Abrikoos Pistache Witte Chocolade Schors

Bron

Het tomatenmes is 1 van de kleinere mesjes in de keuken. Tomatenmesjes kunnen een vork aan de punt hebben maar hoeft zeker niet. Een tomaat kan ook bewerkt worden met een glad mesblad zoals een koksmes dit heeft. Alleen moet deze wel enorm scherp zijn om door de tomaten schil te komen. Het tomatenmes heeft fijne kartels waardoor het probleemloos en zonder beschadigingen door de schil snijdt.

Chocoladeschors is een van de gemakkelijkste dingen om te maken. Alles wat je nodig hebt om wat chocolade te smelten en er fruit, noten, eetbare bloemen, bladeren, enz. overheen te strooien. Laat het opstijven, breek in stukken en je bent in zaken. Je zult zien hoe gemakkelijk het is met deze abrikoos pistache witte chocolade schors.

Het maakt niet uit wat voor soort chocoladeschors je kiest om te maken. Het is dezelfde methode, of je nu pure, melk of witte chocolade gebruikt. Wat belangrijk is, is de kwaliteit van de chocolade die je gebruikt. Gebruik de beste chocolade die je kunt en je Chocolate Bark zal dat weerspiegelen.

Ik geef over het algemeen de voorkeur aan donkere chocoladeschors omdat ik niet echt van heel zoete chocolade houd. Ik eet helemaal geen witte chocolade. Voor mij is het eten van witte chocolade als het eten van gezoete melkpoeder! Deze keer besloot ik echter om Apricot Pistache White Chocolate Bark te maken. Ik zal je vertellen waarom.

Nog een paar dagen en India viert zijn 73ste Dag van de Republiek. Ik maak graag eten in de kleuren van de Indiase vlag om deze dagen te vieren wanneer ik kan. Dus ik heb eerder driekleurige vlagkoekjes, driekleurige pinwheelkoekjes, een yoghurttaart en driekleurige rijst gemaakt. Ik wilde chocoladeschors maken in de kleuren van de Indiase vlag: saffraan, wit en groen. Dus witte chocolade was de juiste keuze, met gedroogde abrikozen en pistachenoten om de kleuren te weerspiegelen. Ik heb ook gemalen kardemom toegevoegd voor een echt Indiase smaak. Als je niet kieskeurig bent over het kleurenschema, voeg dan wat gedroogde rozenblaadjes en een snufje chai masala of garam masala toe voor een echt Indiase chocoladeschors. Wees echter conservatief met de masala.

Je kunt ook witte chocolade smelten met een dubbele boiler of kom die je boven een sudderende pan met water zet. Zorg ervoor dat het water net aan de kook is, niet te snel kookt. Zorg ervoor dat de schaal met chocolade het water niet raakt wanneer deze op zijn plaats in de pot staat. En zorg ervoor dat er geen water in de chocolade spat. Ga langzaam, roer en oververhit de chocolade niet.

Ik gebruikte de dubbele boilermethode om chocolade te smelten totdat ik de magnetronmethode ontdekte. Er is ook het voordeel dat er nooit water in uw chocolade komt en het vastloopt. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een magnetronbestendige glazen kom. Magnetron op 50% vermogen met tussenpozen van 30 seconden, waarbij u elke keer goed roert. Een paar stints in de magnetron en je hebt perfect gesmolten chocolade.

Er is geen echte maatstaf of verhouding van ingrediënten om je aan te houden. Het onderstaande recept is slechts een richtlijn. Overlaad de chocolade echter niet met fruit en noten. Slated pistachenoten smaken lekker met chocolade, maar ongezouten zijn ook prima. Rooster ze lichtjes voor een betere smaak en textuur.

Print Abrikoos Pistache Witte Chocolade Bark

Witte chocoladeschors met kardemomsmaak met pistachenoten en gedroogde abrikozen gemaakt in de kleuren van de Indiase vlag.
Natuurlijk Dessert
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 5 minuten
Porties 1 batch
ingrediënten

  • 1 1/2 tot 2 kopjes gehakte witte chocolade
  • 4 tot 5 kardemompeulen fijngeplet
  • 6 tot 8 gedroogde abrikozen in kleine stukjes gesneden
  • 3 el geroosterde pistache reepjes
  • zilveren ballen optioneel
instructies:

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de chocolade en de gemalen kardemom in een magnetronbestendige glazen kom. Magnetron op 50% vermogen in intervallen van 30 seconden. Zodra de chocolade grotendeels is gesmolten, roer je goed tot een gladde massa.
  • Giet de gesmolten chocolade op het bakpapier en verdeel gelijkmatig met een spatel. U wilt dat de chocolade niet dik of te dun wordt uitgesmeerd. Strooi de gehakte abrikozen, pistachenoten en zilveren balletjes (indien gebruikt) gelijkmatig over de chocolade.
  • Zet ongeveer een half uur in de koelkast om de chocolade op te stijven. Breek het met de hand in ongelijke stukken. Bewaar in een luchtdichte verpakking. Zet in de koelkast als je in warmere streken leeft.

Het bericht Abrikoos Pistache Witte Chocoladeschors verscheen eerst op My Diverse Kitchen – A Vegetarian Blog.

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo