Abrikoos geglazuurde ham (de beste ham die ik ooit heb gehad!)

Bron

Het maakt niet uit hoe kundig je bent, je hebt het beste keukenmateriaal nodig. Elk mes heeft zo z’n eigenschap, neem bijvoorbeeld het hakmes dit geeft het beste resultaat voor die productgroep. Goed met een mes overweg kunnen is wel aanraadbaar. Weten hoe je moet snijden haalt het beste uit het keukenmes naar boven.

Als u op zoek bent naar de perfecte ham om de ster van uw kerstdiner te zijn, dan is deze met abrikoos geglazuurde ham de juiste keuze! Het heeft een heerlijk abrikozenglazuur erop gemotregend en het is tot in de perfectie gebakken.

Als er ooit een tijd is om helemaal uit eten te gaan, dan is deze abrikozenham het wel! Probeer deze aardappelen , bonen en broodjes te koken en je gasten zullen blijven terugkomen voor meer!

A platter of sliced apricot glazed ham. Abrikoos Geglazuurde Ham

We kennen allemaal de klassieke honingham, maar wacht maar tot je ham probeert met deze abrikozenglazuur! Het brengt een geheel nieuwe smaak op tafel. En ik beloof je dat het er een is die ervoor zorgt dat je terug blijft komen voor meer. Dit recept is niet alleen waanzinnig lekker, maar ook nog eens super makkelijk. Meestal wordt het in de oven gekookt. Terwijl het kookt, kun je al je kanten maken , en binnenkort heb je een feest om nooit te vergeten!

Geloof me als ik zeg dat deze ham de beste is die ik ooit heb geprobeerd. Er is gewoon iets aan het toevoegen van de abrikoos en het mengen met wat mosterd en klassieke vakantiekruiden zoals kaneel. De smaak is zo goed en je MOET dit recept PROBEREN! Bovendien maakt het veel, dus het is het perfecte voorgerecht voor een vakantiefeest! Nodig veel mensen uit als je dit maakt. Ze zullen je allemaal om het recept vragen voordat de avond voorbij is. Voeg dit charcuteriebord met kerstkrans toe en je zult indruk maken op iedereen met je vaardigheden!

Ingrediënten in Abrikoos Geglazuurde Ham

Dit recept gebruikt slechts ZES ingrediënten… meer niet! Dus pak een ham in de winkel en probeer dit uit. U zult niet teleurgesteld worden. Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

  • Spiraalham: Zorg er bij het uitkiezen van uw ham voor dat deze zonder botten en volledig gaar (voorgesneden) is.
  • Abrikozenconserven: Deze vrucht geeft de BESTE smaak om deze ham aan te vullen.
  • Dijon-mosterd: deze mosterd voegt een pittig element toe.
  • Bruine suiker: de bruine suiker die erin wordt gemengd, zorgt voor dat geweldige glazuur voor de bovenkant!
  • Gemalen kaneel en kruidnagel: Deze kruiden vermengd met de abrikoos en mosterd zijn ZOO GOED.

Laten we een ham koken!

Deze met abrikoos geglazuurde ham is het perfecte voorgerecht voor elk diner. Vooral tijdens de feestdagen! Ik hou van de frisse smaak die de abrikoos brengt. Het is heerlijk en zeker een recept dat je wilt herhalen.

  1. Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 350 ° F.
  2. Leg ham in pan: Plaats de ham in een braadpan of 9X13 ovenschaal, met de snijkant naar beneden.
  3. Klop ingrediënten : Combineer in een pan de abrikozenconserven, dijonmosterd, bruine suiker, kaneel en kruidnagel. Klop de ingrediënten door elkaar en breng aan de kook op middelhoog vuur. Zodra het kookt, haal je het van het vuur.
  4. Kwast op glazuur: Borstel ½ van het glazuur over de ham. Zorg ervoor dat het glazuur tussen de plakjes komt.
  5. Dek af met folie en bak : Dek de pan goed af met folie zodat de ham niet uitdroogt. Bak gedurende 90 minuten of volgens de instructies op de verpakking.
  6. Bestrijk het glazuur en bak onbedekt: Haal de ham uit de oven en bestrijk het resterende glazuur erover. Bewaar een beetje voor het serveren als je wilt. Verhoog de oventemperatuur tot 425 ° F. Zet de ham onafgedekt in de oven. Bak nog 10 minuten, of tot de ham een mooie bruine buitenlaag krijgt.
  7. Laat het rusten: Leg de ham op een serveerschaal. Laat de ham 15 minuten rusten en iets afkoelen voordat je hem serveert. Snijd en serveer met extra glazuur als je wat hebt bewaard.

3 pictures showing how to make a glaze and brush it on the ham.

Tips voor het koken van een ham

Geglazuurde abrikozenham is een makkelijk hoofdgerecht voor elk diner. Ik heb een paar tips bedacht die ervoor zorgen dat het perfect voor je wordt!

  • Wat als mijn ham uitdroogt? Spiraalham is al gekookt, dus je hoeft hem alleen maar op te warmen. Je wilt het niet te gaar maken! Zorg er dus voor dat je het in het begin afdekt met folie. Zo blijven alle sappen binnen. Een ham is klaar als de binnentemperatuur 140 graden is.
  • Ontdooien: Als je een bevroren ham hebt, zorg er dan voor dat je deze een nacht in de koelkast ontdooit. Zorg ervoor dat je het niet begint te koken voordat het volledig ontdooid is!
  • Kan ik iets anders gebruiken in plaats van abrikozenconserven? Ja! Je kunt ook abrikozenjam, gelei of marmelade gebruiken.

An apricot glazed ham right out of the oven.

Hoe bewaar je overgebleven ham?

Overgebleven abrikoos geglazuurde ham maakt fantastische restjes! Gebruik het voor sandwiches of warm het de volgende avond op voor het avondeten. Zo kun je het veilig opbergen.

  • In de koelkast: Als je ham over hebt, doe deze dan in een luchtdichte bak (of wikkel hem in plasticfolie en vervolgens in folie) en zet hem in je koelkast. Het kan 3-5 dagen duren!
  • Opwarmen: Leg de ham op een bakplaat en dek af met folie. Kook op 325 graden gedurende ongeveer 10 minuten of tot de ham is opgewarmd!
Meer heerlijke hamrecepten

Een ham koken is het beste voor je hoofdgerecht omdat het overal bij past! Bovendien is het zo vullend en bijna iedereen is er dol op. Hier zijn nog een paar beproefde recepten die ham gebruiken. Mijn familie houdt van ze allemaal. Ze zijn allemaal zo goed dat ik er zeker van ben dat je er een zult vinden die je leuk vindt!

Avondeten

Honing Dijon Ham en Zwitserse Kip

Avondeten

Easy Ham en Zwitserse Stromboli

Gegratineerde aardappelen en ham recept

Bijgerechten

Gegratineerde Aardappelen En Ham

Avondeten

Schuifregelaars voor ham en cheddar

Print Abrikoos Geglazuurde Ham

Als u op zoek bent naar de perfecte ham om de ster van uw kerstdiner te zijn, dan is deze met abrikoos geglazuurde ham de juiste keuze! Het heeft een heerlijk abrikozenglazuur erop gemotregend en het is tot in de perfectie gebakken.
Cursus Diner
Keuken Amerikaans
Trefwoord abrikoos geglazuurde ham, abrikozenham
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 1 uur 45 minuten
Totale tijd 1 uur 55 minuten
Porties 20 personen
Calorieën 388kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 10 pond spiraalham, zonder been, volledig gekookt (voorgesneden)
  • 1 kopje abrikozenconserven
  • 1 Eetlepel Dijon-mosterd
  • 1/2 kopje bruine suiker
  • ⅛ theelepel gemalen kaneel
  • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 ° F.
  • Leg de ham in een braadslee of 9X13 ovenschaal , met de snijkant naar beneden.
  • Meng in een pan de abrikozenconserven, dijonmosterd, bruine suiker, kaneel en kruidnagel. Klop de ingrediënten door elkaar en breng aan de kook op middelhoog vuur. Zodra het kookt, haal je het van het vuur.
  • Borstel ½ van het glazuur over de ham. Zorg ervoor dat het glazuur tussen de plakjes komt.
  • Dek de pan goed af met folie zodat de ham niet uitdroogt. Bak gedurende 90 minuten of volgens de instructies op de verpakking.
  • Haal de ham uit de oven en bestrijk de rest van het glazuur erover. Bewaar een beetje voor het serveren als je wilt. Verhoog de oventemperatuur tot 425 ° F. Zet de ham onafgedekt in de oven. Bak nog 10 minuten, of tot de ham een mooie bruine buitenlaag krijgt.
  • Breng de ham over op een serveerschaal . Laat de ham 15 minuten rusten en iets afkoelen voordat je hem serveert. Snijd en serveer met extra glazuur als je wat hebt bewaard.
Opmerkingen:

Het helpt om de ham een uur voor het bakken uit de koelkast te halen.

Voeding

Calorieën: 388kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 43g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Cholesterol: 166 mg | Natrium: 2634 mg | Kalium: 655 mg | Vezel: 1g | Suiker: 10g | Vitamine A: 25IE | Vitamine C: 54 mg | Calcium: 21 mg | IJzer: 2 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo