Airfryer Flank Steak

Bron

Wat een plezierige ervaring om alle avonden in de keuken te mogen staan en gebruik te maken van alle ingrediënten. In folders van supermarkten zie je de meest lekkere creaties voorbij schieten, dit zou jij toch ook wel willen? Met volle aandacht je gerecht alle liefde geven die je hebt. Je ruikt wat er snel op tafel komt al voordat je de keuken in komt. Met de eigen geteelde groente van je dochtertje. Begin je er al zin in te krijgen?

Nooit meer de grill aansteken om te genieten van sappige en malse steak. Deze smaakvolle zijsteak komt snel samen nadat hij is gemarineerd en tot in de perfectie is gebakken!

Geloof het of niet, de heteluchtfriteuse doet geweldig werk door dingen zoals deze zijsteak te bereiden en hem zo te laten smaken dat hij je favoriete steakhouse waardig is! Om nog maar te zwijgen, het is klaar in de helft van de tijd en kost slechts een kwart van de inspanning! De volgende keer dat je trek hebt in een snel en stevig diner, moet je mijn knoflooksteakbites en airfryer ribeye steak uitproberen.

Cooked and sliced flank steak, garnished with lime, in the basket of an air fryer. Snel en gemakkelijk Airfryer Flank Steak Recept

Ik sta elke keer weer versteld van de mogelijkheden van mijn airfryer. Ik bedoel, het kookt niet alleen geweldige snacks en hapjes, maar het is ook echt een kick als het gaat om dingen als vis, kip en biefstuk. Ik dacht dat ik een grillpurist was, totdat ik een steak probeerde te bakken in de airfryer. Begrijp me niet verkeerd, ik ben nog steeds dol op een biefstuk vers van de grill, maar het gebruik van een heteluchtfriteuse is zooo eenvoudig en pakt elke keer weer perfect uit. Je moet het proberen! Het zal indruk maken op alle steakliefhebbers bij u thuis.

Deze zijsteak wordt perfect mals en sappig in de airfryer. Het is gemarineerd met de beste smaak – perfect hartig met een vleugje citrus en kruiden! Airfryer zijsteak is een indrukwekkende maaltijd die van een normaal doordeweeks diner een speciale gelegenheid kan maken. Bovendien is het opruimen zo eenvoudig als het wordt, dus het is overal een overwinning! Meer snelle en gemakkelijke recepten voor airfryers vind je hier!

Alles wat je nodig hebt om het te maken

Er zijn maar een paar simpele sauzen en kruiden nodig om een smaakvolle zijsteak in de airfryer te maken! Je zult een gelovige zijn als je eenmaal een hap hebt genomen van deze smeltende goedheid. Alle maten vind je in onderstaande receptenkaart.

  • Flank Steak : Flank steak is een mager stuk vlees dat uit de buik van de koe komt. Het heeft een heerlijke, rijke smaak en wordt het best geserveerd in dun gesneden plakjes!
  • Olijfolie : Helpt alle smaakmakers in de marinade te plakken.
  • Limoen en sinaasappelsap : de zuurgraad in citrusvruchtensappen helpt het bindweefsel malser te maken en af te breken.
  • Sojasaus : De perfecte hartige basis voor de marinade.
  • Gehakte Knoflook : Voor een punch van hartige goedheid.
  • Specerijen : Ik gebruikte een mix van oregano, chilipoeder en komijn voor heerlijke aromaten en warme kruiden!
  • Zout en zwarte peper : voeg een extra smaaklaag toe.

Zo maak je flankbiefstuk in de Airfryer

Makkelijker dan dit wordt het niet! Airfryer zijsteak schroeit perfect in enkele minuten – zonder rommel!

  1. Plaats Steak in Bag: Plaats eerst de zijsteak in een afsluitbare zak ter grootte van een gallon en leg deze opzij.
  2. Bereid Marinade voor: In een middelgrote kom, combineer de rest van de vermelde ingrediënten en klop tot gecombineerd.
  3. Marinade toevoegen aan zak: Giet de marinade in de zak met de zijsteak. Sluit goed af en verwijder overtollige lucht. Bewaar in de koelkast en marineer minstens 20 minuten of zo lang als een nacht. Hoe langer je het vlees kunt marineren, hoe smaakvoller en malser het wordt. Draai de zak af en toe om en zorg ervoor dat deze aan alle kanten gelijkmatig marineert.
  4. Afgieten : Wanneer u klaar bent om het vlees aan de lucht te bakken, laat u de biefstuk uit de marinade lopen en gooit u de marinade weg.
  5. Airfry: Verwarm de airfryer voor op 400° Farenheit. Voeg de biefstuk toe aan het voorverwarmde mandje van de luchtfriteuse en bak ongeveer 5-7 minuten aan elke kant, slechts één keer omdraaien. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van je steak. Kook tot de interne temperatuur 140-145° Fahrenheit of 130° Farhenheit voor medium-rare aangeeft. Laat 5 minuten rusten alvorens aan te snijden.
  6. Snijd en geniet : Snijd de biefstuk in dunne plakjes en serveer.

4-photo collage of steak being marinated and added to an air fryer basket.

Tips en trucs

Biefstuk maken in de airfryer is een makkie! Van hoe je de gewenste gaarheid krijgt tot snelle en gemakkelijke bijgerechten, hier zijn een paar tips om in gedachten te houden bij het maken van dit smakelijke gerecht!

  • Interne temperaturen: De beste manier om te weten of uw steak gaar is, is door een vleesthermometer te gebruiken. Gebruik onderstaande lijst om het gewenste resultaat te bereiken!
    • Zeldzaam : 125 graden F
    • Medium-zeldzaam : 130-135 graden F
    • Gemiddeld : 140-145 graden F
    • Medium-well : 150 graden F
    • Goed gedaan : 160 graden F
  • Andere toepassingen : geniet van het rundvlees zoals het is, of serveer het in taco's, burrito's, nacho's, steakfajitas of salades.
  • Snelle en gemakkelijke kanten: je kunt niet fout gaan met biefstuk en aardappelen! Deze instant aardappelpuree is klaar in 10 minuten en heeft de beste smaak. En als je steakhouse-waardige groenten wilt, raad ik gestoomde asperges of sperziebonen aan!
Hoe lang is overgebleven Flank Steak goed?

Restjes zijn een paar dagen houdbaar in de koelkast, en maanden in de vriezer! Ik vind het heerlijk om plakjes zijsteak bij de hand te hebben om te gebruiken voor salades, wraps en rijstkommen.

  • In de koelkast: In een luchtdichte verpakking is gekookte zijsteak 3-4 dagen houdbaar.
  • In de vriezer: Flank steak kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard voor het beste resultaat. Ontdooi gedurende 24 uur in de koelkast alvorens op te warmen.
  • Opwarmen: Ik verwarm gekookte biefstuk graag op een lage temperatuur om te voorkomen dat hij uitdroogt. Warm steak gedurende 20 minuten of tot het is opgewarmd in de oven op 250 graden Fahrenheit. Zorg ervoor dat de interne temperatuur 110 graden F bereikt voordat u hem serveert.

Top-down view of sliced flank steak on a black plate, ready to serve.

Meer geweldige steakrecepten

Steakhouse-waardige smaken in huis halen is een stuk makkelijker dan je zou denken! Dit zijn een paar beproefde steakrecepten, klaar om de carnivoren bij u thuis te plezieren! Ze zijn gekruid tot in de perfectie en uiterst mals! Jij en je familie zullen van elke hap genieten. En als je op zoek bent naar een hoogwaardige marinade, dan moet je dit recept hier proberen!

Avondeten

Gegrilde Rok Steak

Avondeten

Sappige Tomahawk Steak

Avondeten

De Ultieme Ribeye Steak

Avondeten

Hoe maak je de absoluut beste New York Steak

Print Airfryer Flank Steak

Nooit meer de grill aansteken om te genieten van sappige en malse steak. Deze smaakvolle zijsteak komt snel samen nadat hij is gemarineerd en tot in de perfectie is gebakken!
Cursus Diner
Trefwoord airfryer, glutenvrij
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 12 minuten
Totale tijd 42 minuten
Porties 4
Calorieën 363kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 2 pond Flank Steak
  • 1 el Olijfolie
  • 1 limoen, geperst
  • 2 el sinaasappelsap
  • 2 el sojasaus
  • 3 teentjes Knoflook, fijngehakt
  • 1/2 tl Oregano
  • 1 tl Chilipoeder
  • 1/2 tl Komijn
  • 1 tl Zout
  • 1/2 tl Peper
instructies:

  • Plaats de zijsteak in een afsluitbare zak ter grootte van een liter en leg deze opzij.
  • In een middelgrote kom, combineer de rest van de vermelde ingrediënten en klop tot gecombineerd.
  • Giet de marinade in de zak met de zijsteak. Sluit goed af en verwijder overtollige lucht. Bewaar in de koelkast en marineer minstens 20 minuten of zo lang als een nacht. Hoe langer je het vlees kunt marineren, hoe smaakvoller en malser het wordt. Draai de zak af en toe om en zorg ervoor dat deze aan alle kanten gelijkmatig marineert.
  • Als u klaar bent om het vlees aan de lucht te bakken, laat u de biefstuk uit de marinade lopen en gooit u de marinade weg.
  • Verwarm de heteluchtfriteuse voor op 400° Farenheit. Voeg de biefstuk toe aan de mand en bak ongeveer 5-7 minuten aan elke kant, slechts één keer omdraaien. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van je steak. Kook tot de interne temperatuur 140-145° Fahrenheit of 130° Farhenheit voor medium-rare aangeeft. Laat 5 minuten rusten alvorens aan te snijden.
  • Snijd de biefstuk in dunne plakjes tegen de draad in. Geniet van het vlees zoals het is, of serveer in taco's, burrito's, nacho's of salades.

Voeding

Calorieën: 363kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 50g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 5g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Cholesterol: 136 mg | Natrium: 1214 mg | Kalium: 856 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 183IE | Vitamine C: 10 mg | Calcium: 69 mg | IJzer: 4 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo