hebt staan! Mix ze door elkaar en je bent klaar om te beginnen! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

  • Kipfilet: Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Maak ze allemaal ongeveer even groot, zodat ze gelijkmatig garen.
  • Meel: Ik heb bloem voor alle doeleinden gebruikt voor dit recept!
  • Zout en peper : ik heb dit vlak voor het bakken gebruikt om de nuggets op smaak te brengen.
  • Olijfolie: Als je geen olijfolie hebt, kun je in plaats daarvan gesmolten boter gebruiken!
  • Knoflook: Hak wat verse knoflookteentjes fijn. Als je die niet hebt, kun je gehakte knoflook uit de koelkast gebruiken. ½ theelepel staat gelijk aan ongeveer 1 teentje knoflook!
  • Panko: De pankbroodkruimels geven deze kipnuggets de beste knapperige textuur.
  • Parmezaanse kaas: dit draagt bij aan die knapperige textuur en smaakt heerlijk.
  • Gedroogde peterselie: Ik gebruik peterselie graag om het op smaak te brengen. Het geeft een vergelijkbare smaak als restaurantnuggets!
  • Paprika: Paprika is een zoete specerij die ik graag in deze coating gebruik.

Hoe maak je Airfryer kipnuggets

Deze kipnuggets uit de airfryer zijn snel, gemakkelijk en van tevoren te maken! Ze smaken heerlijk en ik kan niet geloven dat ze gemaakt zijn om zo lekker te smaken zonder in olie gebakken te zijn!

  • Klop en combineer: Klop in een kleine kom de bloem, het zout en de peper door elkaar. Klop in een aparte kleine kom de olie en de gehakte knoflook. Meng in een andere kleine kom de Panko, Parmezaanse kaas, peterselie en paprika.
  • Dompelen en omhullen: Leg de tenders in het bloemmengsel, dan de olie en als laatste de panko. Zorg ervoor dat je ze allemaal gelijkmatig bedekt.
  • In de airfryer plaatsen: Bestrijk het mandje van de airfryer met olie en plaats de tenders erin.
  • Koken en omdraaien : Bak het op 400 graden gedurende 7 minuten, draai het dan om en kook nog eens 7-10 minuten tot het knapperig is.
  • Genieten: Serveer warm met zelfgemaakte honingmosterd

4 pictures showing how to coat and cook chicken nuggets.

Tips voor heteluchtfriteuse

Als je nog nooit een airfryer hebt gebruikt of je wilt wel wat tips, dan zou dit moeten helpen! Ik heb een paar van mijn beste airfrying-tips voor je op een rijtje gezet! Het zal dit zoveel gemakkelijker maken!

  • Voorverwarmen: Als je de airfryer opwarmt voordat je hem gebruikt om mee te koken, wordt je eten krokant van buiten en mals van binnen. Zet je airfryer gewoon op de temperatuur van je recept en laat hem minimaal 5 minuten zo staan voordat je er eten in doet!
  • Niet overlappen: als ik dingen in de Airfryer plaats, zorg ik ervoor dat ze in één laag liggen en elkaar niet overlappen. Dit kost misschien nog een paar keer koken, maar het is het waard. Als je je eten op elkaar stapelt, plakt het aan elkaar en wordt het papperig. Dan wordt het niet gaar en niet krokant!
  • Minder olie: Het lijkt erop dat het tegenovergestelde het geval is, maar minder olie is beter. Hoe minder olijfolie je voor je eten gebruikt, hoe krokanter het wordt!
  • Vergeet niet om te draaien: zorg ervoor dat je halverwege de bereiding de bakplaat uit de airfryer haalt en schudt en de nuggets omdraait. Dan worden ze gelijkmatig gaar en zijn ze helemaal krokant!
  • Olijfolie: Gebruik gewone olie in plaats van extra vierge olijfolie. Dit komt omdat de extra vergine olijfolie veel meer rookt!

Chicken nuggets cooking in an air fryer.

Kan ik deze van tevoren maken?

Een van mijn eerste vragen, als ik voor mijn gezin kook, is dit! Dus wanneer ik een recept van tevoren kan koken, is het een winnaar in mijn boek! Je kunt deze Airfryer-kipnuggets koken en later opeten. Hier zijn de instructies om het te doen!

  • Koken: Zet deze bij elkaar en kook volgens de receptenkaart.
  • Koelkast: Bewaar in uw koelkast in een afgesloten, luchtdichte verpakking. Deze kunnen tot 2 dagen in de koelkast blijven staan.
  • Diepvriezer: Nadat uw nuggets zijn afgekoeld, plaatst u ze in een ritssluitingszak of een luchtdichte container. Label het met de datum. Deze kunnen tot 2 maanden in de vriezer blijven staan.
  • Opwarmen: Om uw nuggets weer op te warmen, haalt u ze direct uit de koelkast of vriezer en plaatst u ze in een voorverwarmde heteluchtfriteuse. Kook ze vervolgens 10-12 minuten op 400 graden. Vergeet ze niet halverwege om te draaien!

An air fried chicken nugget being dipped into honey mustard sauce.

Meer Airfryer-recepten om te proberen

Ik ben dol op het gebruik van hun friteuse! Het geeft me dezelfde knapperige textuur van olievrienden, maar zonder het vet of de rommel! Het is een win-win! In de airfryer kun je van alles koken. Groenten, hoofdgerechten, desserts … Noem maar op en ik heb je gedekt! Hier zijn een paar van mijn favoriete beproefde recepten voor airfryers. Als je er eenmaal een hebt geprobeerd, kun je het niet laten om ze allemaal te proberen!

Diner

Perfect Airfryer Steak

Ontbijt

Easy Homemade Airfryer Pop Tarts (2 manieren!)

Diner

Geweldige Airfryer Pizza

Bijgerechten

Airfryer Geroosterde Knoflook Broccoli

Print Airfryer Kipnuggets

Airfryer kipnuggets zijn absolute perfectie! Ze zijn krokant van buiten, zacht van binnen en wachten erop om gedipt te worden in een van je favoriete sauzen! Je familie zal er gek van worden!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord airfryer kipnuggets, kipnuggets, kipnuggets in airfryer
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 321kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1 pond kipfilet in blokjes
  • 1/2 kop meel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/4 kopje olijfolie of gesmolten boter
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 kopje Panko
  • 2/3 kop geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/4 theelepel paprika
instructies:

  • Klop in een kleine kom de bloem, zout en peper door elkaar. Klop in een aparte kleine kom de olie en de gehakte knoflook. Meng in een andere kleine kom de Panko, Parmezaanse kaas, peterselie en paprika.
  • Leg de tenders in het bloemmengsel, dan de olie en als laatste de Panko. Zorg ervoor dat je ze allemaal gelijkmatig bedekt.
  • Bestrijk het mandje van de Airfryer met olie en plaats de mals erin.
  • Bak ze 7 minuten op 400 graden, draai ze om en bak ze nog eens 7-10 minuten tot ze knapperig zijn.
  • Serveer warm met huisgemaakte honingmosterd

Voeding

Calorieën: 321kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 34g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 87 mg | Natrium: 788 mg | Kalium: 501 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 241IE | Vitamine C: 2 mg | Calcium: 226 mg | IJzer: 2 mg
      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo