Airfryer Kipnuggets (Paleo, Glutenvrij, Notenvrij)

Bron

Wat een plezierige ervaring om alle avonden de keuken in te mogen gaan en je eigen creaties tot stand te brengen. Het is ook grappig om te doen, de mogelijkheden zijn onbeperkt en alles smaakt weer net even anders. Vlees grillen is ook zeer leuk om te doen. Je ruikt het pruttelende goedje al aan het einde van de straat. Dan de kruiden goed fijn snijden met een scherp mes om daarna door je saus te roeren. Begint het al te kriebelen?

Deze krokante kipnuggets uit de airfryer zijn een gegarandeerd succes bij zowel kinderen als volwassenen! Omhuld met gemalen weegbree-chips, zijn deze gezonde kippenbeten paleo, glutenvrij, graanvrij, notenvrij en onweerstaanbaar!

Een close-up van een bord hoog opgestapeld met kipnuggets uit de luchtfriteuse. De rode banner onderaan luidt: paleo, glutenvrij, graanvrij en notenvrij

Nog beter? Je kunt deze nuggets bereiden en invriezen, zodat jij of je kinderen ze in een oogwenk in de heteluchtfriteuse kunnen doen!

Een lachende Aziatische vrouw houdt een gouden kipnugget uit de airfryer omhoog.

Weegbreechips zijn de perfecte glutenvrije panko-vervanger!

Toen ik mijn hersens pijnigde voor de perfecte paneermeel voor zelfgemaakte paleo-kipnuggets, wist ik dat ik iets eenvoudigs moest bedenken dat veel knapperigheid zou toevoegen, maar het belangrijkste was dat het naar het echte werk moest smaken. Ik weet dat sommige mensen knapperige coatings hebben gemaakt met varkenszwoerd, maar mijn kinderen houden niet van nuggets met varkensvlees. Ik heb ook overwogen om notenmeel te gebruiken voor de coating, maar het heeft de neiging om te verbranden in een heteluchtfriteuse en het smaakprofiel is niet hetzelfde.

Maar een paar dagen geleden kreeg ik een openbaring terwijl ik kauwde op wat weegbree-chips: ik zou een stel weegbree-chips tot kruimels kunnen vermalen en ze als panko of paneermeel kunnen gebruiken! We hebben altijd zakken weegbree-chips of weegbree-reepjes in de voorraadkast omdat ze het favoriete alternatief voor aardappelchips van mijn man zijn. Bovendien zijn de enige ingrediënten in de merken die ik koop bakbananen, duurzaam geproduceerde niet-gehydrogeneerde palmolie en zeezout.

Zou dit experiment werken? Laten we het uitzoeken!

Een overheadshot van een kom met weegbree-chips en weegbree-reepjes. Ingrediënten

Dit hebben we nodig om kipnuggets uit de airfryer te maken:

Een overheadshot van de rauwe ingrediënten om kipnuggets uit de airfryer te maken

  • Diamond Crystal koosjer zout + water (of als u geen pekel wilt maken, kunt u gewoon augurkensap gebruiken) : Het geheim van knapperige kipnuggets die sappig en goed gekruid zijn, is om de kippenbeten te pekelen voordat u ze lucht- bak ze. Als u geen koosjer zout van Diamond Crystal gebruikt om uw pekel te maken, is de conversie voor andere zouten als volgt: 1 deel Diamond Crystal koosjer zout = 1 deel Maldon zeezout = ¾ deel Morton koosjer zout = ¾ deel fleur de sel = ½ deel keukenzout. Heb je nog augurkensap over? Dan kun je het mengen van zout en water overslaan en augurkensap gebruiken in plaats van zelfgemaakte pekel!
  • Kipfilet zonder botten: je weet dat ik dol ben op dijen, maar voor dit recept geef ik eigenlijk de voorkeur aan borsten zonder botten. De nuggets worden niet droog als je het vlees eerst pekelt!
  • Weegbreechips of -reepjes : dit is het geheim van knapperige kipnuggets uit de airfryer die ook paleo, glutenvrij, graanvrij en notenvrij zijn! Ik koop Artisan Tropic of Inka merken.
  • Eieren : De eieren helpen de coating aan de kip te hechten. Helaas ben ik niet zeker van een goede vervanging als je een ei-allergie hebt. Als je er een bedenkt, laat het dan achter in de reacties hieronder!
  • Cassavemeel : dit meel wordt met de eieren en kruiden gemengd om het beslag te binden en de stukken kip goed te coaten. Tapioca en arrowroot poeder werken ook in een mum van tijd.
  • Specerijen : Uienpoeder, knoflookpoeder en gerookte paprika voegen de vertrouwde smaak van traditionele kipnuggets toe, zodat uw kinderen niet zullen klagen!
  • Avocado-olie spray : Ik spritz avocado-olie op de nuggets om een krokant eindproduct te krijgen.

Wat is de beste airfryer?

Deze nuggets worden het lekkerst als je ze kookt in een lade-achtige airfryer die wordt geleverd met een mandje. Op dit moment is mijn favoriete merk van dit type airfryer de Instant Pot Vortex Plus Basket Air Fryer , die ook door de slimmeriken van Cook's Illustrated wordt beoordeeld als de beste airfryer. Ik heb ook een paar batches getest in mijn Breville Smart Oven Air , een aanrechtoven met de airfryerfunctie, maar de batches die ik heb gekookt in mijn Instant Pot Vortex Plus (en zelfs mijn oude Philips Air Fryer van het ladetype) kwamen uit knapperiger.

Een hand drukt op de knoppen van een Instant Pot airfryer.

Geen airfryer?

Helaas krijg je geen superkrokante kipnuggets als je deze baby's in de oven bakt. Zelfs de convectiemodus, die de werking van een heteluchtfriteuse nabootst, produceert geen nuggets die net zo knapperig zijn. Als je er nog steeds op staat de nuggets in de oven te bakken, kun je de nuggets op een rooster in een omrande bakplaat schikken en ze 10 tot 13 minuten op 425 ° F koken of tot ze gaar zijn.

Voor krokante kipnuggets die niet in de lucht worden gefrituurd, kun je ze het beste in olie bakken! Bekijk mijn recepten voor Taiwanese Popcorn Chicken en mijn Chicken Nuggets op pagina 195 van ons eerste kookboek .

Kun je deze kipnuggets invriezen?

Ja! Je kunt zeker een dubbele batch maken en ze invriezen voor toekomstige maaltijden. Ik vries de ongekookte nuggets in op een rooster in een omrande bakplaat voor ongeveer 4 uur of tot ze stollen. Vervolgens breng ik de diepgevroren nuggets over in een verzegelde container of diepvrieszak en bewaar ze tot 4 maanden in de vriezer.

Twee handen houden een dienblad met kipnuggets uit de luchtfriteuse vast

Je kunt de kipnuggets rechtstreeks uit de vriezer koken – bak ze gewoon aan de lucht op 400 ° F gedurende ongeveer 14 tot 16 minuten of tot de buitenkant knapperig is en het midden volledig gaar is.

Een diagonaal bovenaanzicht van een frituurmand gevuld met zelfgemaakte kipnuggets

Wat zijn goede dipsauzen?

Deze kipnuggets smaken op zichzelf al geweldig, maar sommige geweldige dipsauzen zijn onder andere paleo-ketchup (er zijn tegenwoordig veel merken op de markt) …

Een close-up van een kipnugget gedompeld in paleoketchup waar een hapje van is.

Sriracha Mayonaise (bekijk mijn recept op pagina 45 van ons eerste kookboek )…

Een hand doopt een glutenvrije airfryer-kipnugget in een kom gevuld met sriracha-mayonaise.

en honing-mosterdsaus .

Een close-up van kipnugget uit de luchtfriteuse met honing-mosterdsaus erop.

Als je een paleo-vriendelijke honing-mosterdsaus wilt maken, meng je gewoon ¼ kopje Dijon-achtige mosterd + 1 eetlepel honing .

Een gele spatel mengt paleo honing-mosterdsaus in een kleine kom.

Hoe maak je glutenvrije en notenvrije kipnuggets

Plaats een rooster in een omrande bakplaat . Zet het opzij.

Twee handen plaatsen een draadkoelrek in een blauw omrande bakplaat.

Maak de pekel voor de kip door het water in een grote kom te gieten en ¼ kopje Diamond Crystal koosjer zout erdoor te mengen tot het oplost.

Iemand in een grijze schort giet zout in een kom gevuld met water

Heb je nog augurkensap over? Die kun je gebruiken in plaats van de zoutwaterpekel!

Iemand die augurkensap in een grote kom giet.

Snijd de borsten in uniforme hapklare stukjes , tot je in totaal ongeveer 28 stukjes hebt.

Kipfilet in hapklare stukjes snijden op een snijplank.

Gebruik een vleesmolen om elk stuk te smoren tot ze ongeveer ½-inch dik zijn. Zo bakken ze gelijkmatig aan de lucht. ( Dit is mijn favoriete vleesmolen .)

Een persoon in een grijs schort gebruikt een vleesmolen om stukjes kipfilet stuk te slaan tot ze 1/2-inch dik zijn

Voeg de kip toe aan de voorbereide pekel. Dek af en bewaar de kip 15 minuten in de koelkast. (Doe de kip niet te lang in de pekel, anders wordt hij te zout!) Als je augurkensap gebruikt, marineer je de kip afgedekt in de koelkast, minimaal een uur en maximaal 8 uur.

Gebruik een tang om de stukjes kipfilet onder te dompelen in een gezouten pekel.

Maak nu de weegbree-kruimelcoating! Doe de weegbree-chips in een keukenmachine en verwerk ze tot een grof poeder is gevormd.

Een Aziatische vrouw gebruikt een keukenmachine om kruimels te maken van weegbreechips

Giet de helft van de weegbreekruimels in een ondiepe kom . Als je ze allemaal in de ondiepe kom doet, klonteren ze samen terwijl je de kip bedekt.

Giet de helft van de weegbree kruimels uit een keukenmachine in een ondiepe kom.

Tijd om het beslag te mixen! Voeg in een andere ondiepe schaal de eieren, cassavemeel, kruiden en zout toe.

Zout toevoegen aan een ondiepe kom gevuld met eieren en kruiden.

Klop door elkaar tot er een plakkerige pasta ontstaat.

Een shot van bovenaf van iemand die het paleobeslag klopt voor kipnuggets uit de airfryer

Haal de stukjes kip uit de pekel en dep ze droog met keukenpapier.

Een schot van bovenaf van iemand die gepekelde stukjes kip klopt met een papieren handdoek op een bord.

Dompel de kip in porties in het eimengsel en schud het overtollige eraf.

Een hand haalt een hapklare kip uit een ondiepe schaal gevuld met een beslag op basis van eieren.

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo